November 12, 2012

Introperation

War Head otti tänä vuonna osaa kansalliseen pelipäivään järjestämällä Helsingin Pasilan kirjastossa pienen miniatyyrinäyttelyn. Nelihenkinen kenttätiimimme tarjosi myös samalla kiinnostuneille mahdollisuuden kokeilla Warhammer 40,000 -figupeliä valmiilla miniatyyreillä ja pelipöydällä. Idea oli, että kuka tahansa voisi hypätä hetkeksi kenraalin saappaisiin ja johtaa joukkoja tulevaisuuden synkällä ja sodanrepimällä taistelukentällä.

Pidimme ennen tapahtumaa suunnitteluvaiheessa yhteyttä Pasilan kirjaston edustajaan ja kaavailimme ohjelmanumeron yksityiskohtia yhdessä. Alunperin mietimme, että peliksi olisi voinut valita myös puhuttelevan Force on Forcen ja sen kampanjastamme tutun, realistisen sotapelimiljöön. Varmistin kuitenkin varta vasten kirjastolta näiden ymmärtävän, että figuohjelmassa olisi kyse sotapeleistä ja ettei näillä ole mitään erityistä linjausta siitä, minkälaisia esiteltävien pelien tulisi olla. Figupeleissä ei tietenkään esiinny mitään konkreettista väkivaltaa, mutta ne simuloivat taistelutilanteita, joiden tarkoituksena on useimmiten vastapelaajan armeijan hävittäminen! Harrastuksessamme yhdistyvät hienosti kädentaidot sekä taiteellisuus figuurien kokoamisessa ja maalaamisessa sekä taktista silmää ja pelitaitoja vaativa peliosuus, mutta silloin tällöin joillakuilla menee herne nenään siitä, että jossain mainitaan "sota". Juteltuamme kirjaston edustajan kanssa valitsimme näiden toiveiden perusteella "fantasiamaisemman" 40k:n.

Kirjaston suhtautuminen sekä miniatyyriharrastukseen että peleihin yleensä oli todella hyvä ja meille annettiinkin käytännössä vapaat kädet toteuttaa tilaisuus. Myös henkilökunta oli paikan päällä aina avuliasta ja yhteistyöhaluista ja tapahtumasta jäi tosi kiva fiilis. Ehkä yhteistyö jatkuu figumerkeissä jatkossa!

Ajattelimme, että koska tapahtumapaikkana oli kuitenkin kirjasto, olisi hauskaa jos näyttelyssä olisi mukana Warhammer 40,000 -kirjallisuutta. Toimme paikalle vähän nelkkari-historiaa tähän mennessä kahdenkymmenenviiden vuoden aikana ilmestyneiden sääntökirjojen muodossa. Ensimmäisen ja nykyisen kuudennen edikan välillä on tehty melkoisia harppauksia monessa mielessä ja tapahtuman hiljaisempina hetkinä vertailimmekin keskenämme aikojen saatossa muuttunutta tunnelmaa miniatyyreissä ja esimerkiksi maastokattauksissa.

Kirjastolla oli tilavat, valoisat vitriinit joihin asettelimme figuarmeijoita, kirjoja ja harrastustarvikkeita demonstroimaan lajin ominaisuuksia. Suurin osa napeista oli 40k-aiheisia, mutta mukaan mahtuivat myös Ericin ja Hesen persoonalliset Kaaos- ja Örkkiarmeijat. Figut olivat nähtävillä torstaista lauantaihin, jolloin vedimme varsinaisen pelipäivän ohjelman eli intropelisession.
Harrastuksen ohella mainostimme myös tietysti itseämme! Ylähyllyllä huristelivat Liberatorien Task Force Iron Giantin veteraanit.

Terminator Salvation tuli vastikään telkkarista ja myös Cyberdyne-Necronit valikoituivat mukaan näyttelyyn.

Mukana olivat myös mun (enimmäkseen Ollin maalaamat) samoojateemaiset Eldarit, jotka odottelevat päivitystä uuteen edikkaan. Armeija rakentuu yhdeksän War walkerin ympärille ja sisältää oikeastaan liskoratsastaja-jetbikeja lukuunottamatta vain Infiltroivia yksiköitä, kuten Pathfindereita ja Skorpioneja. Armeijaa johtavat Karandras ja Farseer. Näitä olisi hauska jatkaa uuden inspiraation (ja Codexin!!) myötä.

Näyttelyyn valittiin War Headin raskaimmat aseet, muiden muassa Liberatorien "Army of Two" Dreadnoughtit!

Avonaisia sääntökirjasivuja, Rust Hulkeja ja sekä peli- että maalauspöydän työkaluja.
Introkeisari Hese esittelee pelejä nuoremmalle pelaajasukupolvelle. Esittelypelissä Khornen iskujoukot piirittivät Keisarillisten joukkojen hallussa olevaa pyramidirakennelmaa aikeenaan häpäistä pyhättö ja anastaa muinaiset artifaktit. Leman Russ ja Space Marineiden rintama olivat valmiit pilaamaan näiden suunnitelmat ja mukaan hypännyt pelaaja saikin asettua kummalle puolen halusi!

Pelipöytä figuineen ja maastoineen veti puoleensa monenikäisiä silmäpareja. Kerroimme harrastuksesta joko pelin avulla havainnollistaen tai värikkäästi kuvaillen ja näyttelyvitriinit kirjoineen ja tarvikkeineen auttoivat myös viestin välittämisessä.

Monet kävijät pitivät harrastusta mielenkiintoisena vaihtoehtona esimerkiksi videopeleille. Kumpikaan harrastus ei kuitenkaan sulje toistaan pois! Ohjasimme kiinnostuneita näiden asuinpaikan mukaan tuntemiimme pelikauppoihin, joista lähin vaihtoehto oli tietysti Poromagia kirjastoa vastapäätä.

Vauhdikas tilannedemonstraatio käynnissä! Hese fiilistelee Imperiumin joukkojen edesottamuksia.

Keisarillisen kaartin onnistui liittolaisineen pitää temppeli ja aarteet hallussaan.

Synkkien voimien edustajat vannoivat kuitenkin kostoa ja alkoivat tapansa mukaan punoa uusia metkuja.

Kiitokset tilaisuudessa vierailleille ja Pasilan kirjaston henkilökunnalle hauskasta iltapäivästä!

3 comments: