October 13, 2013

Scenic Armor

Figuvuosi etenee kohti syystalvea! Päivitystahti on nyt vähän rauhoittunut syyskuun jäljiltä ja olemme lähes kaikki aloittaneet jonkin uuden yksikkö- tai armeijahankkeen jota työstää pikkuhiljaa kohti peli- ja kuvauskondista. Mun opintojen viimeistely ja duunikuviot vievät myös oman lohkonsa, samoin vähän puun takaa kaiken keskelle pelmahtanut Magic the Gathering -hiitti. Keräilykorttipelin art design sai mut alunperin kiinnostumaan lappujen lätkimisestä ja kaveriporukan keskeisistä drafteista on viime aikoina muodostunut tosi hauska ja vaivaton myöhäisillan ohjelmanumero. Vaikka Limited-formaatin pelaaminen onkin aika halpaa, pitää kyllä nyt vähän jarrutella ja säästää sekä maallisia että ajallisia resursseja figutouhuihin. Aika hauska ex tempore -harrastusilmiö silti, vaikka koko yön draftaaminen ja duunipäivän aloittaminen lähes samoilla silmillä ottaakin vähän kunnon päälle!

Syksy toi myös tullessaan NHL-kauden ja aamuöiden matseja on taas venailtu silmät sikkurassa. Sharks-kausi on lähtenyt käyntiin aika rytinällä! Mitä taas tulee figu-urheiluun, yhteistyössä Royal Familyn Jarkko Kallion sekä parin pääkaupunkiseutulaisen pelikaupan kanssa kaavailemamme Blood Bowl -liiga alkaa niin ikään ensi tiistaina! War Headin riveissä ei ole ainakaan vielä vannoutuneita BB-koutseja, mutta haluan ainakin itse tehdä liskomiesjoukkueen vaikka ihan hobby-mielessä. Ja niiden areenoiden rakentamistahan nyt fiilistelee kaikki...

Mun ja Ollin pikamaalatun Tau-armeijan tarina jatkuu ajoneuvoilla! Meillähän oli pohjamaalattuina pari Devilfish-runkoa, jotka varmaan konvertoituvat jossain vaiheessa Sky Rayksi. Johannes fiilisteli joskus baseja myös ajoneuvoilla ja siitä sain idean, että skimmereihin sais lisää näyttävyyttä perinteistä lentobasea isommalla jalustalla. Kävimme hakemassa Hobby pointista pari soikionmuotoista vaneerilaattaa alustoja varten.

Liimasimme alustoihin korkkilevypinnan tuomaan tekstuuria. Korkkia oli sitten mahdollista raaputtaa pois pienten kuoppien ja lätäköiden muodostamiseksi. Ohennettu Eri-keeper veti paksunkin levyn vähän kuperaksi, kuumaliima olisi varmaan toiminut paremmin, mut toisaalta sillä olisi ollut vaikeampaa saada korkki- ja vaneerilevyn reunat näteiksi ja tasaisiksi. Ei kuitenkaan häiritse näinkään pahasti.

Alustan keskivaiheille porattiin korkkilevyyn puutikku, joka kuumaliimattiin kerroksittain ja korkinpalasilla tukien jämäkästi paikalleen.

Alustoihin lisäiltiin sitten kaikenlaista, finnfoam-lohkareita, lisää korkkikasoja, puutikkuja, kaarnaa, hiekkaa ja pikkukiviä, vähän kaikkea mitä oikeassakin metsässä olisi. Ajattelin, että maanpintaan kaivettuihin kuoppiin tulisi Water effect -lammikoita joiden ympärille laitettaisiin Woodland Scenicsin jäkälää ja Army Painterin basing tufteja, jotta syntyisi vaikutelma kuin kiituri leijuisi tosi sankan aluskasvillisuuden ylitse.

Alustat ja vaunut vielä vähän vaiheessa perhepotretissa. Vihreä on kivaa vaihtelua aavikkoboogieen, vaikka ei päihitäkään sitä tunnelmassa!

Tankkeihin maalattiin pohjat ruiskulla ja metalliosat, eri paneelit ja weathering tehtiin siveltimellä ja sienellä. Pelkästään ruiskulla maalaamalla on vaikeaa saada malleihin realistista grittia ja sellaista sotaisaa tunnelmaa, joka ainakin mun mallausfilosofiassa on tosi tärkeää. Tämän armeijan tarkoitus on kuitenkin valmistua tosi nopsaan ja ruisku on kiva apuväline pohjustamiseen ja efekteihin, kuten tässä on tehty valojen kohdalla. Kiiltävät Dronet ja ajoneuvon ovet muuten jatkavat Fire Warriorien kupolikypäräteemaa, ovi-ikkunoissa on tietty samantapaiset aurinkofiltterit kuin miehistön kypärissä ja Dronejen sisällä on jokin "aurinkoenergiakiihdytin", johon musta lasipinta suodattaa säteilyä. Tai jotain, värivalinnat on tehty puhtaasti armeijan yhtenäisen visualisuuden vuoksi.

Business end. Tank shock on validi taktiikka kutosedikassakin.

Vielä vähän keskeneräinen komentaja loikki tarkatuskierroksella armeijan keskuudessa. Olli ehdotti, että kivenlohkare vaihdettaisiin isoon, kaatuneeseen puunrunkoon. Pitää tutkia...

Aloin muuten Taun ohella hurjassa Imperial Guard -hiitissä pystyttää Carcharodonien eliitti-PDF-joukkoja liittolaisina käytettäväksi. Mulla on kolmisenkymmentä Kasrkinia, jotka on niin makeita jalkaväkifiguja ettei paremmasta väliä ja päätin viimeinkin maalata ne käyttöön. Näiden kaveriksi tulee myös klassisempia Stormtrooper-figuja sekä iso metallikaartin divisioona ja napit jatkavat Space Sharks -väriteemaa ja -tunnelmaa. Punaiset veteraaniraidat, kalpea iho ja puiset rungot aseissa jatkuvat elementteinä myös kaartin kanssa.

Myös sataviitisenkymmentä Steel Legion -figua pulahti maalinpoistoon... Oli viimein aika ripustaa teininä dippimaalatun Teräslegioonan aavikkotakit varusvaraston naulakoihin ja jakaa veteraaneille uudet varusteet figukevään muotivärissä harmaassa. Eka etappi on tietenkin "blobi", eli viitisenkymmentä liittolaiskaartilaista komentoryhmineen ja erikoisaseineen. Vielä kun saisi kasaan jonkin armeijalistan maalailujen suunnannäyttäjäksi!

No comments:

Post a Comment