December 18, 2015

Will of Dorn

Komppanian päällystö tarkastaa kurinalaisen taisteluosaston.


Kuten perinteeseen kuuluu, ei vuosi ole paketissa, ennen kuin raportoidaan Ollin Imperial Fists -armeijahankkeen etenemisestä! Aiemmissa artikkeleissa (osat 2013 ja 2014) on myös pohdittu pelipöytäfigujen maalausta vauhdittavia niksejä ja muita maalausta motivoivia harrastustekijöitä. Tänä vuonna Imperial Fistien projektipurjeet pullistuivat uuden Space Marine Codexin ja sen Gladius Strike Forcen myötä, kun ahkera maalaaja kuuli Tactical Marineiden transporteineen olevan uusin trendi. Pelkästään vitriinihyllyille meidän figut harvoin päätyy ja vahvoilla säännöillä on aina vahva vaikutus siihen, miten eri maalaushankkeisiin tulee virittäydyttyä!

Tänä vuonna armeijaa on ajettu kuitenkin myös 30K-vaihteella ja Olli on maalannut riveihin kymmeniä Heresy-aikaisiin haarniskoihin sonnustautuneita Marineita. Ajatuksena olisi, että se voisi olla ensimmäinen pelivalmis 30K-kokonaisuutemme ennen Iron Handien (ja parin muun legioonan...) valmistumista ensi vuoden puolella. Pöydällä on ollut myös suunnitelmia Heresy-teemaisen turnauksen järjestämisestä, kun kollegat Kuopiostakin ovat niitä jo menestyksellä järkkäilleet ja kysyntä on kuulunut omiinkin korviimme. Syksyllä ilmestynyt Betrayal at Calth on varmasti tuonut 30K-pelejä lähemmäs keskivertoharrastajaa madaltamalla hieman Forge World -figujen muodostamaa hintakynnystä. Hyvä liike GW:ltä, onhan Horus Heresylla kuitenkin ihan oma, tyylikäs vetovoimansa!

Librarianin rinnalle liittyi tänä vuonna raskastekoinen sadanpäämies sekä kovakasvoinen sotilaspastori. Yksittäiset hahmot ovat hauskoja väliprojekteja rivimosureiden maalailun oheen ja niissä pääsee keskittymään tarkemmin tunnuspiirteisiin ja yksityiskohtiin.

2015:n aikana Imperial Fistien rivit vahvistuivat useilla eri haarniskamalleilla ja pelkin Bolterein varustettuja ryhmiä päivitettiin lukuisin erikoisasein. Ensi vuoden alkuun valmistunee vielä pari taktista ryhmää, jonka jälkeen lähdetään rekrytoimaan Motor Poolille Battle Companyn vaatimaa ajoneuvokalustoa. Pohdimme vielä, rakentuvatko iskujoukot mopoista vai Assault Marineista; luultavasti Olli päätyy ratkaisuun, joka toimii paremmin Horus Heresy -peliympäristössä.

Tänäkin vuonna valmistuneiden joukkojen väritys on tehty vikkelästi noudattaen "pelipöytäfigujen" kustannustehokkaita maalaustekniikoita. Spottivärit ja taisteluvaurioiden tuoma yksityiskohtaisuus kannattelevat kokonaisuutta. Aiemmista Imperial Fists -artikkeleistamme voi tsiikailla step by step -ohjeet nopean perusmaalauksen toteuttamiseen.

Yksi uusimmista lisäyksistä armeijaan ovat voimakkaat Volkite-aseet Forge Worldin katalogista.

Tulenjohtaja valmistautuu koordinoimaan Heavy Bolter -tulitusta. Olli muutti vastikään monien johtajafigujensa kypärien ja tunnusraitojen väriä vastaamaan tarkemmin Heresy-referenssejä.

Plasma Gunit toimii mihin maailmanaikaan tahansa!

Komppanian komentoryhmä linnoitteissaan. Uusi, Heresy-teemainen lipunkantaja ei vielä ehtinyt tähän photoshootiin, mutta tätäkin freehand-työnäytettä kelpaa ihastella.

Contemptor tarjoaa lähikantaman tukea (ja saanee piakkoin toverin Ollin saadessa Betrayal at Calth -dredit reposetettua).

Ruodut ovat suoria ja levon leveys mitattu. Kun ajoneuvot ja iskujoukot saapuvat, on Imperial Fistien Gladius Strike Force valmis täysimittaisiin taistelutoimiin.

Tänä vuonna valmistunein päivityksin varustettu armeija näyttää tältä. For the Emperor!

No comments:

Post a Comment