November 19, 2015

Civil War II: Combat Coverage Bravo

...alkubriiffi, osallistujat ja armeijalistat viime numerossa.


Olli suunnittelee deploymentia.
Kun armeijalistat oli esitelty ja pitkään valmistellut yksikköyllätykset paljastettu muille osallistujille, oli aika suunnata katse pelitilan screenille, jossa odottivat ensimmäisen kierroksen peliparitukset. Civil Warissa pelattaisiin perinteen mukaan kolme pelikierrosta, joista kustakin oli ansaittavissa 20 pelaajakohtaista pistettä. Maailmanlaajuisesti hauskaksi todettuun malliin pelasimme yhdistelmätehtäviä, jossa miteltiin yhtäaikaisesti ennaltamääritetyssä Maelstrom of War- ja Eternal War -skenaariossa. Tämän lisäksi käytössä oli tietysti tavalliset secondaryt. Turnauspisteitä jaettiin netotun piste-erotuksen mukaan, mutta lopputuloksia tarkastellessa victory pointien paino puolitettiin ennen turnauspisteiksi muuttamista. Näin taattiin tiukemmat mittelöt, kun Massacre-voittoja olisi harvassa.

Civil Warin eka tehtävä oli Spoils of Waria ja Supply Dropia, jossa kuuden objektiivin joukosta piti tutkimalla löytää yksi Reliikki. Tätä seurasi tavanomaisemmat Cleanse and Control + Purge the Alien sekä Contact Lost + Crusade. Maelstromia pelattiin täydellä pakalla Reconia lukuunottamatta. Sovimme korteista ansaittavan D3 Victory Pointia olevan aina 2, sekä että loppupelin aikana mahdottomat Maelstrom-kortit saisi nostohetkellä vaihtaa toiseen.


Vaikka yöunet jäivät pariin tuntiin, Hese oli valmis toimintaan! Pelipöydät oli aseteltu valmiiksi edellisenä iltana ja rajasimme kentän pienemmän pistemäärän vuoksi standardikoon sijaan 48x54 tuumaan.Ykköspöytä oli uhkaava keisarillinen hallinto- ja teollisuusalue, joka oli viruspommituksen jäljiltä vain varjo entisestään. Tyhjät kadut täyttyisivät pian taistelun äänistä.

Toinen pöytä oli hiljainen kyläpahanen vuoristojonon sydämessä. Kylän asukkaat olivat paenneet tiehensä nähdessään pommikoneiden varjot vuortenhuippujen yllä.

Kolmospöydän teema oli ruosteaavikon maatila ja sinne perustettu varuskunta. Muutama palmu huojui tuulessa siellä, minne kastelukanavat ulottuivat.

Ekan kierroksen paritukset olivat Juha vs Eric, Teemu vs Olli ja Johannes vs Hese! Juha järjesti Air Cavinsa reserviin ja deployasi elysialaista eliittiä odottamaan ilmatukea.

Karaistunut jalkaväki suojautui raunioihin ja radistit etsivät keisarillisista viestiperusteista ilmavoimien taajuuden.

Näitä vastaan ryhmittyi Stormtrooper-erikoisjoukkojen raskaasti aseistettu ja aggressiivinen hyökkäysdivisioona.

Ensimmäiset vuorot Thunderer-tankit moukaroivat elysialaisten asemia Demolisher Cannoneillaan, ennen kuin Valkyyrioiden lento muutti taistelun kulun! Erityisesti Vulture teki hirvittävää tuhoa avoimelle ajautuneille Tempestus-joukoille Punisher Cannonillaan. Juhan onnistui myös Sentineliensä tuella kiriä Maelstrom-johtoon ja löytää Supply Drop -reliikki keskustan rauniosta.

Ericillä oli kuitenkin muita suunnitelmia ja Stormtrooper-kenraali turvautui joukkojensa ylivertaisiin kykyihin. Tempestus Breacherit ottivat Grav-aseidensa kohteeksi Juhan johto-osien Valkyrien ja kolmea kutosta myöhemmin elysialaisradiossa kuului vakava viesti; "We've got a bird down, we've got a bird down..."

