November 13, 2015

Wincursion!Syystalvinen turnausputki jatkuu!

Oman Fanatic Warmup -turnauksemme jälkeen koitti odotettu päätapahtuma ja matkustimme pääkaupunkiseudulta isolla jengillä Turkuun yli sadan hengen figupelitapahtumaan. Viihtyisän automatkan päätteeksi pääsimme pelipaikalle, jossa 40K oli isoimpana turnauksena saanut valloitettua T-talon viihtyisämmän yläkerran. Pöytiä tutkiskellessamme huomasimme järkkärien rakennelleen uusia maastonkappaleita ja erityisesti nykymetassa toivottuja losblokkeja. Uudet maastot olivat varsin funktionaalisia; ei ehkä makeimmasta päästä miniatyyrimaastoja, mutta erittäin selkeitä ja käytännöllisiä peliteknisesti. Panostukset järkkärien taholta on aina mukavia huomata, sillä ne ilmentää organisaation "asiakaspalvelualttiutta" sekä kykyä reagoida palautteeseen.

Lähdin tällä kertaa Eldarien meta-aseman tiedostaen kilpailemaan oikeastaan vain maalauspalkinnosta ilman toiveita kovin kummoisista pistesijoituksista. Pääasiassa Dark Eldarien counts as -sääntöjä hyödyntävä Kroot Mercenaries -teema-armeija oli pitkälti sama lista kuin Ropeconissakin, mutta sain nipistettyä turnausta edeltävinä vapaailtoina pari uutta yksikköä maaleihin. Erityisesti Bastion oli hauska projekti, sillä tiesin sen tuovan listaan paljon ja sitä voisi tarvittaessa käyttää myös muissa armeijoissa ja peleissä. Krootien valtaama bunkkeritorni on harvinaista mallia, jossa perinteisesti katolle pystytetyt varustukset on vaihdettu kevyeen Landing Pad -ratkaisuun keisarillisille kiitureille. Nyt korkeuksiin pysäköidään tietysti Kroot Mercenarien Venomeita!

Fanaticin matsit olivat tänä vuonna kaikki haastavia ja pisteistä sai kyllä pelata joka ottelussa. Hauskana yksityiskohtana keräilin anti tank -ominaisuuksiltaan vähän hampaattomaksi jääneelle listalleni vihollisiksi pääasiassa Marineiden Battle Company -tyylisiä listoja lukuisine Transporteineen ja ajoneuvoineen. Ekassa taistelussa hävisin täpärästi White Scars + Imperial Knighteille, kun näiden mopoileva Librarius Conclave olikin liian kova pala Beast Packille. Nykyaikaiset Eldarit osoittautuivat samoin liian jyrkäksi mäeksi, vaikka Kroot-johtajien tarkka Archangel-isku onnistuikin yllättämään täysin Eldarien Spiderit ja Windriderit. Sitten saatiinkin kerättyä pisteitä Iron Handien ja White Scarien Battle Companyista ennen viimeisen kierroksen niukkaa tappiota vankalle Necron-listalle. Kaiken kaikkiaan sodista (9-11, 0-20, 17-3, 20-0 ja 9-11) jäi käteen hauskoja pelikokemuksia sekä hieno maalauspalkinto, joka olikin tällä kertaa se päätavoite! Kiitokset vielä järkkäreille, vastapelaajille sekä matkaseuralle.

Sota ei kuitenkaan muutu, vaan sama haipakka jatkuu ensi viikonloppuna War Headin toisen vuosittaisen sisällissodan merkeissä! Lähes kaikki tiimimme jäsenet ovat vetäytyneet työpöytiensä ääreen ja valmistelevat salassa täysin uusia Detachmenteja haastajien päänmenoksi... Varta vasten turnaukseen kootut vahvistukset paljastuvatkin muille pelaajille vasta sunnuntaiaamuna ennen pikkujouluturnauksen lähtölaukausta!

Kuvaraporttia ja fiilistelyä seuraa! Energistä syystalvea kaikille harrastajille!

Valmistelut ovat käynnissä... Kuka vie sunnuntaina voiton?

No comments:

Post a Comment