January 14, 2013

Sharks of the Void

Eyes on the price
Joululoman viimeinen päivä on lopuillaan, huomenna alkaa rutiini paitsi opiskeluissa, myös peli- ja maalaushommissa. Oon tosi innoissani kun kaikki ovat viimein palanneet reissuista ja tiimi on taas kasassa. Nyt tunnelmamusaa luureihin, luvassa on hiukan Carcharodons-mietteitä!

Loppuvuoden aikana kaavailin uuden armeijaprojektin aloittamista ja samalla puurrettiin palkkamaalausduuneja alta, jotta alkuvuodesta olisi lautanen tyhjä kaikesta paitsi mielenkiintoisimmista projekteista. Mun unissa olivat jo pitkään uiskennelleet avaruushait ja teimme Johanneksen kanssa pari armeijalistaa suunnittelun pohjaksi junamatkojen aikana. Nyt projekti on viimein potkaistu käyntiin ja inspistä ei tarvitse hakea kaukaa!

Joku ihmetteli suunnitelmia kuvaillessani, että häh, taasko harmaa Mariiniarmeija. Mun Liberators-Renegadet on kasvaneet aika isoksi joukoksi ja ovat olleet mukana monissa turnauksissa ja kampanjoissa ja mun on ollut tapana liittää armeijaan aina uusia yksiköitä sitä mukaa, kun oon kaivannut vaihtelua listoihin. Tuntemattoman Kapteenin alaisuudessa toimivat, galaktiseen demokratiaan tähtäävät erikoisjoukot saivat alkunsa jo Rovaniemellä asuessani ja niiden rakentelu onkin ollut vuosien projekti, vuosien joiden aikana tapahtui myös paljon kehitystä skilleissä ja näkemyksessä. Vaikka Liberatorit ovat mulle tunnearvoltaan aina ykkösarmeija, enkä muuttaisi niissä enää mitään, on freesi alku Marineporukan kanssa paikallaan. Nyt projektia voi fiilistellä rauhassa yksikkö kerrallaan ja panostaa figuihin niillä tiedoilla ja taidoilla, jotka on tullut omaksuttua vuosien varrella.

Space Sharks -suunnitelmat juontavat kauas ja itseasiassa Liberatorien Land Raider -mammuttitankkien oli alunperin tarkoitus tulla haiväreihin. Idean sain muinaisesta transfer sheetista, jossa oli myös hailogot ja lähdin selvittämään, millä armeijalla on niin hauskat symbolit. Space Sharksit mainitaan jo Rogue Traderin chapter-esittelyssä ja ne tekivät nyttemmin paluun Carcharodonien fluffin mukana Forge Worldin Badabin sotiin keskittyvässä kirjasarjassa. Tykkään monista Space Marine -jaostoista ja periaatteessa projekti olisi voinut hyvin kohdistua esimerkiksi Iron Handeihin joita funtsin aiheeksi vielä vähän aikaa sitten. Avaruushaissa jokin kuitenkin iski ja valitsin ne projektiin. Harmi että siirtokuva-arkki ei taida olla enää tallessa.

Jotta meininki tuntuisi raikkaalta, aion valita yksiköiksi juuri sellaisia joukkoja, jotka Liberatorien arsenaalista puuttuvat. Vitosedikkaan tehdyt Renegade-Mariinit olivat mekanisoitua jalkaväkeä, kun taas Space Sharkeille olen kelaillut jalan liikkuvia joukkoja, Scouteja, lentokoneita ja eksoottisempia yksiköitä kuten Thunderfire Cannoneita, joita Liberatoreilla ei ole ollenkaan. Ekaksi listaksi muodostui seuraavaa ja vaikka en uskaltaisi testaamatta lähteä sillä turnauksiin, yksittäiset yksiköt ainakin tuntuvat kivoilta ja niistä kaikki ovat varmasti hauskoja rakentaa. Jos myöhemmin haluaa tehopelata, voi aina rakentaa pari yksikköä lisää jotain power buildia varten.

