December 13, 2015

Biomass Effect

Valpas Malanthrope vahtii kuhnurien työskentelyä. Hop hop!


Fight Clubilla on vietetty pari viime päivää aikamoisia maalaustalkoita, kun olemme kokoontuneet värittämään nappeja lähes koko jengin voimin. Sessiot on olleet hengeltään jopa vähän maratoninomaisia, kun tavoitteet on laitettu korkealle ja lähdetty sinnikkäästi puurtamaan harmaasta muovista valmista enemmän tai vähemmän tiukoilla deadlineilla. Kaikille maalaajille samanlainen tyyli ei ehkä toimi, mutta meillä tuloksia syntyy, kun varaa jääkaappiin eväät, laittaa rokit soimaan ja istuu maalaamaan sillä ajatuksella, että takamus ei nouse penkistä, ennen kuin joukot on väreissä!

Näin joulun alla mun ja Johanneksen tavoite on ollut Tyranidien Hive Fleet Nostromon lihottamisessa, kun taas Hese ja Eric ovat uppoutuneet historiallisten figujen maalailuun. Näin viikonloppua vasten työskentelimme siis pareittain ja kun kaikki investoivat hommaan kunnolla aikaa ja vaivaa, saatiin aika paljon aikaiseksi! Meille Tyranidit ovat vielä vähän sellaista terapiamaalausta, jossa käytetyt tekniikat ovat tosi simppeleitä ja ne tähtää pelikäyttöön tulevien figujen valmistumiseen ripeästi. Loputtoman kokoisia yksiköitä sutiessa voi hommaan muutenkin suhtautua vähän suurpiirteisemmin. Rentoa touhua, siis!

Valmistautuessamme maalausurakkaan rakensimme miehissä Mucolid Sporeja virallisten figujen ollessa niin mahdottomia hankkia (oikean jättimiinan saa vain Tyrannocyte-boksista, jos jättää itse Tyrannocyten kokoamatta). Käytimme runkona pientä Finnfoam-palaa, johon yhdistimme Tyranid-aseiden letkuosia ja esimerkiksi Lash Whipeja lonkeroiksi. Mucolidien "päähän" upotettiin Genestealer-sprueissa tulevia "pesäaukkoja" ja niihin luotiin epätasainen sekä orgaanista muistuttava pinta kuumaliimasta ja green stuffista. Kaiken kaikkiaan miinat oli aika hauskoja väkertää ja niitä tulee tehtyä varmaan vielä toinen kolmikko Sporefieldin pelaamista varten.

Hive Fleetin sotajoukkoihin sai rakenteluvimmassa liittyä myös uusi Hive Tyrant. Haimme rakenteluun liittyneen Ollin kanssa lentävään komentajaan saalistajamaista meininkiä kääntämällä sen torson ylösalaisin, jolloin selästä puskevat putket saatiin osoittamaan virtaviivaisempaan vinkkeliin. Teimme myös ylimääräiseksi jääneestä hännänpätkästä pidemmän kaulan, mistä saatiin aika hyvin persoonallista vibaa ja "lintumaisuutta" siivekkääseen konversioon. Viimeinen silaus olivat kavioihin lisätyt, pienet kynnet, joilla Flyrant voi sitten tarttua vihulaisiin Vector Strikeja tehdessään.

Ylimääräiset käsien kolot täytimme green stuffilla, sillä vaikka Hive Tyranteille totta kai ostetaan aina taisteluvarusteet, emme ole laittaneet Alienideille teemaa kunnioittaen mitään ampuma-aseita.

Rakentelupöydälle päätyi myös toinen Harpy.

Johanneksen uusi rakkaus ovat Gargoylet, joita valmistui Civil War -turnaukseemme jo kahdenkymmenen liihottajan lautta. Näiden suorituksista inspiroituneena jonon jatkoksi liittyi pian kymmenen uutta siivekästä ja äkkiä hyvän tilaisuuden osuttua kohdalle vielä 19 lisää! Alienidien "makkarapäitä" saikin sculptailla hyvän tovin, vaikka Johannes onkin jo aika harjaantunut Xenomorph-kupolien muovailija.

Nyt kun projektihiitti oli päällä, käänsimme myös laatikoista ja bitsbokseista kaikki Spore-miinat ja lisäsimme ne stackiin. Pienet yksiköt voivat vaikuttaa vähäpätöisiltä, mutta niistä voi olla yllättävän paljon iloa armeijalistoissa suunniteltaessa esimerkiksi Null Deployment -optioita tai haluttaessa testata Sporefield-formaatiota.

