December 27, 2013

Rock, Paper, Power Fist


Päämajassamme oli loppuvuoden myötä aika vilkasta vipinää Heresy-vibaisten Marinehankkeiden parissa, kun Forgen mainioiden HH-eeposten pohjalta käynnistyneet armeijahankkeet pääsivät tuotantovaiheeseen. Vaikka Forgen mallit ja osat on aika arvokkaita, niillä saa hyvää luonnetta omaan armeijaan, vaikka ei tarkoittaisikaan sitä käytettäväksi ainoastaan 30k-ympäristössä. Joillekin (kuten Heselle) taas on tosi tärkeää, että kaikki yksityiskohdat repun suuttimia myöten viittaavat oikeaan ajankohtaan Warhammer-galaksin sotaisassa historiassa, ainakin omissa figuissaan. Fiilistely ja panostukset on tärkeitä, koska niistä syntyy se "oma juttu" maalauksellisesti ja figut tuntuu henkilökohtaisilta.

Olli pääsi hiljattain pelaamaan kaveriaan Noaa vastaan ensimmäisen pienen pelinsä Imperial Fisteillään, mikä laukaisi taas uutta maalausintoa. Vaikka Iron Warriorien Contemptor potkikin muutaman sadan pisteen matsissa keisarillisten joukkojen Boltgunlinen nurin, oli uuden armeijan ohjastaminen Ollille verraton kokemus ja merkittävä virstanpylväs armeijan rakentumisessa!Tästäkin fluffipelistä opimme, että kannattaa käyttää niitä valmistuneita ukkoja, niin uusien värittämiseen saa ihan uudenlaista intoa! Peliaikeita ei kannata lykätä tulevaisuuteen "sitten kun"-asenteella, vaan pelata vaikka pieniä pelejä tai matseja, joissa liittoutuu esimerkiksi kaverin isompaan armeijaan omalla squadilla tai parilla. Noppia heitellessä maalattujen figujen arvo konkretisoituu ja maalaamiseen panostaa aikaa helpommin, kun työn hedelmät tuntuvat menevän käyttöön. Monet figuilijat kai tekevät uudenvuodenlupauksia aiheista "maalaan sen ja sen verran figuja", mutta muistakaa nostaa ne napit myös kentälle!

Ollin vikkelästi maalatut, pelikäyttöön toteutetut armeijat koostuvat usein liukuhihnatuotetuista yksiköistä. Erityisesti Space Marinet ovat runsaan panssaripintansa ansiosta aika nopeasti pelipöydälle tehtäviä figuja, sillä niitä tehdessä voi käyttää vähän suurpiirteisempiä tekniikoita ja isompia siveltimiä. Esimerkinomaisesti Olli maalaili välipäiville sattuneen työvuoronsa aikana tehokkaan asiakaspalveluduunin ohessa ryhmän Imperial Fisteja pitkälti viimeistely- ja beissauskondikseen. Kaveri napsi myös kuvat välivaiheista todisteeksi!

Kello 11:00 Olli nosti pöydälle Imperial Fistien täysivahvuisen Tactical Squadin ja parikymmentä minuuttia myöhemmin nappulat oli maalattu valkoisen pohjamaalin päälle keltaisiksi. Tarina ei kerro, sprayattiinko pohjat pintaan aikamääreen sisällä...


11:38. Kun keltainen pohjaväri oli kuiva, se kuivaharjattiin vähän ronskimmin vaaleamman keltaisella korostamismielessä. Tämän jälkeen figuihin töpöteltiin foaminpalalla vielä hiukan vaaleampaa keltaista, mistä syntyi realistisen "rikottuja" korostuksia kulmiin ja huippukohtiin.
12:30 figuihin oli tehty foaminpalalla mustaa maalia töpötellen taisteluvaurioita ja runneltua haarniskanpintaa. Chippingin sisään tehtiin sitten ruskeita, epätasaisia osioita. Samalla figut washattiin syvemmällä keltaisella ja odoteltiin kuivumista.
14:32 mustat osat oli maalailtu ja korostettu kevyesti harmaalla, samoin metalliosat oli maalattu asianmukaisin sävyin ja washattu tummemmiksi.

Pian tämän jälkeen metallit oli korostettu, battle damageihin oli maalattu metalliset "sisävärit" ja saumakohtiin figujen raajoissa oli lisätty hiukan ylimääräistä weatheringia.

18:02 figujen värikkäämmät yksityiskohdat, kuten silmät, polvisuojien joukko-osastotunnukset ja muut pikkuosat olivat maaleissa. Aika lailla valmis taktinen ryhmä jäi odottelemaan beissailuja tehokkaan työpäivän päätteeksi!

Ollin joukot on tähän mennessä maalattu veteraaniteemaan punaisin kypärin, mutta tämä päätti nyt palata Codex Astartestin määrittämiin tunnusväriteemoihin ja alkoi tehdä uusia ryhmiä tavanomaisin keltaisin värisävyin. Joukkoon tulee myöhemmin varmaan myös pari ajoneuvoa. Mun pitää kyllä aina välissä vähän muistutella Oltsua armeijalistojen monimuotoisuuden tärkeydestä, muuten tähänkin armeijaan maalattaisiin varmaan vaan about pari tuhatta pistettä bolter-marineita! Teema on makea juttu mut yksikkövalikoiman monipuolisuus on erityisen siistiä sekä vitriinissä, että pelikäytössä. ;)

Tunnelmallista uuden vuoden juhlaa ja maittavia alkuvuoden matseja koko skenelle!

2 comments:

 1. Matti "Madius" PerlinenMarch 29, 2014 at 12:01 PM

  Onko noihin beisseihin tehty maalattu hiekka vai joku valmis tavara tuon ruskean osalta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beissausresepti on tuttu Ollin Pre-Heresy World Eatereista, joita koskevia postauksia löytyy saitin oikean laidan projektilokeista.

   Beissit tehtiin maalaamalla hiekka ensiksi Scorched Brownilla (nykyään about Rhinox Hide) ja korostamalla se sitten Calthan Brown (suunnilleen Mournfang Brown)-kuivaharjauksella. Kivenmurikat maalattiin ensiksi Eshin Greylla ja korostettiin sitten kuivaharjaamalla ne Dawnstonella. Viime silaus tehtiin Gale Force 9:n kellertävällä static grassilla.

   Delete