March 24, 2023

Show of Force: Ropecon 2023 Army Gallery


Mitä, missä ja milloin?

Show of Force -armeijagalleria järjestetään Ropecon 2023 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 29. heinäkuuta. Tarkka sijainti Messukeskuksessa on hallissa 6B osana Näyttelyaluetta ja Ropeconin perinteistä miniatyyrimaalauskilpailua.

Kilpailutöitä otetaan vastaan lauantaina 10-13:00 välisenä aikana. Teokset jätetään näytille erilliselle galleria-alueelle conivieraiden ja tuomariston ihasteltavaksi. Osallistuminen ja töiden jättäminen kilpailulle rajatulle alueelle tapahtuu osallistujien omalla vastuulla. Yleisöäänestys järjestetään lauantaina Figutiskillä 13-18:00 ja skaban tulokset julkistetaan kilpailupaikalla lauantaina 18:30. Omat teokset kerätään tämän jälkeen talteen ja näyttelyalueen halli sulkeutuu 19:00.

Show of Force -armeijagallerian säännöt

- Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, paikalle voi vain saapua oman kisatyön kanssa.
- Ennakkovalmisteluista voi halutessaan jakaa kuvia #showofforce23 -tagilla!
- Kaikkien esiteltävien miniatyyrien tulee olla valmiiksi koottuja, beissattuja ja maalattuja.
- Display Board saa olla enintään 24"x24" (61x61cm) -kokoinen, korkeutta ei ole rajattu. Tämä on myös järjestäjän virallinen suosituskoko, jota toivotaan käytettäväksi.
- Esiteltävän armeijan olisi hyvä koostua useammasta yksiköstä, mutta sen ei tarvitse olla sääntöjen mukaan pelikelpoinen kokonaisuus. 
- Figujen mittakaavaa ei ole rajattu, mutta kaikki kisatyöt arvostellaan samassa teemakategoriassa skaalasta riippumatta.
- Töiden arvostelussa kiinnitetään huomiota paitsi miniatyyrien tekniseen toteutukseen, myös erityisesti teoksen teemaan ja tunnelmaan - millaisen tarinan armeijakokonaisuus kertoo ja kuinka ympäröivä maisema tai miljöö tukee armeijan narratiivia.
- Kilpailun virallinen kuvagalleria julkaistaan viimeistään Ropeconin jälkeisellä viikolla Figuprojektien vertaisryhmässä, War Headin somekanavissa sekä Sotavasara.netissä.

Kategoriat ja palkinnot

War Headin raati palkitsee Show of Force -armeijagallerian osallistujien joukosta ainakin seuraavat teokset:

- Onnettaren suosikit (tarvike- ja peliaiheiset palkinnot arvotaan kaikkien osallistujien ja äänestäjien kesken!)
- Paras Scifi-kokonaisuus (esimerkiksi Warhammer 40K, Adeptus Titanicus, Dropfleet Commander)
- Paras Fantasiakokonaisuus (esimerkiksi Age of Sigmar, Lord of the Rings, Kings of War)
- Paras Historiallinen kokonaisuus (esimerkiksi Bolt Action, Hail Caesar tai Force on Force).
- Yleisön suosikki (eniten Ropecon-viikonlopun aikana yleisöääniä saanut teos)

Figuprojektien vertaisryhmän avoin Ropecon-figumiitti

Vertaisryhmä järjestää muun toimintansa ohessa myös miittejä, joihin kaikki figuilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kertomaan projekteistaan tai saamaan uusia ideoita. Ropeconin miitissä on luvassa ainakin rentoa rupattelua, figujenvaihtopiste (figuja rahaksi, rahaa figuiksi, figuja figuiksi) ja erilaisten maalausprojektien esittelyä. Aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Tervetuloa paikalle!

Järjestäjät

Figuprojektien vertaisryhmä on Facebookissa toimiva, kaikille avoin, jo lähes 1500 figuharrastajan ryhmä. Ryhmässä voit vapaasti jakaa keskeneräisten ja valmiiden figuprojektiesi kuvia ja kuulumisia muiden harrastajien kanssa. Keskustelussa keskitytään lähinnä figujen ja pienoismallimaastojen maalaukseen, mallaukseen sekä niiden lieveilmiöihin pelistä tai pelaamattomuudesta riippumatta.

War Head on suomalainen miniatyyripelikollektiivi, joka on elänyt ja hengittänyt figuharrastusta tiiviinä ryhmänä jo yli vuosikymmenen. Tiimimme on järjestänyt tai ollut mukana tukemassa toistasataa kansallista turnaustapahtumaa, miniatyyrimaalauskilpailua ja harrastuksen esittelytilaisuutta. Inspiraatiota ja meriittejä on haettu myös kansainvälisistä tapahtumista niin pelien kuin maalauksenkin saralla.

Nyt on aika laittaa valmistelut vireille, maalailemisiin!No comments:

Post a Comment