Lentoturmassa menehtyi koko esikunta mukaan lukien Lord Commissar, Primaris Psyker ja Yurikin johtama komentojoukkue. Sentinelit kiiruhtivat paikalle tutkimaan hylkyä, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

Toisaalla Hesen vastavalmistunut Mechanicus-armeija antoi Johanneksen Tyranideille oppitunteja nykyaikaisen sodankäynnin työkaluista ja lukuisista eksoottisista erikoissäännöistä. Erityisesti Psyocculum Inkvisiittorin koordinoima tulitus aiheutti hirvittäviä vahinkoja muukalaispsykerien johtamissa Tyranid-laumoissa.

Magos Dominus myös myhäili Kastelan Robotiensa astellessa rohkeasti lähitaisteluun Skytyrantin ja Genestealerien kanssa ja poistuen myllystä lopulta voittajina!

Aavikkokaupungissa örkit huomasivat tulleensa piiritetyiksi keisarillisten salamurhaajien toimesta. Calliduksen ja Eversorin alfaisku onnistui säikäyttämään laitimmaisen örkkiryhmän pakojalalle ja vihernahkojen oikea reuna murtui.

Hymy-Olli kuitenkin nautiskeli tuodessaan Snikrotin Kommandot sisään takalinjoista tappamaan Thunderfire Cannonia ja sen asemat linnoittanutta Techmarinea.

Vindicare Assassin ei ottanut stressiä lähistöllä elämöivistä Kommandoista, vaan upotti Hellfire-luodilla haavan örkkien Big Mek Warlord Zogrimiin. Tarkasti laskettu isku riitti, sillä Zogrim kuoli seuraavalla vuorolla traagisesti muutaman ykkösen saattelemana Kustom Mega-Blastansa ylikuumentuessa. Tulimme siihen tulokseen, että Calliduksen oli täytynyt sabotoida örkkien asevarasto taistelua edeltäneenä iltana.

Callidus Assassinin onnistui tyhjentää lato Gretchineistä ja örkkitalsijoiden rynnäkkö jäi puolitiehen keisarillisia Bikeja ja Assassinien meltapommeja vastaan. Nopeammin liikkunut Imperiumi voitti ensimmäisenä päättyneen ottelun selkein luvuin!

Hesen ja Johanneksen matsi oli vielä aluillaan, joten Olli siirtyi seuraamaan Edun ja Juhan mittelöä. Militarum Tempestus oli pudottanut joukkoja lähelle objektiivia ja puski nyt uskaliaasti avoimia katuja pitkin keskusrauniota kohti.

Myös elysialaiset lähettivät jalkaväkijoukkoja kohti Supply Dropia, tukenaan Sentinelit ja vihollislinjoissa tuhoa tekevät lentokoneet.

Keskusaukealle kuitenkin murskasi tiensä myös Imperial Robotin kannustamat Breacherit. Hurja lähitaistelu käynnistyi Supply Dropin päällä ja hetken näytti, että uljaat Elysialaiset saisivat sen haltuunsa viimeisen Objective Secured -Stormtrooperyksikön heitettyä henkensä pistimiin. Kuolettavasta Strafing Runista selvinnyt Tempestus Lord Commissar kuitenkin rynnäköi verissä päin aukiolle ja silppusi loput viholliskaartilaiset Power Swordillaan, jääden kaksin Imperial Robotin kanssa. Taistelu kuitenkin jatkui nopalla ja Juhan onnistui lopulta contestoida objektiivi huipputehokkaasti operoineella Vulturellaan, mikä voitti Elysianeille ottelun!

Myös maatilalla objektiivi oli vaihtanut omistajaa pari kertaa ja sen päällä käytiin nyt yksi viimeinen lähitaistelu. Lähes viisisataa pistettä Tyranideja mestanneet Kastellan Robotit ehtivät vielä puolustamaan objektiivia, jonne Genestealer-ryhmän rippeet olivat rynnäköineet ryöstämään kohdetta sitä puolustaneilta Henchmaneilta. Lopulta eloon jäi moraalitestinsä passannut Broodlord, jonka onnistui tuoda Objective Secured -sääntönsä turvin yllätysvoitto Johanneksen Tyranideille!

Ruokatauko katkaisi sotatoimet hetkeksi. Samalla speksailtiin uusia maalausprojekteja ja myös alkuvuoden tapahtumia. Ainakin Hammerhead: Alliances III on tuloillaan!

