December 8, 2012

Shoot to thrillViime kesän Mantic-hiitti sai kivasti huomiota myös ulkomailla, kun Mantic fiilisteli meidän 40k-aiheisia armeijaprojekteja omassa blogissaan. Kun Enforcer-figut tulivat ulos, päätimme tehdä Ollin kanssa vielä neljännen osan "Mantichammer"-saagaan, jonka ideana oli tehdä pieniä counts as-armeijoita 40k:hon Mantic figuin. Enforcerit ovat hiukan aikaisempia Corporation-kaartilaisia raskaammin panssaroituja ja myös niiden mittasuhteet ovat hiukan paremmat. Siinä missä Corporation-jalkaväki lienee parhaimmillaan kuvaamassa Imperial Guard-joukkoja (myös Manticin tekemät Heavy weaponit viittaavat vahvasti tähän tarkoitukseen), Enforcerit sopii myös paremmin savein varustetuiksi sotureiksi.

Sen lisäksi, että halusimme tuoda Mantic-figuja 40k-taistelukentille, halusimme yrittää sovittaa niitä myös pelin taustatarinaan edes löyhästi. Enforcerien kohdalla pohdimme, että kyseessä voisi olla yksi ihmiskunnan ympäri galaksia levinneistä sivilisaatioista, joita Emppiksen Keke sotavoimineen yhdisti Imperiumin lipun alle Suuren Ristiretken aikoihin. Pieni Enforcean planeetta uhmasi ylivaltaa, haluten säilyttää itsenäisyytensä, mikä ajoi Adeptus Astarteksen tekemään planetfallin. Enforcealaisten kulttuuriin kuului kuitenkin laaja androidien ja bioniikan hyödyntäminen, mikä toi myös tehokkaan säväyksen näiden puolustusvoimiin: paljon ihmisiä ja jopa Marineita suuremmat, teknisesti edistyneet SPARK-joukkojen androidit iskivät Imperiumia vastaan lyhyessä taistelussa. Astarteksen mahtia ei kuitenkin noina aikoina ollut pysäyttäminen ja Enforcea vallattiin päivissä.

Koska figut on jopa Marineita pidempiä ja niissä vähän robottiviboja, päätimme tehdä niistä Necroneita. Tähän on parikin hyvää syytä. Immortaleista ja Warrioreista pitkälti koostuvissa armeijoissa aseistuksen yksipuolisuus ja vaihtelun puute figujen varustuksessa ei haittaa, kun kaiken on tarkoituskin olla "liukuhihnatuotettua". Panssaroitu lookki oikeuttaa hyvin 3+ saven ja aseet näyttävät sopivan scifistisiltä ollakseen Tesla-kivääreitä. Lisäksi Immortal-armeijalistat, jotka rakentuvat useiden kymmenien figujen ympärille on paljon halvempaa tehdä Mantic Warpath-figuista. Lisäksi omaleimaisella ja yksilöllisellä armeijalla, jonka figuihin kaikki eivät välttämättä ole edes törmänneet voi koettaa saalistaa maalauspongoja turnauksissa! Counts-as-meininki tähän tyyliin sopiikin hyvin juuri esimerkiksi turnauspelaajille, jotka haluavat säästää hiukan tehokkaan armeijan rakentamisessa. Eritoten Immortaleja on todella nopea tehdä. Ja toki makeita figuja voivat fiilistellä muutkin!

SPARK Corps - Enforcean Defence Spearhead

RHD Admiral (Necron Overlord) 130
Neuroslasher (Warscythe)
Promiscuoutor beam (Mindshackle Scarabs)
SPARK Warplate (Sempiternal weave)

SPARK Lieutenant Guard (Royal court) 100
2 AT Bazookas (Harbinger of Destruction, Eldritch lance)
1 Neuroblaster (Harbinger of Despair, Abyssal staff)

5 SPARK Commandos (Deathmarks) 95
Coiler longrifles (Synaptic disintegrators)

5 SPARK Corps (Immortals) 85
Coiler guns (Tesla carbines)

5 SPARK Corps (Immortals) 85
Coiler guns (Tesla carbines)

495

Nojoo! Jo ekat Enforcer-luonnokset nähtyämme kelailimme, että näistä pitäisi kyllä tehdä Iron Man-armeija. Yleensä tällaiset sarjiksiin tai leffoihin perustuvat teemaidikset voi olla vähän mauttomia ja kertakäyttöisiä, mut onhan se nyt siistiä et ryhmällinen Iron Maneja hiipii kohti rynnäkkökiväärit käsissä!

