December 18, 2012

Champion Cadre

Lahjakorttiarvonnan voittaja: Antti Haapalainen
Headstrong-maalausskaba on nyt ohitse! Klassikkohenkisen haasteen ajatuksena oli koettaa motivoida jengiä maalaamaan ja ehkä palaamaan harrastuksensa alkuaikojen fiiliksiin ja mahdollisesti vanhempien figujen pariin. Oli hauska lukea osallistujien sähköpostiviestejä, sillä useampi kirjoitti kilpailufigun taustaa ja sen työstön aikaisia tunnelmia ilmoittautumisensa liitteeksi. Headstrong myös tuntui täyttävän tarkoituksensa motivoijana, sillä osa figuista oli maalattu nimenomaan kilpailua varten. On aika hieno fiilis saada harrastajissa aikaan inspistä ja actionia!
Alla poimittuna kärkikolmikko FB-painotteisesta osallistuja-aineksesta, mukaan lukien voittajafigu! Otimme vapauden säätää hiukan tummempien kuvien valkotasapainoja. Pyydämme skaban ja lahjakorttiarvonnan voittajia ottamaan osoitetietoineen yhteyttä contact@gowarhead.com palkintojen postittamista varten!Kunniamaininta 1: Riku Valli

Valitsin tän figun, koska se oli joskus syynä siihen, että ostin kaaosarmeijan fabaan. Pelasin kerran ja siihen se jäi. Nyt kun pistin Lordin uuteen kuosiin heräsi taas fiilis koittaa. Tosin pitäis tehdä sama kasvojenkohotus koko muullekin armeijalle ikävä kyllä ja hankkia vähän lisää trooppia kehiin. Kuvat on aika ruskeasävyisiä, mutta niin on figukin. Olen käyttänyt pelkästään maanläheisiä värejä ja kuparia, jotta siihen saa maastanousseen lookin. Pohjavärinä oli purppura ja tummansininen. Vaikea sanoa kuinka paljon se lopputuloksessa näkyy, mutta kuitenkin. Mustaa en käyttänyt lainkaan vaan kaikki sävyt on sekoitettuja. Jätin kontrastivärit pois ihan tarkoituksella, koska olisi tuntunut jotenkin itsetarkoitukselliselta sellaista laittaa ja suurella maalausidolillani John Blanchellakaan ei useimmiten figuissaan järjettömiä kontrasteja ole. Tai onhan tuo punainen viitta vs. vihreä hevonen Mutta joo aika samoissa valoisuuksissa mennään. Basetusta pitää vielä harjoitella figussa viimeistelyt ei ehkä ole ihan niin hyvät kuin mihin pystyn, mutta fiilispohjalta halusin heittää oman nappini kehään lastenvahtimisen lomassa.

Kunniamaininta 2: Jaakko Vähäkuopus

Lähtökohdaksi Headstrong-kisan klassikoteemaan päädyin neljän tai viiden prototyyppi-idean jälkeen viime aikaisten White Dwarf-numeroiden innoittamana jäljittelemään klassisen concept art-veteraanin John Blanchen mieltymystä Nurglen kaaoslordiin! Kaaoksen pedot olivat ensirakkauteni noin vuosikymmen takaperin, kun aloitin harrastukseni Fantasy Battlen tiimoilta. Tuolloin allekirjoittaneeseen iski kovaa myös Resident Evil-pelisarja, joka vauhditti osaltaan eritoten Nurgle-jumaluuden iskeytymistä pelilliseen ja tyylilliseen mieltymykseeni. Ajan kuluessa sekä maalaustyylin ja konvertointitaitojen kehittyessä mieltymykset ja tyylitaju ovat vaihtuneet, mutta tämä kisa palautti mieleeni muistojen myötä jo edesmenneet GW:n upeat Pestigor-sculptit joita minulta onneksi laatikollinen löytyy! Hiljalleen ne ovat rakentumassa ja ottamassa paikkaansa Fantasy Battlen demonijoukoissa Plaguebearereina. John Blanchen maalausjälkeä jäjitellen pyrin tekemään tästä kaaoksen ruttolordista Herald of Nurglen. Maalaustyyli ei tarkoituksenmukaisesti hae "Blanchitsua" (eikä liioin yllä siihen), tärkeimpinä teemoina pyrin ilmaisemaan muistoja, fiilistä ja tribuuttia mestarille!

Headstrong-maalausskaban voittaja: Jacob Latvala

Jacobin peikkofigu erottui joukosta tekniikan, alustan, figun tunnelman ja myös taustatarinan puolesta. Myös miniatyyrivalinta oli todella hyvä klassikkoteemaiseen skabaan, sillä harva figu tuo mieleen vanhan kunnon FaBa-fiiliksen kuin klassiset kivipeikot. Sininen väriteema on tulkittu maanläheisemmäksi ja punertava sävy toimii kivasti tehostevärinä koko figussa. Jacob kirjoitti myös sympaattisen taustatarinan yksin Old Worldissa vaeltavasta Fobfobfista, joka on erityisen mieltynyt kiviin ja kantaakin parasta ystäväänsä, rubiinimaista lohkaretta pitkin maita ja mantuja.

 Onnittelut voittajille ja koko War Head crew'n puolesta isot kiitokset ja tunnelmallista joulunaikaa kaikille osallistujille!
Maalauskisan sponsoroi Mygamestore.fi Pelikaupat!

2 comments:

  1. Voittaja on omaa luokkaansa! Tunnelma tuo veikeällä tavalla mieleen myös hienon "Cast Away" leffan ja Wilson lentopallon. :)
    2. kunniamainittu kiittää ja onnittelee, sekä WarHead-crew'ta että voittajaa!

    -JV

    ReplyDelete
  2. Oivoi tähänkin piti osallistua, mutta niin se jäi vaan skinkkishamaani vaille maalipeitettä. Hieno idea silti ja propsit kaikille osallistujille ja etenkin yllämainituille!

    ReplyDelete