April 25, 2016

Guard Week: Ancient Elite

Riviin järjesty! War Headin Imperial Guard -propagandaviikko alkaa - luvassa on uusi kaartiaiheinen postaus ja sekä keräilyhenkistä fiilistelyä joka päivä! Teeman syventämiseksi lähdetään liikkeelle keisarillisten taistelujoukkojen historiasta ja silloisen Imperial Armyn riveissä vaikuttaneen eliitin, Solar Auxilian parista. 

Viime aikoina olemme War Headin riveissä ottaneet palkkamaalauskeikkoja vastaan hiukan aiempaa vähemmän, sillä jäseniemme huomio on ollut tiiviisti omien armeijaprojektien edistämisessä. Harrastelijamaalaajalla keikkojen ja niin sanotun henkilökohtaisen väsäilyn suhteen pitää olla oikea, jotta puurtaminen ei pääse tappamaan luovuutta; joskus isojen tilausten ja deadlinejen kanssa voi iskeä burnout. Silloin tällöin vastaan tulee kuitenkin niin mielenkiintoisia ja tematiikaltaan herkullisia keikkoja, että niistä on vaikea kieltäytyä!

Yksi tällainen komissio oli 40K ETC-aktiivi Miika Kalliokarille tehty Solar Auxilia -osasto, joka on keräilty käytettäväksi Horus Heresy -peleissä ja 30K-ympäristössä. Miika valmistautui viime syksynä KuoFi:n järjestämään 30K-turnaukseen ja maalautti armeijansa jalkaväen meillä tulevaa peliviikonloppua varten. Vanha ETC-kapteeni oli jo maalannut pohjavärit panssariajoneuvoihinsa ja kenttätykkeihinsä, joten ehdotin että voisimme samalla tehdä ajoneuvoihin battle damagea ja weatheringia sitomaan vaunut jalkaväen aiottuun teemaan. Menettely sopi Miikalle hyvin ja saimme hurjan kasan Forgen hartsia työstettäväksi!

Miika oli koonnut figut etukäteen ja tehnyt niiden korkkiasfalttialustat valmiiksi saadessamme joukot haltuumme. Maalaustyö tehtiin tälläkin kertaa meidän tavan mukaan pelipöytätasoon. Harmaapintaisten vaunujen rinnalle tuli tummaan metallihaarniskaan sonnustautunutta jalkaväkeä, johon saatiin kontrastia oransseilla avaruushaalareilla, punavalkoisilla olkamerkeillä sekä aseiden ja silmien sinertävillä hehkuilla.


Jatkoimme Miikan kivetysajatusta levittelemällä Astrogranite-tekstuurimaalilla soraa sinne tänne ja maalaamalla valkoisia tieviivoja asfalttipintaan. Myös ruosteensävyinen weathering powder oli iso osa figujen kokonaisilmettä beisseissä ja panssarien säistämisessä. Se myös sopi hyvin lämminsävyisten haalarien kanssa!

Osalla joukosta on makeat, aukeavat kypärät. Lipunkantaja on avannut silmikon partion ajaksi.

Joukossa on makeesti variaatiota asennoissa, siis polvistuvia, käveleviä ja tähtääviä poseja. Kersantti oli varustautunut keisarillisen standardin mukaan miekalla ja pistoolilla. Kahta isoa ryhmää erottamaan tehtiin olkasuojuksiin ryhmätunnus; toiselle yksikölle yksi punainen raita ja toiselle kaksi.

Armeijaan kuuluu myös raskaammin varusteltu erikoisaseryhmä Veletaris Storm Section johtajineen ja radisteineen.

Armeijan eliittijoukkojenkaan ei kuitenkaan auta käydä hippasille Astartes-vihulaisten kanssa ilman raskasta tukea!

Raskastekoiset Leman Russ Incineratorit vastasivat Miikan joukoissa pääasiallisesta voimapanssarintorjunnasta. Rungon vara-aseeksi kelpasi Heavy Bolter.

Teimme vaunuihin erilaista kulumaa, kuten naarmuja, chipping-vahinkoa, ruostetta sekä sääefektejä, kuten kupariosien hapettumista. Lisäksi pölytimme telat ja sivupanssarien alaosat jalkaväkijoukkojen tapaan puuterilla.

Solar Auxilian ei myöskään tarvitsisi taittaa pitkiä matkoja jalan, vaan ne saisivat rullata vihollislinjojen keskelle Dracosan -kuljetustankkien uumenissa! Nämä ei myöskään ole ihan kevyimmästä päästä transporteja, keulaa koristaa nimittäin väkivahva Demolisher Cannon.

Miikan kaksi harmaasävyistä ja punavalkoisin komppaniatunnuksin varustettua 
Dracosania weatheroitiin samaan tapaan Leman Russien kanssa.

Solar Auxilia -osaston tehokkaimpia suorittajia ovat kuitenkin häijyt Rapier Quad Mortarit. 
Miika on monesti fiilistellyt ääneen kenttätykistönsä edesottamuksia 30K-taistelukentillä!


Jokaisessa tykissä on ampuja ja lataaja. Jalkamiehet maalattiin samalla paletilla kuin Lasrifle Sectionien figut, tykkien maalaus taas noudatti vaunujen reseptiä.
Armeijan komentajaksi Miika oli valinnut naispuolisen, vähän komissaarihenkisen upseerin Victoria Miniaturesin valikoimasta. Myrskyjoukot kiirehtivät suojaamaan parempiaan.

Jalkaväki kokoontuu neuvonpitoon. Solar Auxilia lähetettäisiin pian murtamaan petturijoukkojen linjat syvällä kaupungin sydämessä...

Leman Russit lämmittelivät moottoreitaan kokoontumisalueella kiväärimiesten kiirehtiessä kuljetusvaunujensa luo.

Tässä vielä koko aikataulussa valmistunut 30K-kokonaisuus ja startti War Headin kaartiviikolle! Jatkoa seuraa.


No comments:

Post a Comment