February 14, 2017

First Contact Triggered


Järjestyksessä toinen ensisijaisesti aloittelijoille suunnattu "Rookie"-turnauksemme First Contact II keräsi sunnuntaina hyvän määrän pelaajia War Head -pääkallopaikalle Helsingin Pasilaan. Mukana kenraalikunnassa oli harrastuksen hiljattain aloittaneita, ensimmäisiä turnauksiaan pelaavia ja vastikään pelin pariin vuosien taukojen jälkeen palanneita. Tapahtuman henki ja säännöt olivat kaikille selvät; tähtäimessä oli temaattisia ja narratiivisia taisteluita, joissa aloittelijoille annettiin tilaa ja aikaa oppia oman armeijansa käyttöä ja tavanomaisien skenaarioiden pelaamista.

Aamu alkoi varhain War Headin esitelmällä, jossa toivotettiin kaikki pelaajat tervetulleiksi 40K-turnausskeneen ja käytiin muutaman sliden avulla läpi rutiineja ja huomionarvoisia asioita figupelitapahtumiin osallistumisesta. Annoimme pelaajille vinkkejä turnauksiin valmistautumiseen ja kävimme myös läpi tulevan päivän kaavaa - miten parituksia tulkittaisiin, kuinka Victory Pointit toimisivat ja miten pelikelloon tulisi suhtautua. Pian sodat saatiin käyntiin ja valppaat tuomarit jeesasivat pelaajia tarvittaessa koko päivän ajan.

Rookie-turnauksen mittelöt käytiin 1200:n pisteen armeijoilla, mikä on nähdäksemme erinomainen listakoko kevyempiin peleihin ja olemme käyttäneet sitä myös sisäisissä War Head Civil War -turnauksissamme. Kolmen tunnin kierroksin pelit pysyvät tämänkokoisin listoin aloittelijoillakin hyvin aikataulussa, kun liikuteltavaa ei ole ihan loputtomiin ja vähemmällä yksikkömäärällä myös niiden säännöt on helpompi muistaa. Itse armeijat olivat tälläkin kertaa huikeaa katsottavaa, täynnä hienoa maalausjälkeä ja makeita yksityiskohtia sekä vaikuttavia panostuksia esimerkiksi Objective Markereihin, jotka olivatkin yksi tämänkertaisista palkintokategorioista. Rennon tunnelman tavoittelemiseksi muutkin palkinnot jaettiin muista kuin pelillisistä ansioista - näin pelaajat saattoivat neuvoa toisiaan ja keskittyä vain luomaan mahdollisimman elokuvamaisia tilanteita synkän tulevaisuuden sotatantereilla!

Turnauksessa oli mukana myös muutamia kokeneempia pelaajia, jotka osasivat hyvin säätää asennettaan aloittelijaystävälliseen ilmapiiriin sopivaksi ja pelata kevyemmällä otteella. Aloittelijaturnauksen kannalta on varsin hyvä, että mukana on myös muutamia pidempään pelanneita, sillä vastapelaajan osatessa säännöt hyvin ovat pelit jouhevampia ja tottumattomampi pelaaja saa näiltä apua epäselvissä tilanteissa tai taktisten päätösten tekemiseen. Lisäksi kun kaikki nauttivat kevyemmästä peliympäristöstä ja makeista figuista, on käsillä win-win-tilanne!

Lopuksi oli aika juhlia voittajia ja kaikkia tavoitteensa saavuttaneita! Toivon mukaan mursimme negatiivisia ennakkoluuloja turnauspelaamisesta ja annoimme aloittelijoille avaimia osallistua myös muihin kansallisiin turnaustapahtumiin. Monissa turnauspaketeissa mainitaan jos sen tavoitteena on "kasuaalihenkinen" ja kevyempi fluffi-ilmapiiri kilpailullisen kisailun sijaan - kannattaakin hakeutua sellaisiin tapahtumiin jotka on lähempänä omia pelimieltymyksiä! 