Toinen kierros rullasi pian käyntiin parituksin Hese vs Juha, Teemu vs Johannes sekä Eric vs Olli. Hese luovutti aloituksen Juhalle nähdäkseen, mihin kaartin maavoimat asettuisivat odottelemaan ilmatukea.

Sitten robotit, androidit ja inkvisition erikoisjoukot lähtivät matkaan hävittämään vastarintaa. Mechanicuksen joukkojen kestävyys näytti olevan täysin ylivoimaista kaartin jalkaväen aseille.

"...ja nää kaikki olis mun suojakentän sisällä" valaisi Olli Ericiä Kustom Force Fieldin säännöistä. Iso osa Stormtrooperien ja Thundererien tulituksesta pysähtyikin Big Mekin keksintöön.

Kaartin komentoporras koetti johtaa takalinjoista joukkojaan tietämättä, että ryhmä Snikrotin Kommandoja lähestyi selustasta liekinheittimineen...

Grillijuhliin päästiin myös kentän toisella laidalla, kun katolle kiivenneiden Skorcha Kanien onnistui yllättää maatilan pihamaalle laskuvarjohypänneet Stormtrooperit! Eloonjääneitä ei tarvinnut kaksin käsin laskea.

Thundererien onnistui pitää örkkien eteneminen joten kuten aisoissa, mutta ruosteisessa katedraalissa piileskelleiden Boyzien rynnäkkö onnistui lopulta valtaamaan ratkaisevan objektiivin vankoilta panssarivaunuilta.

Ykköspöydällä Tyranidit aloittivat vauhdikkaasti liikuttaen mustakuorista massaansa koko kentän leveydeltä kohti Astartes-joukkoja ja salamurhaajia. Etulinjaan soluttautuneen Broodlordin onnistui myös loitsia Horror vihollisen tykistöön, mutta Techmarine karisti täpärästi pimeän noituuden päältään.

Space Marinet liittolaisineen kävivät vastatoimiin ja Assassinit näyttivät mallia; Eversor rynnäköi kahdenkymmenen Hormagauntin ryhmään ja alkoi niittää niitä hirvittävällä tehokkuudella. Pelin loppuun mennessä koko brood oli tuhottu, eikä Eversor ollut kärsinyt naarmuakaan. Vindicaren ampuma Turbo Penetrator -luoti taas teki heti ekalla vuorolla yhdellä laukauksella kolme haavaa objektiiville liitäneeseen Harpyyn.

Genestealerien ja Skytyrant Swarmin onnistui silputa lähes koko Carcharodonien Command Squad, mutta yksi Veteraaneista ja yhdessä woundissa oleva Kapteeni Proteus onnistuivat pakenemaan hirviöitä. Harpy sen sijaan teki arviointivirheen kivutessaan Vindicare Assassinin kotkanpesään; salamurhaajan onnistui väistää muutaman rundin smash attackit ja lopuksi tarkka-ampuja puukotti valtavan lentopedon hengiltä! Sen eloton raato mätkähti kolmannesta kerroksesta lähelle lähitaistelua, jossa kammottava Culexus Assassin sitoi Skytyrant Swarmin jämiä ja tavoitteli kuoloniskua Hive Tyrantiin.

Aavikkokylässä Imperial Navyn ilmamahti oli saapunut elysialaisten avuksi ja etenkin Vulture putsasi hiekkatalojen varjostamia katuja raivokkaalla tehokkuudella.

Edes Primaris Psykerin ponnistukset eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi kääntämään taistelun kulkua kaartin eduksi. Adeptus Mechanicus liittolaisineen otti voiton kakkospöydällä!

Ericin panssarivahvisteiset Stormtrooperit olivat kerryttäneet kohtalaisen pistesaldon kahdesta ensimmäisestä ottelusta, mutta Teemun salamurhaajien peitotessa lopulta Tyranidien päällekarkauksen ykköspöydällä, tajusi Tempestus-komentaja joutuvansa seuraavaksi Nidien ruokalistalle. Paha matsi edessä!

Örkki-Ollin rähinäremmi taas kohtaisi aavikkokaupungissa Juhan laskuvarjojoukot. Olisiko Killa Kaneissa riittävästi peltiä ja vauhtia saavuttamaan kaartin asemat ennen reservien saapumista?