Reclusiarch Revan Typhos 130
- Power maul and Bolt pistol

5 Scouts, Scentfinders 100
- Sniper rifles
- Camo cloaks
- Missile launcher

11 Carcharodon Threshers, Squad Carcharocles (Death Company) 270
- Bolt pistols and Chainblades
- 2 Power fists

10 Carcharodon Assault Marines, Squad Cetorinos 235
- Bolt pistols and Chainblades
- Power fist
- 2 Meltaguns

Carcharodon Ancient Coeus (Death Company Dreadnought) 125
- 2 Dreadnought close combat weapons
- Meltagun and flamer

Stormraven Gunship Megalodon 200
- Twin Assault cannon
- Twin Multi-melta

Epistolary Negaprion 100
- Force axe and Bolt pistol
- Null zone, Gate of Infinity

5 Assault Terminators, Squad Priorace 200
- Thunder hammers and Storm shields

5 Scouts, Squad Stellar Watch 135
- Sniper rifles
- Missile launchers
- Sergeant Selachii (Telion)

Stormtalon Gunship Speartooth 155
- Assault cannon
- Typhoon missile launchers

Thunderfire Cannon Void Maw 100

Aegis Defence line 100
- Quad-gun

1850

Armeija on rakennettu Blood Angels -pohjalta ja Space Marines -liittolaisilla, mun armeijassa kaikki tulevat tietty kuitenkin olemaan samoissa väreissä. Game plan on aggressiivisuudessaan aika yksinkertainen Death Companyn ja Dreadnoughtin hypätessä lentokoneeseen, jota suojaa kevyempi hävittäjä. Assault Marinet ja Termiksiin liittynyt Librarian pistävät lisää painetta vihollispäätyyn muun armeijan pyssytellessä taustalla. Erikoisuutena on kersantti Selachii, joka käy Telionin säännöillä Quad Gunin puikkoihin ja ampuu IT-tykin precision shoteilla erikoisaseet ja kersantit ryhmistä. Pow! Vaikka armeija onkin vähän munakorityyppinen, ei sentään ihan niin suoraviivainen kuin mun aiempi drafti, jota Aleksi Lehtiön kommentit saivat funtsimaan uudelleen. Lista varmaan kehittyy tästäkin edelleen, mut nämä yksiköt haluaisin ehdottomasti rakentaa vaikka sitten vain vitriinihyllylle. Koska odotan edelleen Ebay-tilausten saapumista, päätin aloittaa Scouteista.
 
Vanhat metalliscoutit on ihan sikamakeita! Sairaan tunnelmallisia ja 40k:maisia ja upeasti sculptattuja. Menoa hidastaa oikeastaan vain kaksi asentovariaatiota, mut mulle ei niin montaa Scouttiryhmää tulekaan että tämä vaivaisi. Tein ekalle figulle kuitenkin Greenstuffista hupun jeesaamaan naamioitumisessa ja tuomaan persoonallisen säväyksen. Suunnittelin väriteeman siten, että pystyisin maalaamaan suunnilleen figun illassa alusta loppuun. Maalaukseen lähdettiin tietenkin mustalta pohjamaalilta.

Koska suurin osa figusta on viittaa, päätin aloittaa siitä ja vedin kangasosiin pari layeria kivalla GW:n uutuussävyllä Karak Stonella. Tämän päälle maalasin naamiolaikkuja Deathworld Forestilla, jonka jälkeen varjostin ainoastaan syvänteet ja poimut Agrax Earthshadella. Sävyt korostettiin sitten korkeammista kohdista 60/40 sekoituksella Dheneb Stoneen. Apinoin väriteeman muuten jenkkiarmeijan klassisesta Tricol-aavikkokuviosta, josta jätin kolmannen värin, eli ruskeat raitalaikut pois.

