December 29, 2015

C-Day to D-DayWar Headin riveissä on näin loppuvuodesta esiintynyt äkkiarvaamatta kiitettävää historiallista aktiivisuutta. Toki Juha on puuhaillut Napoleonic-sotien, Force on Forcen ja Noppakerhon Bolt Action -toiminnan pystyttämisen kanssa jo hyvän tovin, mutta historicals-inspis sai joulun alla hyvää nostetta Raunion veljesten lahjaprojektista. Kauniina ajatuksena oli lapsuuden leikkejä ja peli-iltoja muistellen rakentaa ja maalata Bolt Actionin aloitussetti joululahjana näiden isälle välipäivien ja vuoden 2016 taisteluita varten.

Juhan historiallinen Portinhoikka-pöytä sai myös vastikään ansaittua julkísuutta itsensä Warlord Gamesin otettua juttuvinkistä onkeensa. Tali-Ihantalan kuuluisaan taistelupaikkaan perustuvan kartta-aineiston mukaan rakennettu pöytä on esimerkiksi ollut osana Noppakerhon Bolt Action -esittelypelitoimintaa kuluneella kaudella. Hyvin dokumentoitua rakennusartikkelia on helppo seurata ja siitä voi ottaa vinkkiä vähän vähemmän fantasiamaisten maisemien elävöittämiseen.

Bolt Actionin aloitussetissä seikkailevat toisen maailmansodan aikaiset jenkit ja pahat natsit. Eric ja Hese tekivät ennen maalauksen aloittamista taustatutkimusta univormujen väreistä ja esimerkiksi aseistuksen ja varustuksen yksityiskohdista. Pieni haaste oli siinä, miten historiallisesti korrektit värisävyt saisi toteutettua käyttämillämme Citadelin maaleilla.

Ensimmäisenä maalauspöydälle päätyivät Renedran pyöreille muovialustoille beissatut saksalaiset.

Warlordin tuotanto on genressään ihan käypiä figuja ja erityisesti hintalaatusuhteeltaan oivia muovinappeja.

Amerikkalaiset suojautuvat maatalon jäänteisiin. Bolt Action -aloitussetissä on mukana myös hiukan maastoa, jotka Eric mallasi ja maalasi historiallisia kahakoita varten. Hesen käsialaa oli muun muassa kuvan oikean laidan konepistoolilla varustautunut teksasilainen jeepinkuljettaja.

Tarkka-ampuja tähystäjineen ottaa peltoa ylittävät sakemannit kiikariinsa.

Natsit laskeutuvat vaunusta ja suojautuvat tulitukselta läheiseen latorakennukseen.

Piha ja porkkanamaa on pidettävä!

Jenkkien jalkaväki partioi niitetyn pellon halki kersantin johdolla.

Matalan kivimuurin takana odottaa kuitenkin saksalaisajoneuvon asema.

Persoonallinen joululahja tuli ajoissa valmiiksi ja pääsi kuuleman mukaan suunniteltuun käyttöön aaton jälkeen. Jäämme odottamaan Raunion perheen Korkkarihenkisiä taisteluraportteja!

2 comments:

  1. Hienoa pojat! Nyt ollaan asialla!

    ReplyDelete
  2. Oli hauska päästä näkemään kun nämä olivat työn alla.

    ReplyDelete