June 29, 2013

Storm inbound

Juhan siistin Mentor-armeijan kutsunnat ja fiilistelyt jatkuvat! Tosimaailman sotilasteemoista ja eritoten erikoisjoukoista inspistään ammentavaan joukko-osastoon liittyi juuri Scout-partio aggressiivista tiedustelua varten...


Mentors Gen 3 Part II – Land Speeder Storm

Tämä yksikkö on osa uutta projektiani, jossa rakennan oman pelaamishistoriani kolmannen Mentors-legioonan sukupolven. Projektin lähtökohtana oli tehdä pieni liittolaistiimi jo olemassa olevaan Elysian Drop Detachmentiini. Ajatus kasvoi vähitellen inspiraatioksi pienen ja hieman erikoisemman Mariiniyksikön työstämiseen. Päädyin lopulta teemaa pohtiessani ratkaisuun, jonka taustaa kerroin aiemmassa jutussa.

Hanke sai vastikään jatkoa kulkuneuvo-osastolla hankkiessani Land Speeder Stormin, jolla tiedustelijat voivat liikkua samassa tahdissa Elysian ilmakuljetusjoukon mukana. Olin jo aiemmin tehnyt yhden Scout-tiimin jalkautuneena ja nyt työstin saman porukan Stormin kyytiin voidakseni mallintaa pelissä joko taistelukentän yli viilettävää tiimiä tai jalkautuneita Scoutteja. Myönnetään, että pelin kannaltahan toi on hieman tarpeeton keikka, mutta se oli vain tehtävä!
 
Maalauksessa jatkoin tässä projektissani valitsemaani realistisen oloista desert camo –teemaa ja Stormista tuli hiekanvärinen. Scoutit taas varustin Desert Tigerstripe -henkisiin kuteisiin. Rakensin koneen käytännössä suoraan laatikosta, enkä tehnyt siihen juurikaan muutoksia. Sivuun jäi vain etuampujan Heavy bolter, jonka korvasin Kromlechin hartsisella Assault cannon -minigunilla. Lisäksi ripustin Stormin perään miehistön reput roikkumaan vähän nykyajan jenkkihumveetyyliin!
 
Maalauksen aloitin mustalta pohjalta ja perusväriksi valitsin Vallejon Desert yellown (tämä vastaa aika lailla Iyanden Darksunia GW:n valikoimasta). Perusvärin jälkeen maalasin penkit punaruskealla. Tämän jälkeen koko malli ylipestiin Seraphim Sepialla ja jätettiin kuivumaan. Kuivaa mallia alettiin tämän jälkeen vaalentaa kuivaharjaamalla paneeleita ja panssaripintoja jälleen Desert Yellow –värillä, jota asteittain vaalennettiin melkein valkoisella hiekansävyllä (Bleached Bone käy hyvin). Näin saatiin esille toivottua kontrastia ja hienoista kulumaa kulmiin.  

Tämän jälkeen mallin reput, Imperial eaglet ja muut yksityiskohdat poimittiin esiin ja peruskäsittely oli valmis. Jätin tietoisesti tästä figusta pois kaikki kirkkaat korostevärit ja 40K:lle tyypilliset "vauhtiraidat", koska kyseessä on maastossa matalalla lentävä tiedustelukone. Koko homman kruunasi hyvin ohennettu Sepia-pesu, joka sitoi värit yhteen ja tasoitti Land Speederin yleisilmeen.

Suosikkivaiheeni eli säistämisen aloitin töpöttelemällä pienellä ja teräväkulmaisella sienellä tummanruskeaa maalia koneen kulmiin, kulkuaukkojen suille ja koholla oleviin paikkoihin. Koetin poimia sienen alle sellaisia loogisia kulmia, jotka voisivat kovassa kyydissä ottaa iskuja tai kulua muuten. Tämän jälkeen korostin nuo iskupaikkojen keskustat ja terävät kulmat metallinvärillä hakien vaikutelmaa, että koneen teräspinta on tullut esille uloimman maalipinnan alta. Kolmas vaihe säistämisessä oli metallialueiden pesu Nuln Oil -washilla, joka jälleen pehmensi kirkasta metallia ja ”pyöristi” vaikutelmaa. Tämän päälle tein vielä pienen lisän litkuttamalla varovasti reilusti ohennetulla Macharius Solar Orangella ruostevalumia muutamiin sopiviin kohtiin, kuten astinlautojen pohjille ja pohjan putkien kiinnityskohtiin.

Tämän jälkeen Land Speeder Storm olikin jo valmis ottamaan miehistön kyytiin. Matkustajat saivat juuri samanlaisen värityksen, kuin ensimmäisen erän jalkamiehet, sillä niidenhän on tarkoitus kuvata samoja kavereita kiiturin kyydissä! Tiedustelijoilla on Desert Tigerstripe -henkinen camo ja vaalean vihreät panssarit maltillisine tehosteväreineen punaisten olkapanssariraitojen muodossa.

Valmis malli onnistui aika lailla sen mielikuvan mukaan, joka minulla oli ennen kuin aloitin homman. Storm on itseasiassa oikein mukava malli rakentaa sekä maalata ja kyydissä olevat Scoutit ovat erityisen hienoissa asennoissa. Tämä tekee koko mallista dynaamisen – siinä on ”tilanne päällä” ja figu kertoo katsojalleen tarinaa.

Juhan figuissa on aina tosi siisti maanläheinen ja realistinen fiilinki ja tuotantotahti on huikea! Mentor-projektin rakentumista on ollut siisti seurata. Vaalea oliivinvihreä, tiikeriraitakuvio ja aavikonkeltainen toimivat kulmakiviväreinä sekä Juhan ajoneuvoissa, että tämän Power Armor- ja Scout -Mariineissakin.

Tiedustelijat reagoivat tarkalla tulitoiminnalla konetta ympäröiviin tapahtumiin.

Mentor Storm is en-route, ETA two mikes!

Tiedustelijat jalan ja kuljetuksessa. Maatehtäviin gatling-ampuja ottaa tietty kiiturin pääaseena toimivan Ol' Painlessin messiin!

4 comments:

 1. I love the LS Storm, and you did a really wonderful job on this. The beret on the scout is really cool as well. Kudos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks for reading and writing a message Drathmere!

   Delete
 2. Nää SM-scoutit on niin jässiköitä, että tulee hieman mieleen Gears of Warin läskipääukot. Hyvä meininki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ne on rankkoja jannuja. ;) Metallifigujen yksityiskohdat on mun mieleen, mut näissä on näppärä bitsivalikoima ja kaikki tarvittavat aseet tulee kätsästi messissä (no ehkä kessun Combi-aseita lukuunottamatta).

   Delete