February 8, 2017

Fight For Fluff

Keisarillisen kaartin päällystö neuvonantajineen kokoontuu suunnittelupöytänsä ääreen - jokaisen peliviikon kohokohta War Head Fight Clubilla on alkamaisillaan!


War Headin Fight Club -pelikerho on aina ollut monenlaisten kenraalien kohtaamispaikka. Joka tiistai pelipöytämme täyttyvät 40K-armeijoista, mutta pelityylejä on monia - paikalla sotivat joka viikko sulassa sovussa European Team Championships -kautta varten treenaavat veteraanit ja yksinomaan narratiivivetoisista fluffitaisteluista kiinnostuneet kasuaalipelaajat. On merkittävää, että olemassa on säännöllinen kohtaamispaikka, jossa harrastaja saa mieltymyksistään riippumatta asiallista peliseuraa. Figupelit kun ovat ehdottomasti parhaimmillaan samanhenkisessä yhteisössä nautittuna.

Tiloissamme vaikuttava ja reippaiden harrastajien ylläpitämä Fight For Fluff (FFF) -jengi on hieno yhteisö, jossa yhdistyvät kiinnostus fluffipelaamiseen, aloittelijaystävällisyyteen ja pitkiin jälkipeleihin. Porukassa on myös paljon kansainvälistä väriä monien maahanmuuttajajäseniensä ansiosta ja porukan Facebook-ryhmien ja peli-iltojen pääasiallinen viestintäkieli onkin englanti. Fight Club on paljon velkaa FFF-porukalle, joka on pitänyt hienosti yllä kasuaalipelihenkeä ja pyyteetöntä aloittelijaystävällisyyttä kattomme alla. David, Darryn, Travis ja monet muut ovat aina tervetulleita vakiokasvoja ja pelaamassa lähes joka tiistai!

Davidin aloitteesta FFF-yhteisö on nyt muutaman viikon pelannut 40K-turnausta, jossa neljään lohkoon jaotellut kenraalit pelaavat aluksi runkosarjaa ja sitten osittaiset playoffit kohti lopullista voittajaa. Pitkäkestoinen, liigamainen turnaus onkin hauska tapa tuoda vähän rakennetta pelien ympärille ja myös tutustuttaa pelaajia toisiinsa - liigan avulla pääsee helposti pelaamaan uusia tuttavuuksia vastaan. Fight For Fluff -turnauksen sääntöpaketti poikkeaa aika tavalla perinteisistä turnauksista, sillä jaossa on lähes pelipisteisiin verrattava määrä kompositio- ja maalauspisteitä. Vallan hauskaa vaihtelua, vaikka pelin täysi tasapainottaminen erillispistein onkin ehkä loppujen lopuksi loputon suo.

Kun Fight Club -aktiivien turnaukseen tuli äkkiarvaamatta peruutuspaikka, hyppäsin mukaan varapelaajaksi, jotta lohkossa ei tarvitsisi jakaa ilmaisia voittoja. Koska ajattelin pelata Dark Eldar + Eldar -säännöillä toimivalla Kroot Mercenaries -armeijallamme Chicagon Adepticonissa, tässä oli tervetullut mahdollisuus kerrata vähän sääntöjä ja pelityyliä ennen sotaretkeä Yhdysvaltoihin! Mun ekaksi fluffiliigavastustajaksi osui Space Wolf -kenraalinakin tunnettu Travis, joka on nyttemmin rakentanut Yankee Air Cav -henkisen Imperial Guard -armeijan. Pelasimmekin mun tiistaisen työpäivän ja Fight Club -illan päätteeksi FFF-turnauspelin, jossa taisteluhuumein varustettu Krootien vyöry hyökkäsi etelästä yli 'murica-sektorin kaartilaisten pystyttämän muurin.

Olimme viimeksi pelanneet Travisin kanssa joskus Kaisaniemessä sijainneen Stadin Pelikaupan aikoihin, joten viimeisestä kohtaamisesta oli ehtinyt vierähtää monta vuotta. Matsi olikin yhtä paljon vanhojen aikojen muistelua kuin Victory Pointien metsästämistä ja ehdimme myös vaihtaa paljon ajatuksia skenestä, pelin nykytilasta ja armeijalistoista. FFF-turnauksessa pelataan Eternal War + Maelstrom -asetelmalla, joten heitimme skenut ja deploymentin kirjasta. Asetelma oli siisti, sillä Purge the Alien oli selvästi edullinen Travisin vähälukuisemmalle ja lentokoneissa matkustavalle armeijalle, kun taas Deadlock suosi kentän etenkin pelin alkuvaiheilla haltuunsa ottavia Krooteja. Lopulta monilukuisten muukalaiskiiturien ylivoima oli lentokoneiden tappotehoa väkevämpi ja Krootit voittivat matsin selkein luvuin. Tärkeintä oli kuitenkin päästä taas pelaamaan kaikessa rauhassa vanhaa frendiä ja tämän tyylikästä teema-armeijaa vastaan!

Sunnuntaina War Head järjestää kaikille avoimen miniatyyripelien tutustumispäivän sekä täyteen buukatun Rookie-turnauksen, joita molempia odotan innolla! Hauska päästä taas järjestämään ohjelmaa täydelle tuvalle ja on totta kai mielenkiintoista nähdä, saataisiinko houkuteltua tutustumispäivän vieraista uusia figupelaajia. Kattauksessa on maalausdemojen ja 40K:n lisäksi myös Bolt Action -osallistumispelejä, joten kannattaa vinkata historiallisista figupeleistä kiinnostuneille frendeille! Sunnuntaina nähdään!

Urhoollinen komissaari Samuel. L. Obama ei päässyt toiselle kaudelle, vaan sai ja päätyi pataan. Krootithan ei teidän Aegis-muureja maksa!


No comments:

Post a Comment