August 29, 2013

Gorge of Coalgotha


Tiistain Fight Clubissa pelasimme Johanneksen kanssa pitkästä aikaa hauskan teemamatsin. Pelin agendana oli fiilistely ja pelitestaus Nopat & Taktiikka -kerholla pidettävää herrasmiesturnausta varten. Kyseisissä karkeloissa on ollut tapana pelata löysin rantein ja vähän kevyemmillä listoilla ja turnauksessa ovat sallittuja myös Forge World -yksiköt. Johannes ei ollut vielä saanut omiaan maaleihin, mutta testasi pitkästä aikaa ETC-inspiksen perusteella Zoanthropeja, jotka ovat joutuneet lojumaan laatikoissa pidemmän aikaa.

Heitimme Fight Club -maastoista kasaan hiekkaisen kentän ja käytimme ennen Traitien ja Psychic powerien valitsemista vanhoja kakkosedikan tehtäväkortteja määrittämään skenaarion. Tehtävän selvittyä kehittelimme myös pikapikaa fluffin taistelun taustatarinaksi kuten meillä on aina keskenäisissä peleissä tapana. Tällä kertaa tavoitteeksi tuli kortista Slay the Warlord primary, Kill points secondary -matsi, mikä tiesi aika jänniä oltavia molempien yleensä melko aggressiivisille komentajille...

"Uloimpien varustusten takana ja Arahasin aavikon sydämessä lähellä Coalgothan solaa oli havaittu infestaatio. Nostromo-parven Tyranid-olennot olivat murtautuneet keisarillisen ilmapuolustuksen lävitse ja iskeytyneet pudotuskapseleillaan autiomaahan kilometrien päähän tärkeimpien kaivoskaupunkien teollisuusalueista. PDF-joukkojen sadanpäämies Thornton oli saanut sotilaallista valtaa pitäviltä Carcharodonien Avaruusjääkäreiltä tehtävän aloittaa työväestön evakuoiminen Keisarin Uljaimpien asettuessa puolustusrintamaan Coalgothan solan suuaukolla. Maajoukkoja johtavan Logan Negaprionin mieltä kalvasi psyykkisen varjon lisäksi pelko siitä, että hirviöt saavuttaisivat kaivoskompleksit ja niiden loputtomat, maanalaiset verkostot. Tunnelien kautta Tyranideilla olisi pääsy kaikkialle ja olentojen perustaessa pesänsä onkaloihin planeetta olisi menetetty. Uhalta olisi katkaistava kaula välittömästi..."


Johanneksella oli perinteisen Swarmlord-meiningin sijaan panssaroidun, ampuvan Hive Tyrantin johtama iskujoukko Nidejä, johon kuului Malan'tai, pari Trygonia, kolme Zoanthropea ja Hive Guardia, Biovore, pari Tervigonia sekä isot ja pienet lautat Termaganteja. Mun Space Sharks -lista oli sama kuin Ropeconissa, paitsi käytin tilaisuuden hyväksi pelata Dreadnought Drop podeja, jotka vaihdoin Dreadien Heavy Flamereihin ja Scoutien Heavy Bolteriin. Fluffipelin karma alkoi jo ennen pelin alkua, kun kamppailevat armeijat heittivät Warlord traiteikseen -1 reserviheittoihin ja re-rollin reserviheittoihin. Taistelua käytäisiin maassa, ilmassa ja psyykkisellä tasolla...

Taistelu alkoi viekkaiden Tyranidien ryhmittyessä kallionmuodostelmien väliin tiukaksi läjäksi, jotta Space Sharkien pudotusyksiköt eivät pääsisi käsiksi Warlordiin ja avainyksiköihin. Avaruusjääkärien joukot taas asettuivat Librarian Negaprionin johdolla Aegis-puolustuslinjan taakse pientä tiedustelijaryhmää lukuunottamatta, joka soluttautui ihan vasempaan nurkkaan jakamaan Tyranidien huomiota. Xeno-parvi lähti etenemään voimistaen toinen toistaan psyykkisillä voimilla, suurimmat emopedot myös synnyttivät uusia joukkoja etu- ja takalinjojensa tueksi. Yksi yhdentoista Termagantin yksikkö säntäsi kohti takaviistoon soluttautuneita Scouteja. Biovore ampui yhden miinan kohti herkullista, avoimella seisovaa Scout-kohdetta, mutta ei osunut maaliinsa.

Pilvien läpi putosi hurjalla voimalla kaksi jättimäistä pudotuskapselia, joista kukin sisälsi tehokkaan Dreadnought-talsijan. Ancient Coeus otti kohteekseen vihollisen muodostelman peränpitäjänä toimineen kuudentoista Termagantin lauman ja Forge Warden Irbe keskitti huomionsa muodostelmasta ulos murtautuneeseen Tervigoniin. Aegis-linjan takana Negaprion antoi mielensä lipua ohjaamaan Thunderfire-rakettipatterien tulitoimintaa, kun nämä avasivat tulensa kohti Biovorea ja Hive Guardeja tekemättä kuitenkaan dramaattista vahinkoa. Myöskään tarkka-ampujien ei onnistunut kuin nitistää pari päälle höökivää Ganttia, mutta suuren Scouttitiimin alokas pinkaisi vaikeakulkuisessa maastossa pari juoksuaskelta, liukui polvisuojiensa varassa kuivaa hiekkaa pitkin viimeiset metrit tuliasemaan ja painoi raketinheittimen liipaisimesta lähettäen Krak-ohjuksen matkaan. Se läpäisi Tervigonin suojan samalla hetkellä, kun kaukaiseen nurkkaan soluttautuneen Scoutin tarkkuuskivääri löysi pehmeän kohdan sen kitiinipanssarin alta. Samalla Ancient Irbe tulitti hirviöön ammottavan reiän Meltagunillaan ja rynnäköi läheisen Trygonin ohitse emopedon kimppuun viipaloiden sen saha-aseellaan kerrasta. Takalinjassa Ancient Coeus hävitti suurimman osan Termagant-tiimistä, mutta viisi Xeno-olentoa jäi pitämään Dreadnoughtin lähitaistelussa.

