October 27, 2013

Back on the grid

Voi älytön mikä viikko, syysloma ja fiilistelykimara!

Takana on suorastaan hämmentävän intensiivinen reissaus- ja harrastusputki, joka alkoi viikko sitten torstaina matkalla Rovaniemen maisemiin ja huipentui tänään Turku Fanaticin toiseen pelipäivään. Välissä ehdittiin myös piipahtaa Saksassa jättimäisillä Spiel 2013 -pelimessuilla (ja myös välilaskeutua Tukholmassa, jos paikkakuntia haluaa laskea) josta jäi käteen sekä kerrottavaa, että makeita tuliaisia. Tiistain ja keskiviikon välinen reilu vuorokausi oli aika hurja setti, sillä samalla "hereilläoloajalla" ehti istua kolmessa eri koneessa. Onneksi mukana oli kaiken aikaa hyviä frendejä ja positiivista syysenergiaa!

Kameran sisältöä täytyy alkaa purkaa alkavalla viikolla, jolloin ilmestyy myös suositun Captain's Log -sarjan seuraava artikkeli. Kaikenlaista kerrottavaa messufiilistelyistä turnausraportteihin on paljon ja pitää koettaa jäsennellä kertomukset johonkin järkevään järjestykseen. Vaikka reissailu oli nastaa, on silti kiva laskeutua taas tuttuun ja turvalliseen arkirutiiniin ja alkaa suunnittelemaan seuraavia ekskursioita. Keep your eyes peeled!

No, mitäs kaikkea sillä välin on ehtinyt tapahtua? Ainakin Suomen figuskenen näkyvyyden ja rekrytoinnin kannalta merkittäviin vaikuttajiin kuuluva Games Workshopin myymälä täytti viikko sitten lauantaina pyöreitä vuosia ja agenttimme kävi paikan päällä nuuhkimassa tunnelmaa ja osallistumassa ohjelmaan! 10-vuotissynttäripäivän aikana järjestettiin esimerkiksi pieniä "participation battleja", joihin osallistujat maalasivat ensiksi Sniper Scout -figun ja vastavalmistuneet hahmot osallistuivat heti miniskenaarioon, jossa tarkka-ampujien tehtävänä oli pysäyttää etenevä kultistirintama. Päivän aktiviteetteihin kuuluivat myös tuotepalkinnoin höystetyt arpajaiset sekä pikamaalauskilpailu, jonka Olli voitti klassisella Ultramarine Veteran Sergeantillaan. Boom!

Alla pari GW:n henkilökunnan ja Ollin nappaamaa kuvaa juhlapäivän tunnelmista.

Synkkien voimien kätyrit ylittävät routaista aukeaa tarkka-ampujien ristitulessa. Siisti teemaskenaario ja varmasti myös kepeän hauska sekä pelata, että järjestää!

Koristeluja sekä juhlatunnelmaa ja -ohjelmaa.

Myymälän täydeltä juhlavieraita. Onnittelut kivijalkakaupalle pyöreistä!
Ultramarineista puheenollen, Olli alkoi sinisten Mariinien lumoissa valmistella kilpailuentryä myös toista maalauskilpailua varten. Malliksi valikoitui samasta klassisesta komentoryhmälaatikosta sikamakea kapteeni, jonka varustus, habitus ja jopa hiustyyli muistuttavat 2000-luvun alun nelkkarin loistavasta fiiliksestä, jossa oli sitä jotain ilman kaikenmaailman krumeluureja tai yliyrittämistä figusuunnittelussa.

Chapter-valinnaksi osuivat Ultramarinet, sillä Olli halusi säilyttää figussa klassikkolookin ja sinisen maalaaminen on mukavan simppeliä. Kultaa maalatessa hyväksi menetelmäksi on vakiintunut rusehtava tai hopeinen pohja, jota on sitten mahdollista sävyttää kullanhohtoa kohti Sepia-washeilla ja kullanvärisillä highlighteilla hilemaaleja käyttäen. Ollin mukaan tavallisen "demomariinin" maalaa suht helposti noin puolessa tunnissa pelipöytätasoon kun maalit on valmiina nenän edessä. Maalauskilpailufiguissa on kuitenkin reippaasti enemmän yksityiskohtia ja toki johtajanappeihin kuuluu niiden arvolle sopiva panostus!

Frontside-Ollin perusresepti Ultramarine-haarniskan sutimiseen

Siniset osat 

1. Necron Abyss -pohjaväri
2. Ultramarines Blue -kuivaharjaus
3. Asurmen Blue -pesu
4. Ultramarines Blue -korostukset
5. Ultramarines Blue + Fenrisian Grey korostukset (70/30 suhteessa)
6. Ultramarines Blue + Fenrisian Grey korostukset (50/50 suhteessa)
7. Ultramarines Blue + Fenrisian Grey korostukset (30/70 suhteessa)
8. Fenrisian Grey korostukset
9. Ohut Hormagaunt Purple -washi koloihin varjostuksiksiKultaiset osat

1. Leadbelcher-pohjaväri
2. Gehennas Gold -korostus
3. Ohut Rhinox Hide -pesu
4. Gehennas Gold -korostus
5. Auric Armour Gold -korostus
6. Auric Armour Gold + Mithril Silver -korostus (70/30 suhteessa)
7. Mithril Silver -korostusTästä lähtee jälleen uusi figuviikko päivityksineen. Nähdään tiistaina Fight Clubissa!

No comments:

Post a Comment