Pian päästiin maalaamisen kimppuun! Alienideja on maalattu jo vuosikausia ja teema-armeijan työstämiseen on syntynyt aika tarkka rutiini. Ötököiden tumman väriteeman kulmakivinä ovat kiiltävien ja mattapintaisten osien kontrastilla saavutettava efekti sekä tosi kirkkaat spottivärit, jotka meillä yleensä keskittyy kieliin ja Nideistä valuviin limoihin.

Synkälle Xenomorph-kuningattarelle tehtiin green stuffista Giger-henkisiä letkuja Ollin kätevällä Tube Tool -työkalulla.

Kitiinikuoreen on haettu kontrastia ja yksityiskohtaa klassisilla naarmuilla ja luodiniskemillä.

Alustassa jatkuu armeijan lohduton ja urbaani rubble-teema. Hive Tyrant on tuhonnut juuri pätkän Aegis-aitaa.

Myös Mucolidit pääsivät äkkiä pohjamaaleihin ja -väreihin. Valitsimme niiden "lihansävyksi" vähän maanläheisemmän vihreän muun armeijan kirkkaan myrkynvihreän sijaan. Punaisilla washialueilla saatiin myös vähän lisää iljettävyyttä ja väriä mukaan.

Maalasin ekat Gargoyle-vahvistukset jo ennen kuin Johannes ennätti paikalle ensimmäisenä maalauspäivänä. Kymmenen figun värittelyyn kului tarkasti kellotettuna 130 minuuttia pohjamaalin kuivuttua. Kun eka satsi oli valmis, kävimme käytettyinä ostettujen liihottajien kimppuun pätkien niiltä kädet ja sarvet huis helevettihin ja sculptaten niille asianmukaiset pääkupolit.

Sympaattisissa Spore Mineissa jatkoimme vaaleanvihreää meininkiä ja ne on kyllä ihan minuutissa valmiita figuja. Sietää tosin ollakin, mitä tulee pistehintoihin ja sotakuntoon...

Myös Mucolidit valmistuivat kuin itsestään. Näihin pitää vielä lisätä vähän punaisia valumia prototyypin viitoittaman tien mukaan.

Hive Croneen saattoi soveltaa ihan samoja tekniikoita, kuin Gargoyle-parvien ja Hive Tyrantinkin maalaamiseen. Lentoarmeija on siisti, sillä se on pienestä monotonisuudestaan huolimatta oikein fluffikkaan Tyranid-henkinen ja sitä on palkitsevaa työstää, kun kokonaisuudella on myös kilpailullista terää. 

Lentävät ganttiotukset liittyivät maavoimiin luoden synkän varjon näiden sekä kuivan maaperän ylle.

Kriittistä massaa ei kuitenkaan ole vielä saavutettu, sillä meillä oli osat vain 49:ään Gargoyleen! Ajattelimme siis rakentaa vielä yhden "Hive Node" -yksilön, jota voisi Gargoyle-kersantin roolin lisäksi tarvittaessa pelata myös Warrior Primena.

Uusi, vastakruunattu kuningatar nousi kielekkeelle johdattamaan soturinsa tihutöihin. Maratonimaalaus oli tullut päätökseensä!

Hive Fleet Nostromo on jo kasvanut aika laajaksi kokonaisuudeksi ja vaikka osa figuista onkin päässyt pölyyntymään vitriinissä päivystäessään, ei inspis nostaa Alienidit pelipöydälle ole aikoihin ollut näin kova. Luultavasti kolmas Harpy mönkii boksistaan jossain vaiheessa ensi viikkoa ja viimeistelemme urakan täydentämällä Skyblight Swarmin lopulliseen kuosiinsa. Boom!

Kiitos maalausseuralle hauskoista keskusteluista, soittolistan pyörittämisestä ja tsemppauksesta sessioiden aikana! 

2 comments:

  1. Mitä lakkaa te käytätte noissa nideissä? Aivan törkeen hienoja, siis aivan törkeen hienoja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi ja kiitti kehuista! Vanhemmissa figuissa on ollut Vallejon Gloss Varnish, mutta oikeastaan kaikki "modernit" figut ja monsterit on tehty Citadelin 'ardcoat-lakalla.

      Delete