April 27, 2016

Guard Week: Allies at Montar VII

"At three hundred yards! Volley fire, present! Aim! Fire!"
— Captain Gliene, acting commander XXIVth Praetorian Guard, Battle at Big Toof RiverKlassinen Big Toof Riverin taistelu on tyylikäs historiallissävytteinen tarina, joka on eksoottisen Praetorian Guardin nimikkofluffia ja myös iso innoituksen lähde Ericin viimeisimmässä 40K-armeijaprojektissa. Brittien siirtomaahankkeista ja niistä seuranneista zulusodista ammentavassa miljöössä Praetorian Guard -osaston rippeet liittoutuvat Tallarn Desert Raiderien mekanisoidun armeijakunnan kanssa ottaakseen mittaa hirvittävästä sotajoukosta örkkejä. Fluffia lukeneet tietävät, miten taistelu sitten menikään, kun vielä rakenteilla olleiksi luullut Gargantit olivatkin toimintakuntoisia...

Praetoria- ja Tallarn-joukoissa on siisti kontrasti, koska figut on varustukseltaan ja fiilikseltään täysin erilaisia, mutta ne tunnistaa silti molemmat Imperial Guard -sotilaiksi. Eritoten vanhanaikainen lasgun-malli ja tietysti sculptien nostalginen tyyli on liittolaisten yhdistäviä tekijöitä. Eric on nyt alkanut pystyttää by the book -referenssien mukaan Tallarn-osastoa liittolaistensa rinnalle, mutta sykki väreihin myös viisikon punatakkien kiväärimiehiä War Headin kaartiviikkoa varten!

Uusi puoliryhmä on luotu Mordian Iron Guard -figuista vaihtaen niiden päät Victoria Miniaturesin brittipäihin. Osassa figuista, kuten tiiviisti tähtäävissä asennoissa on vain leikattu varovasti koppalakki pois ja korvattu se vaalealla kypärällä. Persoonallisen säväyksen ryhmään tuo myös raskasasetiimien spotterien käyttäminen rivimiehinä, lasgunnereiksi kun ei ole tehty polvistuneita asentoja.

Praetorianien reppujen pohjana oli Perry Miniaturesin husaariratsukoiden satulalaukku, josta Eric teki muotin ja valoi sitten kopioita green stuffista. Osaan kantamuksista on lisäksi lisätty tunnistettavia Imperial Guard -yksityiskohtia, kuten perinteisiä vesileilejä. Myös reppujen hihnat täytyi tietenkin sculptata green stuffista.

Eeppisin lisäys veteraaniryhmään on harteikas ja viiksekäs Colour Sergeant Bourne! Herrasmiesaliupseeri toimii tietysti Harkerin säännöillä ja jotkut elokuvafanit saattavat tunnistaa figun alkuperäisen inspiraation ja referenssit klassikkopätkästä Zulu (1964). Heavy bolterin tilalle on teemanmukaisesti valittu Gatling gun pitkällä vyöllä. Figu on koottu bitseistä käyttäen esimerkiksi catachanin keskivartaloa asianmukaisen habituksen aikaansaamiseksi; paitapusero on sitten sculptattu torson päälle.

Kaikki vahvistukset on maalattu noudattaen Ericin Survivor Series -ryhmän reseptiä, esimerkiksi housujen korostukset on tehty luovasti ihonväriä kohti pölyisen yleisilmeen tavoittamiseksi. Värikkäitä kavereita, mutta realistisen sävyisiä!

Koko tämänhetkinen puolustusjoukko laskevan ilta-auringon loimussa! Aiemmin valmistuneita miniatyyrejä (joukossaan muun muassa buuritiedustelija ja kapteeni Gliene) voi silmäillä tarkemmin täällä.

Eka Tallarn-puoliryhmäkin tuli jo valmiiksi! Kovakasvoiset aavikkosoturit jäivät tarinan mukaan Big Toof Riverilla lohduttomasti motorisoidun örkkijengin jalkoihin ja Praetorian tiiviit rivit jäivät yksin kukkulalle.

Eric valitsi Tallarn-figuihin perinteisen paletin käyttäen vihreitä ja hiekansävyjä pääväriteemana. Osa sotilaista tosin tulee GW:n vanhoista studiofiguista poiketen tummaihoisiksi ja veteraaneissa on tarkoitus testata mustia huiveja.

Suunnitelmissa on ollut myös tehdä Tallarn-joukoille SAS-tyylisiä aavikkomaastureita ja special character -konversioita, joista ensimmäinen saattaa tsägällä ehtiä esiteltäväksi jo kaartiviikon loppuvaiheilla. Aika näyttää!

Öljykenttien herrat ihailevat mailleen painuvaa aurinkoa. Toivottavasti örkit eivät iske yöllä!

No comments:

Post a Comment