July 20, 2012

War Headquarters

Boom! Harmittaa vähän, kun ei ole vähään aikaan ollut laittaa mitään esiteltävää blogiin. Tämä ei ole kuitenkaan johtunut harrasterintaman hiljaisuudesta, oikeastaan olen lähipäivinä laittanut monet projektit riviin ja ruotuun lähiaikojen toteutusta varten. Polttelis jo päästä kunnolla rakenteluun sekä sutimiseen kiinni ja että saisi kevennettyä inspiraation painetta pääkopassa ja maalaamattomien figujen hyllyllä! Lupasin itselleni varata loppukesästä vähän aikaa ainoastaan omien armeijoiden edistämiseen ja pian puitteet alkaa olla kunnossa.

Muutto yksiöön enteili myös hiukan muutoksia harrastukseen. Haaveilin, että olisi hauska saada jonkinlainen harrastusnurkka asuntoon, vaikka opiskelijaboksin neliöt oletettavasti antaisivat aika vähän periksi kovin laajalle työpisteelle. Ensimmäiset päivät uudessa tukikohdassa menivätkin ensiksi mielikuvitustetristä ja kalusteiden saavuttua ihan real life-versiota pelatessa koettaessa sovittaa huonekaluja ja tavaroita asuntoon. Kämpässä on pari aika erikoista arkkitehtuurista ratkaisua, kuten keskellä kämppää oleva kaapin sisällä oleva kaappi, jonka tarkoitus on kai toimia tilanjakajana mutta mikä aiheuttaa lähinnä sen, että isoa sohvakalustoa aseteltaessa saa todella käyttää mielikuvitusta jotta lopputulos olisi millään muotoa käytännöllinen. Loppujen lopuksi kaikki asettui kuitenkin ihan hyvin paikoilleen!

Mun ajatus alkoi laukata heti nähtyäni eteisessä olevan apupöydän, jonka alla oli myös pistokepaikkoja. Aloin kelailla tarkemmin ajatusta hobby-centerin pystyttämistä kotiolojen figuharrastuksen keskipisteeksi. Pöydälle tarvitsisi vain vähän tasoja ja hyllytilaa. Lopulta otin pöydästä mitat ja suuntasin Peten työpajalle, jossa ammattimies otti mun suunnitelmat työpöydälle. Kiitti Petelle urakasta ja hienosta tuparilahjasta!

Kun suunnitelmat oli käyty läpi, Pete pisti koneet hyrräämään. Sillä aikaa mä koetin pysyä poissa jaloista ja pelleilin muilla työkaluilla ja varusteilla.

Mestari näyttää. Petellä oli hyvä ja ammattimainen visio ja figuhyllykön toteuttamisessa ei kauaa nokka tuhissut.

Levyt alkavat ottaa muotoaan.

Pete sirkkelöi hyllyihin lovet, joihin työnsimme lastulevykeksejä pitämään hyllyn osat kiinni toisissaan. Vahvikkeiksi tuli vielä kulmarauta sinne ja toinen tänne.

Tadaa! Pete lisäsi vielä mun iloksi raksaraitaa hyllynreunoihin, jotta työpiste tuntuisi kotoisalta!

Kun aloin pystyttää pöytää, päätin ottaa viimein työn alle purkaa vähän bitsejä sprueista jotta kaapit ei ois ihan täynnä sikana tilaa vievää muovirankaa. Pussitin osat varta vasten uudelleensuljettaviin minigrip-pusseihin aihealueittain, esim Marine-lähitaisteluaseet, Raskaat aseet, Heraldiikka ja killuttimet, Mekaaniset osat ja niin edelleen, jotta eri osat olisi iisi paikantaa tarvittaessa. Ajattelin vielä numeroida pussit ja listata niiden sisällöt koneelle talteen. Lajitellessa meni pari päivää, mutta sain suurimman osan bitseistä purettua kehikoista talteen. Pari laatikkoa maalattuja osia ja täysin koskemattomia sprueja odottaa vielä tsekkausta ja kategorisointia. Kokonaiset rangat saatan kyllä jättää purkamatta.

Pussit ja bitsit. Näitä on vähän huono listata tuonne basaarialueelle, mutta kauppaan mieluusti kanssaharrastajille tarpeellisia osia konversioihin jos on jotain tiettyä mielessä. Kannattaa laittaa viestiä ja tiedustella! Disclaimerina tosin, että esimerkiksi kovin montaa meltagunia ei kannata tahtoa, sillä nämä ei kuitenkaan tule mistään muoteista ja hyvät osat kelpaa omiinkin projekteihin!

Ai laskinko osat? No en laskenut.

