July 13, 2012

The Liberators

"I wont waste my passion and capability to defend the views of some self-proclaimed leadership. Some of us have greater destiny than dedicating our lives for something that doesn't exist."
 The Captain, Liberators commander  


Liberators Space Marinet ovat olleet toistaiseksi mun pitkäaikaisin armeijaprojekti, joka sai alkunsa vuonna 2008. Tuolloin fiilistelin mun rovaniemeläisfrendin mekanisoitua Black Legion-kaaosarmeijaa joka raivasi tietään halki taistelukenttien kaveriporukan kampanjassa ja one shot-matseissa. Mulla ei ollut koskaan ollut kunnon Marinearmeijaa mikä on pitkään GW:n pelejä ja eritoten nelkkaria pelanneelle kai vähän kummallista. Ajattelin, että olisi siistiä tehdä tiivis, erikoisjoukkomainen kokoonpano, johon iskisi mukaan yksilöllisiä konversioita, sotaisuutta ja geardomaista modern warfare-asennetta. Marineissa olisi kyse kustomoiduista aseista, rähjäisistä panssareista, taktistista taisteluvarusteista, renegade-elementeistä ja mauttomasta jenkkisotilasmentaliteetista, joka kumpusi mun silloisesta re-enactment-harrastuksesta. Vahvaa visiota oli huippua lähteä visualisoimaan armeijalistaksi!

Ensimmäinen Liberator-armeijalista oli itseasiassa rakennettu Codex: Chaos Space Marines-pohjalta. Plague Marinet kuvastivat riittävän hyvin galaktisen sodankäynnin arpeutuneita veteraaneja. Armeijaa johti Kaaoslordi pyssymallisella Daemon weaponilla ja tiedustelujoukkojen roolia toimittivat Chosenit liekinheittimillä. Muita jalkaväkifiguja armeijassa ei sitten ollutkaan, mutta näitä kuljettamaan löytyi Rhino ja pari Land Raideria, jotka suurina figuina valikoituivat myös centerpiece-modeleiksi. Tiesin heti, että halusin tehdä tankkeihin tykkitornit, jotta klassiset lantikat näyttäisivät enemmän panssarivaunuilta ja niihin tulisi myös yksilöllisyyttä. Sittemmin ikoniset "mammuttitankit" ovat palvelleet lukuisissa kaveri- ja turnauspeleissä ja niistä on tullut yksi mun suosikkiyksiköistä kautta aikain.

Ennen inttiä ja sen aikana mietimme Liberatorien sisintä olemusta ja taustatarinaa. Legioona otti jo aikaisessa vaiheessa roolin galaktisen vapauden ja demokratian esitaistelijana ja kehittelimme hyvän frendini Johanneksen kanssa makoisan, traagisen taustakertomuksen joukoille. Osan tarinasta olemme kuitenkin pitäneet omana tietonamme tuomaan inspiraatiota ja tunnelmaa projektiin. Koko fiilis ja tausta armeijan takana onkin ollut iso motivaattori armeijaa työstäessä ja sen omannäköinen asenne on tarjonnut valtavasti draivia sekä mahdollisuuksia toteuttaa omia visioita. Mun Avaruuden Merijalkaväki alkoikin pian vapauttaa kansakuntia sortajista, joukkotuhoaseista ja öljyvarannoista, aluksi tosin Eldareita ja Tyranideja vastaan. Tarina eli elämäänsä ja syveni.

Muutettuani Helsinkiin järjestelin joukot uudelleen. Uusi kaverini Olli auttoi tuolloin paljon jalkaväen ehostamisessa ja antoi hyviä ideoita muihin yksiköihin. Kun työelämä figukaupassa alkoi, räjähti projekti ikään kuin käsiin ja pienestä erikoisjoukosta alkoi kasvaa monipuolinen armeijakunta. Tässä vaiheessa kaaoskirja ei enää riittänyt counts as-pohjaksi, vaan aloin rakentaa joukkoja aseistukseltaan ja varustukseltaan sopimaan Space Wolves ja Blood Angels-kirjojen säännöillä käytettäviksi. Tämä ei ollut mikään power play-ratkaisu, vaan halusin yksinkertaisesti säännöiltään yksikköideoita paremmin kuvastavia FOC-valintoja. Esimerkkinä voisi toimia armeijaan haluamani Gunship-konversio, jonka käyttämiseen Stormravenin säännöt olivat juuri paikallaan. Warthog-prätkät taas saivat luvan toimia Thunderwolffien säännöillä, sillä niiden käyttäminen Bike squadronina olisi ollut vain hölmöä. Yksiköitä tuli sitä mukaa lisää kun ideat ehti nostaa maalauspöydälle. Armeija sai myös turnauksissa pari maalauspalkintoa, millä oli tosi iso merkitys mun harrastukselle ja armeijalle. Noppakin pyöri vihaisemmin tunnustusten myötä!

Turnausreissujen ohessa Liberatorit ovat olleet intensiivisesti mukana peliporukkamme fluffitaisteluissa. Frendini Hese on ehdottomasti kovin örkkikenraali jonka tiedän ja lukuisien tuhansien pisteiden vihernahkajoukot molemmissa peleissä ovat olleet mun arkkiviholliset heti Stadiin muutosta saakka. Liberatorien katkera kamppailu Ragdadin örkkisektoria ja sen hallitsijaa, taisteluamiraali Grimklawia vastaan on aiheuttanut useita ikimuistoisia mega-battleja ja skirmisheja. Mekanisoitujen osastojen yhteenottoja Rallujahin esikaupungissa ja Tyhjän meren taistelussa on dokumentoitu satojen valokuvien verran, mutta kaikkia niitä kreisejä ja elokuvamaisia tilanteita on vain mahdotonta ikuistaa ja raportoida. Hesen kanssa pelatessa Liberatorien tarina on jatkunut ja syventynyt entisestään ja vastatoimet planeettaa terrorisoivia örkkikapinallisia vastaan ovat poikineet lukuisia yksikkö- ja konversioideoita. Suuret kiitokset inspiraatiosta kuuluvat hyville pelikavereille.

Nyttemmin Liberatorit ovat saaneet viettää sapattivapaata ja punoa sotasuunnitelmia kosmisia diktaattoreita ja ydinaseita rakentelevia vihernahkoja vastaan vitriinistä käsin. Monen turnauksen jälkeen breikki oli paikallaan ja halusin kiinnittää huomion uudistuneisiin Necroneihin ja uuden teema-armeijan kasaamiseen. Myös FaBa-heat liskomiesten kanssa on ollut kuumimmillaan. Liberatorit ovat kuitenkin olleet se tärkein armeija jo useita vuosia ja tunneside pikku-ukkoihin on aika vahva. En voisi kuvitella myyväni armeijakokonaisuutta pois ja voin vain arvailla mihin se päätyy tulevaisuudessa. Luultavasti useammalle vitriinihyllylle, sillä ideoita on vielä toteuttamatta ja legioonan superraskas tukiyksikkö antaa vielä odottaa itseään...

Päivitin vastikään Liberatorien oikean laidan projektisivuun kuvia yksiköistä ja liitin mukaan vuosien varrella kirjoitettua fluffia. Osa tekstistä on aika vanhaa, mutta mulle tärkeä osa armeijan historiaa sellaisenaan! For our sins!

"We've ran out of justice, but here's some MK4 Hellfire rounds for you instead!"
Sergeant Ixion, Task Force Lionheart
No comments:

Post a Comment