Enforcer-figut taipui Rautamiehiksi ihan nätisti, vaikka plastresiinistä valmistetut osat eivät sovi yhteen ihan saumattomasti. Perfektionistien kannattaakin varata vaikka liquid green stuffia kainaloiden täyttelyyn. Teimme Ollin kanssa pelifiguja pelikäyttöön ilman mittavampia hifistelyitä, mutta koska figut on sen verran vaatimattomia, käytimme beisseihin vähän enemmän aikaa. Punaiset haarniskat maalattiin mustan pohjamaalin päälle reseptillä raskas Wazdakka Red-kuivaharjaus, Evil Sunz Scarlet-kuivaharjaus, Reikland Fleshshade-pesu, Evil Sunz Scarlet-korostukset.

Jotta Cryptekit erottuisivat ryhmistä, teimme niille jo valmiiksi ensi vuoden Iron Man 3:sta odotellen enimmäkseen kultaiset haarniskat. Metalliset raketinheittimet tulevat Enforcer Suppression team-boksissa. Kulta maalattiin supersimppelisti vetämällä pinnat aluksi hopansävyisiksi Runefang Steelilla ja washaamalla ne pariin kertaan Seraphim Sepialla. Kimallusta voi lisätä Auric Armor goldilla, itse lisäsimme lopuksi myös vähän hopeista tuomaan lisäkirkkautta.

Figut on aika vaikuttavia ja teemaa on vaikeaa olla fiilistelemättä. Rintapanssarissa on pieni pyöreä osa ja maalasimme ne hehkumaan kevyesti sinisen sävyissä Arc reactoreita mallintaen. Aseet maalattiin vain mustaksi ja niihin drybrushattiin kevyt hiekansävyinen sävy samaan aikaan alustoja korosteltaessa.

Deathmark-Commandot pohjamaalattiin Eshin Greylla ja washattiin sitten Nuln Oililla. Sitten niistä poimittiin esiin joitakin panssaripaloja vaalealla harmaalla ja olkasuojusten reunat Flash Gitz Yellow'lla. Silmät on tehty valkoisen pisteen päälle simppelisti litkuttamalla Evil sunz scarletista ohut glaze. Aseet maalattiin Leadbelcherilla, washattiin mustalla ja lopuksi "ruostutettiin" litkuttamalla ne ohennetulla Macharius Solar Orangella ja pyyhkimällä ylimääräiset pois. Isot kanuunat tulevat niin ikään Suppression Teamin mukana.

Despairtekin liekinheitin on peräisin Enforcer Assault teamista. Kätevää, että niin monet asevaihtoehdot voi rakentaa samoista figuista. Lisäksi kun varustuksesta tekee sopivan geneeristä, se voi olla vähän mitä tahansa armeijalistan tarpeista riippuen.

Kommandopäälliköllä on myös pistooli. Muutimme asentoja vähän mielenkiintoisemmaksi leikkelemällä käsiä ja tekemällä nivelet uudelleen green stuffista.

Armeijaa johtaa tietty todellinen Sotakone, Necron Overlord. Enforcer-komentaja on toistaiseksi mun mielestä Manticin vaikuttavin figu, harmi että niitä ei oikein saa koko armeijan tarpeiksi. Haarniskoitu ruumiinrakenne sopisi hienosti myös Starcraft-teemaisten Terran Marineiden pohjaksi, jättäisi vain pään pois ja tekisi kupolimaisen visiirin!

Muutimme myös kevyesti komentajan käsien asentoa ja rakentelimme eripaksuisista rautalanganpätkistä sähköruoskan lähitaisteluaseeksi. Jos Whiplash-vibat eivät tuoneet tarpeeksi Iron Man-tunnelmaa, skulptailimme myös pienen valokehän komentajan panssarinrintamukseen.

Kämmenen huipputehokas valonheitin on omiaan sekoittamaan ja sokeuttamaan kaksintaisteluvastustajat!

Ruoska maalailtiin sinisen sävyin ja haarniskaan tehtiin kevyt valoefekti. Sotakoneen haarniska tehtiin samalla reseptillä kuin Deathmarkienkin, paitsi siihen tehtiin pienet kulmakorostukset puhtaalla valkoisella. Kenraalin asemaa merkitsevä tähti ja mustasta erottuvat vaaleammat panssaripalat maalattiin ensin Administratum greylla ja korostettiin sitten valkoisella.

Vasen käsi on Space Marinelta, eli huijasimme hiukan Mantic-teeman noudattamisessa.

500 pistettä Necroneita syntyi kahteen pekkaan viidessä tunnissa. Maalaamattomilla Necroneilla pelaamiseen ei ole kyllä mitään tekosyitä! ;) Your move, reindeer games!


3 comments:

  1. Erityisen mukava toi Necron teemalla laitetut ukot .. makeesti sait noi myös eri variaatiot esimerkkeinä näytille ;-)

    Todella Komeaa settiä ! !
    t Jyri

    ReplyDelete
  2. Ei jumalauta miten ovat upeita! Näitä jos olisi koko armeijallinen niin olisi kyllä kaikista turnauksista armeija palkinnot automaattisesti kassissa!

    ReplyDelete