October 5, 2013

Hawkeyes and doorkickers

Juhan Mentors-Chapterin fluffiin perustuvan Astartes SpecOps-armeijan tarina jatkuu!

Aikanaan kun pelaisin enemmän Mariineilla, oli listani usein ns. "ensimmäinen ja kymmenes" -yhdistelmä, eli Scouttien muodostamia trooppeja tukenaan ensimmäisen komppanian Terminaattorit. Idean varastin taannoin joltain GW:n gurulta (olisiko ollut Chambers tai sitten Jervis?). Kyseessä on hauska, joskin välillä hiukan haastava lista.

Space Marine Scoutit ovat aina olleet figuina mieleeni, vaikka Power Armouriin sonnustautunut sodanjumalan inkarnaatio onkin ikoninen hahmo 40K-maailmassa. Silti kevyesti varustetussa tiedustelijassa on usein enemmän hakemaani SpecOps-fiilistä. Ei siis ole ihme, että scouttifiilistelijänä minulle on kertynyt kohtuullinen kokoelma noita tiedustelijoita vuosien varrelta. Vanhimmat ovat niitä Space Crusade -boxin muovisia kavereita, joilla on hyvin erikoiset Bolt pistoolit puhumattakaan niiden Heavy bolttereista. Sen jälkeen tulleita inkarnaatioita on armeijassani edelleen, vaikka usein nuo wanhat eivät enää oikein kelpaa kentälle. 
Uudemman figusukupolven myötä (ennen nykyisiä muovisia) Scouteille tuli todella hienoja metallisia Sniper-miniatyyrejä. Aikanaan olin myös kovin iloinen, kun Telion ilmestyi kuvioihin, siitä sain hyvän karakterin johtamaan tiedustelijoitani. Vaikka Telion-figu oli ja on hieno, olin hiukan pettynyt, sillä odotin sen olevan ampuvassa asennossa oleva, kuten se kuvataan Codexin piirroksessa. Toiveeni täytti viimein Anvil Industries, joka julkaisi kesän korvalla kahden figun Master Sniper -tiimin, jossa oli scouttimaisiin viittoihin verhoutuneet ampuja ja spotteri. Näin siinä heti uuden Telionin Mentoreille! Se oli aikalailla juuri sellainen, kuin mitä olisin halunnut Telionin olevan. Kaiken kruunasi vielä hieno Barret-tyylinen Bolter-kivääri! Uusi Gunnery Sergeant ja Master Sniper oli löytynyt.

Anvilin figujen yksityiskohdat ja varusteet on gear-fiilistelijälle suorastaan maukkaita. Myös figujen yleinen, minimalistisen sotilaallinen tyyli ilman turhia killuttimia on mun mieleen.

Teemanmukaisesti myös kivääriin on maalattu camokuviointi.
Vaihtoehtovalmistajan reput ovat vähän GW:n vastineita matalampaa profiilia.

Toinen figusetti, joka tuli myös alkukesästä hankittua oli ryhmä isoilla kivääreillä aseistettuja Mariinityyppisiä figuja, joita Anvill kutsuu Exo-lordeiksi. Nämä kiväärimiehet aseineen pystyi mukana tulevilla bitseillä kustomoimaan tosi ”taktisiksi”, mukana tuli kolme piippuvaihtoehtoa, pari erilaista lipasta jne. Aikani mallattuani valitsin lopulta lyhyen piipun, optisen tähtäimen ja rumpulippaan. Näin ase menee erikoisbolterista Sternguardin säännöillä pelattaessa tai ”friendly gameissa” vaikka automaattihaulikosta.
Jatkoin figuissa jo aiemmin tarinoimaani realistis-modernia maalausteemaani, joka on tunnusmerkki näille Mentor-joukoille. Perusvärinä on edelleen aavikkoteeman mukainen hiekka ja sen eri sävyt. Samoin olen jatkanut haarniskoissa ja varusteissa säänpieksemää teemaa, sillä nämä kaverit ovat tyypillisesti pitkiä aikoja kentällä ja kaukana huollosta.
Nyt tämä joukko alkaa olla aika hyvin jo kasassa. Tulossa on vielä pari Thunderfire Cannonia sekä ryhmä GW:n Scout Snipereita Telionin ryhmäksi. Kulkuvälineenä kahdellekymmenellekahdelle Mariinille tulee olemaan vaihtoehtoina joko Storm Eagle tai Drop Podit. Operaatio jatkuu!
Juhan sikamakeat SpecOps-Marinet vyöryttävät hiekkakaupungin kujia ja kulmia.

Vähän normiboltereita realistisemmin virittyneet aseet tuo figuihin makeeta särmää. Anvil myy tähtäimiä, etukahvoja, irtolippaita ja vaikka kranaatinheittimiä aseisiin lisättäväksi myös irrallisina.

Johtajat kiikareineen, Power armoriin kiinnitettyine lipas- ja varustetaskuineen sekä radiolaitteistoineen. Juhalle tyypillinen, realistisen weatheroitunut lookki sopii operaattoreihin jetsulleen.

Ryhmänjohtaja osoittaa Telionille kenet haluaa päiviltä.

Mentor Sternguard Combat Squad tähystysasemissa.

Taistelijapari varmistaa viimeisen kujan. Kotkanpesä on turvattu.

Tykistökeskityksen ja tulenjohdon suunnittelu alkaa... Mission is a go.
No comments:

Post a Comment