November 29, 2015

The MoonwalkersCivil Warista on kohta toivuttu! Loiventavina on käytetty muita projekteja; turnausvalmisteluiden tyyppisten rykäysten jälkeen on kiva taas palata kasuaalimaalailun tai vähän unohtuneiden hankkeiden pariin. Oon potenut vähän morkkista siitä, että mun Lord of the Rings -hiidet on edelleen telakalla siitä huolimatta, että oon jo pariin otteeseen pohtinut tekeväni niistä maalauskisaentryn johonkin skabaan. Morian hiisijoukkojen pystyttäminen alkoi kuitenkin tuntua taas ajankohtaiselta, kun Eric ja Sini pelasivat pienen skirmishin Fight Clubilla; potentiaalinen pelikäyttö on kuitenkin iso motivaattori maalailulle. Arnorin keihäsmiehet johtajineen eivät muuten lopulta pärjänneet Nazgulin johtamille villiörkeille, joten valmistuessaan hiidet pääsis myös voittajien leiriin!

Erilaiset tapahtumat ja deadlinet on myös omiaan vauhdittamaan maalausta ja pohdimmekin Edun kanssa, jos yhdistelisimme eri LoTR-skenaarioista pienen viikonloppukampanjan. Samaan tarpeeseen voisi myös tehdä vähän lisää historiallishenkistä maastoa ilman pääkalloja ja hullutuksia. Luultavasti suunnitelmien toimeenpano siirtyy kuitenkin tulevaisuuteen, sillä alkuvuodelle on jo luvassa monenlaista 40K-ohjelmaa, jotka vaatii omat järjestelynsä. Pieni Keskimaa-hiitti on kuitenkin aina takaraivossa ja valmiiseen maailmaanhan voi aina palata! Odotellessa kokoelmat karttuu, kun tavaraa ei kuitenkaan malta olla hamstraamatta.

Teemme pian pienen Lord of the Rings -figugallerian lähinnä Ericin parin vuoden sisään valmistuneista miniatyyreistä, mutta tänään kameran eteen päätyivät Ollin Civil Waria varten laajentuneet Bad Moonit. Mek-teemainen osasto pyöri aiemmin Mega-Armoured Nobien ja Trooppeihin saatavien Deff Dreadien ympärillä, mutta koska nykysäännöillä örkkienkin on täytettävä CAD-slotit rehellisesti, joutui Olli maalaamaan poikia ja grotteja sisällissotaa varten.

Metalliset Meganobit on aarteita. Kun tutustuimme Ollin kanssa paremmin muutama vuosi sitten, teimme aktiivisesti pieniä figukauppoja, joissa vaihtoivat omistajaa esimerkiksi nämä höyryjyrät. Metallissa on aina oma fiiliksensä ja kolmosedikan örkkisculptit on jotenkin erityisen tunnelmallisia ja ilmeikkäitä.

Metallifiguja on täydennetty muutamilla muoviosilla konversioissa. Boss Nob on hakenut lisäsuojaa cadialaisesta kypärästä.

Armeijan komentaja Zogrim on itsekin jo puoliksi Killa Kan. Civil Warissa komentaja tappoi itsensä kerran ylikuumentuneella Blasterilla 2+ savesta huolimatta, mutta kaikki muut osumaheitot olikin sitten pelkkiä kutosia.

Bad Moon boyzit kasvatti armeijan päälukua aikalailla. Shoota Boyt on klassikoita!

Ajoneuvojen ja panssaroitujen erikoisjoukkojen keltaista väriteemaa on jatkettu pojissa vaatetuksessa sekä sotamaalauksissa.

Raju Nob hoitaa kirveineen lähikantaman tappohommat.

Väriteema on pidetty simppelinä siltä varalta, että laumaa haluu joskus kasvattaa. Örkit on musta vähän yllättäen yksi työläimpiä figuja maalata, sillä niissä on niin paljon eri materiaaleja ja yksityiskohtia; Marineita sutiessa riittää panssarin hyvä maalaus tosi pitkälle, mutta perusörkeissä on sen lisäksi vielä isoja ihopintoja ja paljon toisistaan eriteltyjä vaatekappaleita. Lisäksi örkkien kasvoissa riittää puuhattavaa, eikä niitä oikein fokuspisteinä voi jättää huomiottakaan. Hauskoja figuja silti!

Snikrotin Kommandot olivat yksi uusista vahvistuksista. Itse päällikkö on ollut jo olemassa aiemmista projekteista, mutta nyt se sai viimein johdettavakseen kunnon soluttautuja-anarkistit.

Kaikissa figuissa on pieniä konffeja ja kitbasheja muista muovisista örkkiseteistä.

Yksityiskohtiin lukeutuvat kotikutoiset kaasunaamarit, äänenvaimentimet ja taktiset varusteet, kuten kiikaritähtäimet, rumpulippaat ja perunanuijat.

Liekkarikommandossa on haettu SAS-teemaa pipoa ja käärittyjä hihoja myöten. Ryhmän varajohtaja on kähveltänyt Auspexin jostain keisarillisesta asemasta. Tummista kuvista käy vähän huonosti ilmi, mutta kommandojen housuja täplittää harmaasävyinen kaupunkimaastokuvio.

Toista Troop-slottia päätyivät täyttämään viheliäiset Gretchinit. Keltaiset yksityiskohdat on näissä heleään ihonsävyyn yhdistettynä jotenkin erityisen persoonallisia.

Muoviset Grotit seisovat samanlaisilla ruosteisilla industrial-teräslaatoilla kuin armeijan muutkin figut.

Yksikön Slaver on aloittanut palveluksensa Mekboyna, mutta se koulutti Oiler Squigistaan Civil Waria varten Sniffer Squigin. Snikrot yrittää vähän hyssytellä nuuskuttajaa ennen kuin etujoukot paljastuvat.

Viime silaus örkkien romuralliin olivat teemanmukaiset objektiivimarkerit.

Olli oli saanut mahtumaan Civil War -armeijalistaansa ylivoimaisesti eniten ajoneuvoja ja kolisevia kävelijöitä oli kaikesta päätellen hauska ohjastaa.

Erityisesti joraavista Killa Kaneista syntyy aina hupaisia tilanteita ja sotastooreja.

Nähdäänköhän Zogrimin tukena ensi vuonna jo Gorkanaut, jos War Head Civil War III -pistemäärä päätetään nostaa 1500:an? Jäämme odottelemaan...

The Bad Moon Walkers on the move! 


No comments:

Post a Comment