First Contact II Lopputulokset 

1. Mikko Lehtovirta, Adepta Sororitas 55
2. David Jackson, Death Guard 51
3. Mikael Laaksonen, Space Wolves 50
4. Emppu Niemi, Sons of Medusa 41
5. Darryn Lee, Imperial Guard 38
6. Eetu Toiviainen, Imperial Guard 37
7. Jussi Salonen, Harlequins 34
8. Karri Kolehmainen, Eldar 34
9. Mauri Lunkka, Space Marines 34
10. Niilo Kalakoski, Death Guard 32
11. Ville Herranen, Space Marines 30
12. Aito Paloheimo, Tau Empire 29
13. Antti Halonen, Imperial Guard 27
14. Antti Lahtela, Imperial Guard 26
15. Tuomas Lempiäinen, Tau Empire 26
16. Joonas Jäppinen, Dark Angels 25
17. Tuomas Harju, Dark Eldar 24
18. Travis Finneran, Imperial Guard 10


PARAS ARMEIJA
Tuomas Harjun teemanmukainen Dark Eldar makeine konversioineen ja objektiiveineen, mukana myös vaikuttava Soul Trap -marker!

TYYLIKKÄIN ARMEIJALISTA
Mauri Lunkan kekseliäästi pelattu tykistö- ja ilmauhkavahvisteinen 10th Company -iskujoukko Space Marineiden Solar Rogues -jaostosta.

MAKEIMMAT OBJEKTIIVIMERKIT
Darryn Lee ja kovaonninen Death Korps of Krieg "Lost Patrol", eli etulinjoihin kadonneet Death Rider -tunnustelijat, joiden jäännöksiä muu armeija oli lähetetty etsimään.

VAIKUTTAVIN WARLORD
Joonas Jäppisen viimeisellä kierroksella joukkonsa ensimmäiseen turnauspelivoittoon johtanut Dark Angels Ravenwing Interrogator Chaplain!

HYVÄHENKINEN HARRASTAJA
Travis Finneran ja Colonel "Ironface" urheiden pudotusjoukkojen johdossa.

Kaikki pelaajat tuntuivat viihtyvän ja saimme hyvää palautetta järjestelyistä. Rookie-turnauksen ilmapiiri ei kuitenkaan ole ainutlaatuinen, vaan samanlaiseen "Fluff First" -fiilikseen pääsee myös muissa kevyempään tunnelmaan säädetyissä War Head -turnauksissa!

Saint Celestinen johtamalle Adepta Sororitas Vestal Strike Forcelle ei sunnuntaina löytynyt pysäyttäjää, vaan papiston vahvistama nunnakomppania hävitti tieltään niin Imperial Guardin, Tau Empiren kuin Harlekiinitkin.

Harlekiinit sen sijaan pääsivät taistelemaan ensimmäisen turnauksensa Combined Arms Detachmentina uusien Ynnari-upseerien ansiosta! Jussi Salosen palkittu Masque ilahdutti jälleen paikallaolijoita läsnäolollaan.

Listoissa oli paljon väriä ja eksotiikkaa ja turnauksessa nähtiin myös melkoinen kaartin esiinmarssi yhteensä viiden pelaajan valittua armeijakseen Astra Militarumin. Kokoonpanoissa oli kuitenkin eroa joidenkin listojen rakentuessa mekanisoidun jalkaväen ympärille ja yhden ollessa puhdas Valkyrie Drop Operation.

Turnaukseen oli valmistunut myös uusia figuja, kuten Niilo Kalakosken upean Death Guard -armeijan Demoniprinssi ja viheliäiset Possessedit, joita ei todellakaan näe edes fluffiturnauskentillä liian usein.

Palkintopinoissa oli perinteisten War Head -kunniakirjojen lisäksi erilaisia hahmofiguja ja eksklusiivista oheiskrääsää. Hobbykategorioissa ja herrasmieshenkisyydessä ansioituneet pääsivät valitsemaan Celestinen, Belisarius Cawlin, Inquisitor Greyfaxin, Geigor Fell-Handin, Ahzek Ahrimanin ja limited edition Dark Vengeance Chaplainin välillä.

Turnauksen täysi kuvagalleria julkaistaan pian War Head Facebookissa. Klikkaa siis seuranta päälle englanninkieliselle kanavallemme ja pysyt kartalla Fight Club -figusotatoimista!

No comments:

Post a Comment