Tykkään pitää asiat aika hyvässä järjestyksessä sikäli kun se on mahdollista. Mun hyvällä frendillä Juhanilla taisi taannoin työskennellessämme Helsingin PKP:ssa mennä vähän hermot tähän, kun tämän maalausprojektissaan käyttämät maalipurkit oli tupakkatauon aikana tai kahvia hakiessa aina järjestelty takaisin maalilaatikkoon siisteihin riveihin...

Maaleja pitää hankkia aika paljon lisää, sillä oon nyt pari vuotta työstänyt figuja ainoastaan työpaikalla, jolloin omat maalit on päässeet kuivahtamaan. Vallejon Model Airit ovat ruiskukäyttöä varten hankitut ja työstin näillä Boba Fett-projektia.

Bitsit hyllyillä odottamassa scratchbuildausta tai jotain konversiota. Näihin on olemassa tietty myös nimikoidut kannet.

Kehystin muutaman sarjiksen sisustuselementiksi ja ajattelin, että ne vois olla hetken aikaa harrastushyllyn päällä kunnes saan sinne jotain figuaiheista. GW-teemaisia postereita olisi montakin, näille pitäisi kuitenkin hankkia vähän isommat kehykset!

Harrastepisteen ensimmäinen versio pystyssä! Hyllyt täyttyy varmasti jatkossa työkaluista ja raaka-aineista. Raksasin myös mun vanhan pöytäkoneen kuntoon ja sain työpisteelle kivasti pääsyn nettiin. Asensin settiin myös Pelikaupalta ylijääneen äänentoistojärjestelmän bassoineen ja kajareineen ja vaikken kauheesti noista hifistelyistä ymmärräkään, musan äänenlaatu on aika eri sfääreissä läppärikajareihin verrattuna! Pitää huomenna päivällä testata, minkälaiset volat noista saa ulos parhaimmillaan! Hooyah!12 comments:

 1. Love it! Great job, and inspiring to boot.

  I've got to admit, I've got a soft spot for game room pictures - it's always nice to see what other people's stuff looks like!

  Take care - Brent

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Brent! I'm very glad about it myself, as it's been years since I last had a chance to properly do hobby stuff at home. It's taking shape now and now that I got the bits organized, it's only about filling the shelves with paints and other necessities. I can't wait to lock and load to complete some unfinished hobby projects!

   Delete
 2. Hyvännäköinen työpiste. Melkein kateeksi käy. ;) Joo, mulla ei pysyis tossa kuosissa hetkeäkään kun on noin vähän tota tilaa. Se näyttäis muutaman päivän käytön jälkeen siltä kun mattopommitus olis osunut siihen.

  ReplyDelete
 3. Samperin siistiä jälkeä kyllä tuossa kelpaa figuttaa!

  Niin ja kiitokset vain terveisistä ;)

  ReplyDelete
 4. Pirun hyvännäköinen setti, kyllä kelpaa harrastaa tuon ääressä. Ja onnea uuteen kotiin btw.

  ReplyDelete
 5. Outstanding! Ammatimainen ote! Tuossa komppaan, järjestys on tehokkuutta :-)

  ReplyDelete
 6. Asiallinen hylly! Tuo pensselit rivissä kuva on mahtava.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti kommentista ja hienosta tuparilahjasta. :) Ja järjestys se olla pitää!

   Delete
 7. Lovely.

  Ollapa tilaa järjestää tollanen piste. Tai siis, onhan sitä, ei vain ole arkkitehtuurisista syistä oikeanlaista/oikeassa paikassa, vaikka kaksio ja neliöit soppelisti.

  Ps: saatiin slaagit tosta bitsien kirjosta...

  ReplyDelete
 8. Tosi upea nurkkaus, oon pitkään haaveillut josko omilel projekteille olisi joskus näkemystä ja resursseja rakentaa samanhenkinen työtila. Onnea kosolti uuteen pääesikuntaan! :) Puitteista ei blogin päivitykset jääne enää kiinni, eh?

  BR,
  Jaska

  ReplyDelete
 9. Joo kyllä mä veikkaan että tässä saatetaan valmiiksi projekti jos toinenkin! Tervetuloa vain HQ:hun, pöydän ääreen mahtunee kaksikin maalaajaa...

  ReplyDelete
 10. Luulin, että sait "hyllykön" eli sellaisen pienen, ehkä kaksi-kolmekerroksisen tason, johon voi laittaa vähän jotain. Mutta siis sait OIKEAN hyllyn! Tuo on tosi upea; terveiset nikkarille! Jos vain järjestys säilyy, niin tila riittänee sangen hyvin ja tarpeen tullen kannelliset laatikot voi pinota. Työn iloa projekteihin! PS: Olisi kyllä ollut kiva tietää osien määrä. Jos purkaisit pussit ja laskisit...(?) TThv

  ReplyDelete