June 21, 2013

Bowl blow

Terveiset pohjoisesta! Juhannus toi pikku breikin Poromagian ja War Head Fight Clubin muuttojärjestelyihin, mutta niiden karkeloiden pariin palataan taas ensi viikolla. Pääosa duunista on kuitenkin tehty ja jäljellä on lähinnä viilailuja. Jatkossa figupelejä tullaan pelaamaan ilmapiiriltään aiemman tyylisessä ympäristössä, mutta pelitilaa voidaan luvata lisää niin kiinteiden pöytien kuin turnauksienkin puolesta. Myös pikkujuttuihin on puhtaalta pöydältä lähtiessä voinut kiinnittää huomiota ja esimerkiksi pelipöydät tulevat olemaan viralliset 4x6 jalkaa, eikä esimerkiksi tuuman vajaat, kuten monilla Suomen turnauskentillä on totuttu. Rakentelua riittää ja tästä syystä bloginkin pariin on ollut vähemmän aikaa paneutua. Kun harrastuspuitteet saadaan jälleen kuntoon, riittää taas raportoitavaa siltä rintamalta!

Alkukuusta Erno Langinkosken käydessä vanhalla Fight Clubilla mies otti mukaansa kreisin klassisen örkkihordensa lisäksi myös Blood Bowl -settiä. Peli on saanut osakseen aika kovaa hypetystä ja liigahiittiä esimerkiksi Porin ja Porvoon suunnalla ja mikäli huhut pelin Dreadfleet/Space Hulk -tyylisestä uudelleenlanseerauksesta kesän mittaan pitävät kutinsa, nousee fantasiapallopeli luultavasti entistä suositummaksi ilmiöksi. Mua kiinnostaisi erityisesti sarjan pelaaminen teemoitetuilla jengeillä, sillä urheilutyylisten playoffien pelaamiseen kampanjamielessä olisi monille ehkä helpompaa suhtautua pitkäjänteisemmin kuin moniin nelkkari- tai fabakampanjoihin. Sen lisäksi, etteivät narratiiviset pelisarjat jäisi kesken, olisi myös huippu hobbyprokkis kasata oma tiimi logoineen ja tunnusväreineen. Kotikentistä puhumattakaan...

Ernon makea urheilukenttä on rakennettu mukanakuljetettavaksi ja magneetein kiinnitettävät aidat voi napata omaan laatikkoonsa kantamisen ja säilömisen helpottamiseksi.

Kentän reunoja värittävät tietenkin sponsorien mainokset...

Just do it...

Hauska idea tuo kenttään siististi fabatyylistä urheiluhenkeä.

Pari haltia-amatsonia ja urheilijoiden valinta.

Vaihtopenkeille ja lasaretille ja hautuumaalle on kentän molemmin puolin omat karsinansa.

Lavastettu promokuva Lustrian liskomiesten ja Zombien joukkuekalentereihin.

Keskikentän raskasta tukea. Puumies on aika hervoton!

Figujen modaamiseen Blood bowl -spesifisiksi on nähty paljon vaivaa. Siinä missä aseiden poistaminen on vielä helppoa, on jengitunnusten ja jenkkifudistyylisten varusteiden lisääminen jo oma hommansa.

Blood Bowlin nappuloista ei värikkyyttä ja älyttömyyksiä puutu...

Ernolla oli mukanaan tiimi poikineen ja innostus "Verikulhoa" kohtaan näkyi ja kuului.

Kuppakuskit protestoivat tuomaritoimintaa.

Haltiat ja vihernahat lähtöviivalla.

Tuomari häätää pommittajan vihollisjoukkueen vaihtopenkiltä.

Juuri tällaista pelikohtaisen panostuksen juuri pitäisi olla, kuka nyt EI haluaisi ottaa erää Blood Bowlia tällaiseen kokonaisuuteen törmättyään? Kun joukkueet ovat normiaaliarmeijoita pienempiä, on yksittäisiin figuihin helpompi panostaa ja pelin kehuttu pelattavuus palkitsee varmasti pidemmätkin rakentelut. Ehkä ensi syksyn mittaan ja mahdollisen boxed gamen ilmestyessä aletaan viritellä BB-hiittiä Fight Clubillekin!


2 comments:

  1. Ihan mahtis-ideoita noi sponsori-kyltit! :D

    ReplyDelete
  2. Hey bros!

    Jos syksyn päälle jotain Blood Bowl-julkkaria ilmenee tai proggis ottaa WarHeadin osalta tuulta alleen, tää artikkeli herätti oman mielenkiintoni tätäkin "Specialist Gamea" kohtaan. :) Pitäkäähän jengi ajan tasalla sikäli kun projekti lähtee käyntiin ja etenee!

    Cheers!

    ReplyDelete