December 8, 2012

Square One

Löysin muutaman Poets of the Fallin akustisen livetaltioinnin, joita en ole aiemmin kuunnellut. Nämä tuo kivaa vaihtelua muuten aika raskaaseen soittolistaan ja sopii hyvin kirjoittelun taustaksi. Nyt parina aamuna on tullut herättyä hymyillen ja jorattua aika kovaa biisien tahtiin asiallisen figuiluinspiksen sekä joululoman alkamisen kunniaksi! Valkoiset hanget ja vapaaillat ovat nostattaneet fiiliksiä aika lailla ja olemmekin painaneet Ollin ja Edun kanssa palkkamaalausprojekteja valmiiksi joulua odotellessa. Tavoitteena olisi putsata pöytä pienemmistä duuneista ja komissioista, jotta alkuvuodesta voitaisiin keskittyä puhtaasti pariin isompaan kokonaisuuteen ja pitkästä aikaa kunnolla myös omiin projekteihin! Siispä alla Ericin syystalven aikana asiakkaalle maalailemat ilmeikkäät Gretchinit päällysmiehineen!
Muutaman viikon ajan yhteiset vapaaillat ollaan nyt vietetty Pasilan Poromagiassa, jonne rakentelemme War Head-pelihuonetta asiakaskäyttöön. Koska pelitiloille on aina kysyntää ja erityisesti Helsingissä täysikokoiset "yleiskäytössä" olevat pöydät ovat vähän kiven alla, pyrimme osaltamme tilkitsemään koloa hiukan. Intropöydän ja pelipöytien pystyttämisen lisäksi olemme myös vääntäneet porukalla aika kasan yksinkertaista "bulkkimaastoa" turnauksien ja kampanjatapahtumien varalle. Tällaiset rakenteluillat on lisäksi antoisuudessaan tosi monipuolisia, sillä niissä oppii paljon materiaaleista ja tekniikoista, voi vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia projekteista hyvien tyyppien kanssa, samalla syntyy maastonkappaleita pelipöydille ja rakentelusta on myös hauska kirjoittaa step by step-artikkeleita. Suunnittelinkin piakkoin naputtelevani esimerkin siitä, miten voi täyttää vikkelästi useita pelipöytiä simppelillä maastokattauksella. Kun pelihuone ja maastot saadaan ojennukseen kutsuisimme myös mielellämme harrastajia paikalle kokeilemaan maastoja ja pöytiä ja osallistumaan viikottaisiin pelipäiviin ja rentoihin turnauksiin!

Koulukiireiden, palkkamaalaushommien ja taistelukenttien maisemoinnin ohessa mulle on kertynyt ihan järkyttävät määrät omia armeijaideoita, jotka haluaisin aloittaa välittömästi. En viitsi paljastaa kovin tarkkoja yksityiskohtia siltä varalta, että armeijaprojektit viivästyvät tai jäävät toteuttamatta, mutta musta uuden jengin aloittaminen on aina inspiroivaa ja jännittävää. Siksi alkuvuosi tuntuukin vapauttavalta, kun uudenvuodenlupauksenomaisesti saa asettaa hankkeet siisteihin riveihin ja alkaa hommiin. Mun henkilökohtaisena tavoitteena on pitää tasapaino palkkaduunien ja oman fiilistelyn välillä, sillä niin projektit ruokkivat toinen toistaan eikä pääse väsymään "puurtamiseen".

Tammikuuhun 2013 mahtuu kuitenkin varmasti ainakin kaksi uutta projektia. Toinen on mielenkiintoinen teema-armeija, jonka tilasi PKP:n kautta tapaamamme tamperelainen tatuointitaiteilija ja herrasmies Rikuturso. Aiheena on iskujoukko Adeptus Mechanicus-teemaista jalkaväkeä ja vaunuja siten, että samoja figuja voisi peluuttaa kätevästi niin kaartilaisten, Grey Knight henchmanien kuin tarvittaessa Chaos kultistienkin säännöillä. Figut eivät tule olemaan ihan klassisimmasta päästä punanuttuisia teknopappeja, vaan enemmänkin kokenut Mechanicus Expeditionary Force teemanmukaisena jatkumona Rikun upeaan Angel Guard -Marinearmeijaan. Kitbashia ja konversioita on siis luvassa ja olen lajitellut jo pari kukkurallista rasiaa inspiroivia bitsejä sivuun prokkista varten!

Toinen setti on mun oma suunnitelma rakentaa Liberatorien rinnalle toinen harmaasävyinen Mariiniarmeija. Oon inspiroitunut syvästi Hesen ja Ollin Pre-Heresy-meiningeistä ja oon jo pitkään katsellut sillä silmällä Carcharodon-Marineita, eli toiselta nimeltään Space Sharkseja. Jaosto on yksi "alkuperäisistä" siinä mielessä, että ne mainitaan jo Rogue Trader-sääntiksissä ja nyttemmin porukka on tuotu takaisin taustatarinaan osana Forge Worldin Badab-kampanjaa. Mun tarkoitus olisi tehdä jokseenkin tehokas porukka tinkimättä kuitenkaan kovin paljon mukaan haluamistani yksikkövalinnoista. Siinä missä Liberatorit ovat power armoroitu ja mekanisoitu taisteluorganisaatio, avaruushait matkustaisivat joko lentokonein tai jalan ja mukana olisi myös tiedustelijoita ja liittolaisia. Ekat armeijalistasuunnitelmat syntyivät Codex: Space Marines-pohjalta ja Codex: Blood Angels-liittolaisilla, enkä malttaisi millään odottaa, että saan korkata syksyn aikana hamstratut boksit ja käydä toimeen! Suunnitteilla on kuitenkin War Headin Tale of Four Astartes Commanders-repäisy, johon asti soturit pysyvät toistaiseksi sprueissa.

Laitan kuitenkin kommentteihin ekan vedoksen armeijalistasta, josta saa huudella omia mielipiteitä tai kehitysideoita! First in, last out, Sharks lead the way! Kaiken muun siistin lisäksi odottelemme vihreää valoa Lunar Prime Necronien toisen falangin pystytykselle! Tästä jatkuu!

2 comments:

 1. Chaplain, Terminator armor 130
  Reclusiarch 130

  5 Assault Terminators 200

  5 Scouts, Sniper rifles, Camo cloaks, missile launcher 100
  5 Scouts, Sniper rifles, Camo cloaks, missile launcher 100
  5 Scouts, Sniper rifles, Camo cloaks, missile launcher 100
  5 Scouts, Shotguns, Combi-Plasma 85
  20 Death Company, 2 Power fists 450

  Stormtalon Gunship, Twin Assault Cannon, Skyhammer Missile launcher 155

  Thunderfire Cannon 100
  Thunderfire Cannon 100
  Stormraven Gunship, Twin Assault cannon, Twin Multi-melta 200

  1850

  Pitää vielä tarkastaa, saako liittolaiset mennä toistensa Transporteihin! Chaplain olisi varmaan suoraan parempi Librarianina, mutta mun mielestä haiden luonteelle ei sovi alkuunkaan, että warlordin virkaa toimittaisi kirjastonhoitaja!

  ReplyDelete
 2. Tältä saitilta ei onneksi asia tule loppumaan ihan heti kesken!

  Keep it goin'! :)

  -Jaska

  ReplyDelete