February 22, 2017

The Jester Race
Silloin tällöin figuarmeijaa lähdetään tekemään meininki ja fiilis edellä ja peliteknisistä kriteereistä tulee toissijaisia armeijaidean kolahtaessa tekijälleen teematasolla erityisen kovaa; tiedän itsekin kokemuksesta miltä tuntuu taistella turnauksissa hymyssä suin tuulimyllyjä vastaan jollakin vähän suboptimaalisella kokoonpanolla. Listaanhan haluaa usein maalata jotain tiettyjä yksiköitä ihan vain maalaamisen ilosta, vaikkeivät ne edustaisikaan ihan kärkikastia kyseisen faktion tarjoamassa valikoimassa. Omaperäisessä ja itse laaditussa armeijassa on kuitenkin aina persoonallista särmää, mikä tekee jengin maalaamisesta ja pelaamisesta sen "oman jutun".

40K-turnauskentille Fantasy Battlen (Wood Elves) ja Warmahordesin (Legion of Everblight) kautta loikannut Jussi Salonen alkoi rakentaa Harlequins-armeijaansa juuri tällaisista lähtökuopista. Hauraan, mutta nopealiikkeisen Dark Eldar -kabalin pelaaminen oli tuntunut mielekkäältä ja pitkäaikainen ihastus Eldareihin antoi lisämotivaatiota värikkään harlekiinijengin toteuttamiseen. Parin vuoden työstämisen lopputuloksena onkin monipuolinen, turnauskokoinen ja täysin pelivalmis kokonaisuus, joka on kääntänyt katseita ja kerännyt kehuja esimerkiksi useissa kevyemmän profiilin War Head -pelitapahtumissa vuoden mittaan. Valmistunut "pellejengi" piipahti hiljattain myös Gibraltarilla kansainvälisessä No Retreat -turnauksessa viemässä "Players' Choice" -armeijapalkinnon.

Jussi on erityisen ahkera maalaaja ja saa halutessaan nopeasti tulosta aikaan niin mallaus- kuin maalauspuolellakin. Harlekiinien kanssa taitelija on myös oppinut samalla tietynlaisen fiilistelyn ja tematiikan merkityksen armeijanrakennuksessa. Sama on näkynyt myös pelatessa - aiemmin jokseenkin WAAC-henkinen powerpelaaja on osannut löysätä vaihdetta fluffi- ja aloittelijaturnauksissa ja nauttinut Harlekiinien väkivaltaisista edesottamuksista sotien aikana lopputuloksista riippumatta.Jussin klovniryhmän maalauksen kulmakivinä ovat pehmeät kynäruiskulla toteutetut väriliu'ut ja sapluunoin sekä maskaten tehdyt kuvioinnit. Smoothin pehmeyden vastapainoksi tehty karu ja orgaaninen cityfight-beissaus tuo karkkiväriseen kokonaisuuteen ripauksen realismia ja myös uskottavuutta osana 40K:n synkkää miljöötä. Pienet konversiot, kuten juokseva Shadowseer ja Crimson Death -formationin vanaveteen Solitaire-tyyliin jäävät "hologrammihileet" ovat juuri sellaisia omaleimaisia juttuja, jotka jäävät mieleen kiinnostavina yksityiskohtina. Mun silmään armeijan kaikkein vaikuttavin osuus on kuitenkin sen iskevä ja "kypsä" väripaletti, jossa on hyödynnetty pääasiassa kylmiä sävyjä perinteisen sateenkaarihenkisen sirkuspelleilyn sijaan. Armeija ei myöskään ole teknisesti mikään yhden tempun ihme (kuten monesti kynäruiskulla toteutettujen figujen tapauksessa on) vaan yksityiskohdat ja highlightit on vaatteiden salmiakkeja myöten maalattu lopuksi huolellisesti siveltimellä.