Tyranidit reagoivat vastahyökkäyksillä, suurin osa joukoista jatkoi matkaansa kohti Space Marineiden puolustuslinjaa, mutta Tervigon ja Hive Guardit käänsivät Hive Tyrantin psyykkisellä ohjauksella huomionsa Furioso Dreadnoughtin puoleen. Biovore ampui uuden laukauksen ja listi tällä kertaa yhden Scoutin. Myös Marinelinjoihin putosi äkkiarvaamatta evakuointikapseli, jonka sisältä hoippui repaleisiin vaatteisiin kääriytynyt tyttö. Logan Negaprion kuitenkin tunnisti hirviön psyykkisen säteilyn, eikä antanut mielensä horjua Doom of Malan'tain psi-valepuvun edessä. Läheisen Thunderfire-patterin operaattori kuitenkin lyyhistyi maahan Tyranid-olennon voimien riuduttamana. Hive Guardit ampuivat Irbeen kaksi kriittistä osumaa Impaler Cannoneillaan, mutta taisteluun rynnäköineen Tervigonin ei onnistunut kaataa haavoittunutta Dreadnoughtia. Ancient Coeus viipaloi viimeiset Termagantit ja säntäsi apuun...

Space Sharkit pudottivat uuden pudotuskapselin, josta ryntäsi ulos Cetorinos-Sternguardit johtajanaan kapteeni Priorace. Hive Tyrant oli ihan lähettyvillä, mutta se oli suojannut itseään psyykkisillä voimilla ja sen Tyrant guard oli vielä elossa ottamassa luoteja vastaan. Johtopedon sijaan ryhmä otti kohteekseen avoimella madelleen Trygonin ja upotti siihen kolme haavaa plasma-aseidensa tulituksella. Aegis-linjan takana Malan'tain hyökkäyksestä selvinneet Carcharocles-Death Companyn Marinet terästäytyivät, hyökkäsivät Tyranid-olion kimppuun ja murskasivat sen. Tyranid-parven keskellä Dreadnoughtit sahasivat toisenkin Tervigonin kuoliaaksi ja muukalaisten rivit alkoivat horjua.

Xeno-hirviöt kävivät epätoivoiseen vastaiskuun. Zoanthropet, Trygon ja Hive Tyrant etenivät kohti kapteeni Prioracen ryhmää ja toinen Trygon jatkoi rynnäkkökantamalle Aegis-linjan takana piilottelevista joukoista. Hive Guardit tuhosivat Tervigonin ruumiin yli kivunneen Death Company Dreadnoughtin tehokkaalla keskityksellä. Zoanthropet loitsivat Psychic Shriek-voimia yrittäen murtaa Cetorinos-ryhmän taistelutahdon, mutta kuin ihmeen kaupalla näiden keisarilliset onnenkalut ja horjumaton usko pitivät tuhon loitolla. Zoanthropet ja Trygon hyökkäsivät sitten lähitaisteluun Marineiden kanssa Hive Tyrantin haastaessa Space Marine -komentajan kaksintaisteluun. Toisaalla Carcharocles-ryhmä Marinet tuhosivat Aegis-linjan ylittäneen Trygonin tuliasemien pehmitettyä sen ensiksi kolmeen haavaan.

Trygon tuhosi kaikki jäljelle jääneet Sternguard-soturit ja kapteeni Priorace jäi yksin mustan kitiinin, kynsien ja torahampaiden muodostaman aallon alle. Hive Tyrant iski tähän kolme haavaa, mutta soturi sahasi kolme takaisin ja molemmat jäivät yhteen woundiin. Seuraavalla vuorolla taistelu kulminoitui viimeisiin heittoihin, kun Hive Tyrant mursi Marine-soturin, mutta tämä iski viimeisillä voimillaan yhden haavan Hive Tyrantiin. Tyranid-johtohahmon ei onnistunut Feel No Painilla ja kannustus-re-rollienkaan avulla pelastaa viimeistä haavaa ja molemmat Warlordit kaatuivat kenttään.

I am Emperor's Will! I'll take you all on!


Eeppisen kaksintaistelun päätteeksi emme enää kokeneet tarpeelliseksi jatkaa peliä, sillä molempien komentajat olivat vainaat ja Primary Objektiivit menivät tasan. Johanneksen olisi vielä ollut mahdollista kuroa Kill point -eroa kiinni esimerkiksi Drop podeista, mutta toisaalta mulla oli First Blood ja pelin jatkuessa myös hyvä mahdollisuus Linebreakeriin kaukaisella Scouttitiimillä. Mun nopanheitto oli aika älytöntä koko matsin ajan, mutta tulipahan kunnon elokuvafiilis, kun true-scale Marinet höykyttivät Alienideja antaumuksella kuten kuuluukin!

Peli oli hauska välipala ja hyvä testipeli turnausta varten. Itse voin nyt keskittyä enemmänkin taktiikan hiomiseen Johanneksen maalatessa uusia yksiköitä (työlistalla on ainakin Forge World Malanthrope) armeijaa varten. Nähdään Noppakerholla ensi kuussa!

No comments:

Post a Comment