Panssareihin valitsin sävyksi Dawn Stonen, jolla vetelin myös housut ja hihat ennen niiden rankkaa Nuln Oil-pesua. Aseen ja muutamat yksityiskohdat poimin esiin Mithril Silverillä jättäen kiväärin eri osien väliin ohuet blackliningit, jotta yksityiskohdat erottuisivat paremmin. Periaatteessa olisin halunnut aseeseen camomaalauksen, mutta ajattelin että pelifigussa yksityiskohtien erottuvuus on tärkeää. Metalliosat washattiin sitten Nuln oililla patruunaa lukuunottamatta, jonka pesin pari kertaa kultaiseksi Seraphim Sepialla. Tämän jälkeen touhu olikin lähinnä detailointia, kevyttä weatherointia ja korjailua. Carcharodonien iho on taiteen ja fluffin mukaan tosi kalpea ja jätin myös Scoutin naaman aavemaisen vaaleaksi. Beissi on tehty reseptillä Gorthor Brown, Seraphim Sepia wash ja Ushabti Bone kuivaharjaus.

Muu ryhmä sankarikersantin johtamana odottelee vuoroaan... Kersantti Naamanista konvertoidulle counts as Telionille en vitsillä laittanut edes kivääriä, kun kaveri hengailee jatkuvasti Quad-gunin puikoissa. Mut huh että scouttifigut on kyllä kipeitä! Eka trooppi valmistunee tämän viikon aikana palkkamaalausten ohessa, ehkä voisin ehdottaa Heselle pientä Kill Team Skirmishia örkkijoukkoja vastaan. BOOM!


"We've got eyes on a pack of dozen Xeno foot-mobiles, how copy?"
"Let 'em pass Cetorinos, Sergeant Selachii has his snipers in overwatch."
"Acknowledged, they'll never know what hit 'em."

5 comments:

 1. Just generation killin läpi tahkoneena alkaa mulleki kajahtaa nää sun radiokeskustelut :D. Mukava kuulla et meiän mietiskelyst oli apuu. Tykkään uudesta suunnasta. En varmaan ite saa lauantaihin mennessä rottia minkäänlaisella kokoonpanolla maaleihin, ni varmaan itekki pelaan jotain härömpää vaihteeks. Sanoiko joku Sicarius?

  ReplyDelete
 2. Roger roger, jatketaan kelailua! Ahaa-elämyksiä saattaa tulla ainakin kevyen trooppiosaston kanssa, oli stealth-viittoja tai ei. Käytännössähän Stormtalon ja vaikka Termiksetkin vaihtuu helposti lisätrooppeihin jos niikseen tulee.

  Ja jes jes, Tempest-mora viuhumaan vaan!

  ReplyDelete
 3. Outstanding Frenzy! Hieno väriteema ja taas hyvä fiilis! Jotenkin nuo scoutit on enemmän soltun olisia kuin ne power purkit ;)

  Odotan innolla lisää maalattuja, scoutti -fani itsekin!

  Onko tuo se Storm of Vengeance kampanjan Naaman? Tuli aikanaan pelattua kampanja, mutta figua mulle ole koskaan ollut.

  ReplyDelete
 4. Wow! Mä en edes tiennyt tällaisen kampanjakirjan ja lisäosan olemassaolosta! Tosi siisti "löytö" ja kirjahan pitää jostain kaivaa kokoelmaan. En osaa sanoa figun tarkasta alkuperästä, mutta Storm of Vengeancen fluffi vaikuttais vastaavan Naamanin pätkään 3rd Dark Angels -codexissa. Kaverillahan oli kaiken maailman vekottimet varustuksessa ja figu on alunperin tämä: http://www.coolminiornot.com/pics/pics13/img48b2fe24529bf.jpg

  Kiitti Juha!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, figu on special edition figu, joka julkaistiin silloin kun se kampanjaboxi tuli ulos (joskus vuonna 1995-6). Boxissa oli pahvirakennuksia ja kampanjakirja. Kirja on mulla hyllyssä, mutta muu kadonnut taistelukentille :).

   Kampanjakirja löytyy GW:n sivuilta: http://www.games-workshop.com/MEDIA_CustomProductCatalog/m1390008_The_complete_Storm_of_Vengeance_campaign_pack.pdf

   Ihan OK pikkukampanja.

   Delete