Projekti on nyt toistaiseksi valmis, mutta siihen liittyy piakkoin ainakin Triumvirate of Ynneadin loput osat ja myöhemmin luultavasti myös lisää counts as -liittolaisia Craftworld Eldarien riveissä. Tällä hetkellä Jussi valmistelee Raven Guard -iskujoukkoaan Horus Heresy -turnauksia varten, mutta klovnien pariin palataan varmasti ennen kesän turnauksia. Armeijalta puuttuu vielä myös display base - ehkä sotajoukko nähdäänkin ikiomassa kulississaan Warhammer Storen Armies on Parade -kilpailussa loppuvuodesta? Aika näyttää.

Shadowseerit ovat hienoja figuja ja myös omaleimaisine voimineen hauskoja pelattavia.

Jussin armeija rakentuu kuuden harlekiinin ryhmien varaan. Aseistuksesta löytyvät useimmiten Caressit.

Ryhmät on värikoodattu hiusten ja huivien avulla, jotta ne eivät mene sekaisin mittavien multiple combatien aikana.

Salmiakkikuvioiset kuteet on maalattu huolellisesti. Kultaiset haarniskat ja aseet tuovat vähän lämminsävyistä kontrastia yleisilmeeseen.

Uusia ja vanhoja Death Jestereitä tarjoamassa tulitukea.

Solitaire on tietysti yksi armeijan valovoimaisimpia hahmoja ja voi nyt saada ihan uutta vauhtia uusien Gathering Storm -esineiden myötä.

Jalkaväkeä kuljettavat ja tukevat tietenkin Void- ja Starweaver-kiiturit.

Ajoneuvojen kuomuun on toteutettu kynäruiskun avulla salmiakkikuvio, kun taas edge highlightit ja jalokivet on maalattu käsin.

Myös ajoneuvoissa on leikitelty vaihtuvilla värisävyillä turkoosista violettiin ja myrkynvihreään.

Vauhdikkaat Skyweaver-mopot lentävät armeijan cityfight-aiheisen scenic-beissauksen yllä.

Myöskään miehistön maalauksessa ei ole laiskoteltu.

Aggressiiviset mopot mahtaa olla myös hauskoja pelata, niiltä kun löytyy sekä mobiilia tulivoimaa että lähitaistelutehoa.

Jussi on ehtinyt pelata harlekiineillaan jo muutamassa turnauksessa ja joka pelistä jää toki aina pari uutta temppua mieleen...

Crimson Death -formaation lentokoneet on myös toteutettu harlekiiniteemaan sopiviksi.

Urheat Skyweaverit koukkaavat sivustasta keihäät ja bolat valmiina!

Lukuisia troupeja vihreine transporteineen.

Harlekiinilaivasto asettuu muodostelmaan Black Libraryn puolustuksessa.

Show on pian valmis alkamaan...

...ja Solitaire pääsee parrasvaloihin.

Pirullisesti virnuilevat Death Jesterit viikatetykkeineen.

Troupet kaikessa komeudessaan.

Lentokoneet liittyvät muodostelmaan.


Koko harlekiiniarmeija paria Ynnari-hahmoa lukuunottamatta. Ja jatkoa seuraa!

2 comments:

  1. Aivan jäätävän kaunista. Ylimaallisen hienoa maalausjälkeä.

    ReplyDelete
  2. My name is Karina, I'm someone who has lived a life seemingly in the background, I must say this final indignity I have suffered almost too much to endure. You see, I have been sickly and weak since the day I was born and doomed to go through my life weakling. I seemed to have always suffered from one illness or another and could never play with the other children as I so desperately wanted to. Mother always made such a big fuss over me, also, making the situation worse as the other boys teased me mercilessly after they saw it. I was browsing the internet searching on how I could be transformed into a powerful person when I came across the email of a man named Lord Mark. who was a VAMPIRE so I told him that I has always dreamed about of becoming a VAMPIRES, All i did was just to follow the procedure that i was been told, and I bet you that procedure I took change my entire life to something i ever desire, freedom, sickness free, pains free, fame, influence, connections and even more that i can. Thanks to Lord Mark. Do you want a life full of interesting things? Do you want to have power and influence over others? To be charming and desirable? To have wealth, health, and longevity? contact the vampires creed today via email: Vampirelord7878@gmail.com

    ReplyDelete