Hesellä taas oli hyvä pistesaldo ja vahva kiinnitys turnausvoittoon ennen ykköspöydän finaaliottelua Teemua vastaan. Mechanicus deployasi varovaisesti, mutta Space Sharkit saivat aloitteen ja pommittivat heti ensimmäisellä vuorolla First Bloodin ja Assassinationin yksinäisestä inkvisiittorista. Carcharodonien kolmen korttipisteen ekan vuoron jälkeen Mechanicus joutuikin takaa-ajoasemaan.

Mietteliäs finaalikaksikko. Kärkipöydän taistelusta tulikin uskomattoman verinen, kun Mechanicuksen raskaat aseet moukaroivat Carcharodoneista jauhelihaa Assassinien uhatessa vihollisrintamaa joka suunnasta. Pelin hulluihin tapahtumiin kuului muiden muassa Vindicaren kotkanpesästään toiselle puolelle kenttää ampuma Hellfire-luoti, joka kimposi Kastellan Robotin suojakentästä täyttä vauhtia takaisin ja upotti haavan 2+ coveriin suojautuneeseen tarkka-ampujaan!

Kakkospöydällä Ollin Kanisterit olivat vääntämässä niskalenkkiä elysialaisista samalla, kun Johanneksen Tyranidit saivat aloitteen ja puskivat täyttä kyytiä keskikenttään. Tempestus ampui näitä kaikilla aseillaan, mutta ötököiden cover savet pitivät uskomattoman hyvin, eikä päällekarkaava massa harventunut juurikaan. Toisella vuorolla peli oli jo lähes selvä, kun Tyranidit saavuttivat etulinjaan deployanneet Stormtrooperit ja tuhosivat useita ryhmiä kerralla. Thundererien etupanssarista ei myöskään ollut vastusta Zoanthropejen Warp Lanceille, vaikka yksi niistä onnistuikin tappamaan varomattoman Harpyn yhdellä laukauksella.

Skytyrant pääsi tässä matsissa riehumaan valtoimenaan ja tulokset olivat sen mukaiset; yksi Stormtrooper-kersanteista päätti käyttää viimeisen Plasma Pistol -laukauksensa itseensä ennen kuin joutuisi surman suuhun Xeno-hirviöiden toimesta. Hive Tyrant mestasi lopuksi Ericin Robotin ja takasi Nideille mittavan kahdenkymmenen pisteen saldon. 

Kun ykköspöydällä viimeinen noppa kolahti kenttään, oli taistelujoukoista jäljellä enää rippeitä; Hesellä Kastelan Robotit, Drop Pod, muutama Henchmen ja inkvisiittori, Teemulla Vindicare Assassin, Drop Pod ja Thunderfire Cannon. Viimeisen vuoron ripeillä liikkeillä Hesen onnistui kuin onnistuikin kuroa kiinni Carcharodonien Maelstrom-johto ja voittaa peli täpärästi Crusadesta ansaitsemillaan pisteillä!

Lopputuloksia laskettaessa Johanneksen oli kuitenkin onnistunut paahtaa kolmospöydältä Massacre-voittonsa johdosta kärkeen neljäänkymmeneen pisteeseen, johon oli vikan kiekan tappiostaan huolimatta päässyt myös Teemu! Yhden sivun turnauspakettimme ei sisältänyt Tiebreaker-mainintoja eikä niitä toverillisessa ilmapiirissä tarvittukaan; War Headin herrasmiesliiga jakoi kunnian ja Civil Warille saatiin tänä vuonna kaksi voittajaa! 2015 tulostaulu ja kunniamaininnat olivat seuraavat:

1. Johannes, 40 pistettä + paras maalaustsemppi
1. Teemu, 40 pistettä + eniten salamurhia
3. Hese 32 pistettä + voitto finaalipöydällä
4. Olli, 30 pistettä + yllättävin armeijavalinta
5. Juha, 22 pistettä + tyylikkäin teema-armeija
6. Eric, 16 pistettä + Xeno Fighter -mitali (ja kipein robotti!)


Kiitokset operaattoreille hienoista pikkujouluista, sisällissota jatkuu ensi vuonna!

1 comment: