July 16, 2019

Mountain FortressAs we were planning our move to the new store premises, Ollie had a great idea for an unused draught lobby situated at our miniatures section. Instead of building shelves in front of the door and the windows, we decided to turn the glass box into a display cabinet, creating a custom scenery piece to fit the entrance's measurements. We had a couple of days to make it happen, so we gathered our tools and begun to work...

Ollin hyvästä ideasta päädyimme suunnittelemaan käyttämättömän uloskäynnin tuulikaappiin mittojen mukaan rakennettua displayta, joka tukisi myymäläosastomme aavikkoteemaa ja hyödyntäisi isojen ikkunoiden potentiaalin - olisi tuntunut vähän haaskaukselta peittää eteinen hyllyillä. Korotimme hiukan pöydistä rakentamaamme alustaa ja veistelimme sitten kaksi finnfoam-levyä tuulikaapin pohjapiirroksen mukaan, tehden esimerkiksi kolot sen seinustalla oleville putkille.

Mittaillen kriittiset seinämitat ja haluamamme korkeuden, kiinnitimme ensiksi pahvista niin sanotun backdropin erilliseen finnfoam-pohjaan. Tämän jälkeen perustaan teippailtiin kiinni erikokoisia pahvilaatikoita, joihin alettiin sitten kuumaliimata kiinni erilaista runkoainesta - pahvilevikkeitä, finnfoam-paloja, limsatölkkejä ja niin edelleen. Osan perustuksista saattoi vain teipata kiinni ja säästää liimapuikkoja, sillä tärkeimpänä raaka-aineena toimiva polyuretaanivaahto kyllä sitoisi kaiken kiinni.

Työn edetessä mietimme, missä olisi hyvä olla tasoja miniatyyreille ja miten display kertoisi tarinaa - vuoressa tuli tietenkin olla pari isompaa luolaa ja kallionkielekettä, joihin tärkeimmät johtajat saataisiin poseeraamaan. Tässä vaiheessa rakennettiin siis isoja linjoja ja ikäänkuin luuranko kallionmuodoille.

Kun perusta oli valmis, kuorrutettiin koko setti polyuretaanilla, johon painoimme kaarnanpaloja, korkkia ja pikkukiviä lisätekstuuriksi. Massa piti tietysti myös tässä vaiheessa hakata kalliomuotoon, mikä oli yksi projektin pitkäkestoisimpia työvaiheita vieden muutaman tunnin taltan ja veitsien kanssa, Lisäksi pahvisille tasanteille, joihin joukot lopuksi laitettaisiin, tehtiin korkkilevystä vähän lisäyksityiskohtaa, jotta kielekkeet eivät olisi ihan tasaiset. Nämä teksturoitiin myös kevyesti saumauslaastilla, jotta saatiin tarttumapinta kuivaharjaukselle.

Kun massat olivat kuivuneet, vuori pohjamaalattiin mustaksi spraymaalein. Tätä seurasi zenithal-periaatteella yläviistosta tehtyjä valkoisia korostuksia sinne tänne ja erityisesti eniten ulkoneviin kallionosiin. Mustavalkoinenkin väriteema tekee jo tosi paljon kokonaisuuteen, kun raaka-aineisiin tulee "materiaalintuntu" ja silmä alkaa havaita, miltä lopputuloksen olisi tarkoitus näyttää.

Kylmästä yleisilmeestä päästiin eroon sprayaamalla kielekkeet ja luolasta lähtevä tie ensiksi Leather Brownilla ja lopuksi Desert Yellow -korostuksella, jota suihkittiin myös ympäri kallioita levinneeksi hiekkapölyksi. Tässä vaiheessa myös kuvassa oikealla olevat finnfoam-levyt oli saumauslaastikäsitelty, ja ne maalattiin samoin sävyin vuoren kanssa.

Kun koko spraytyövaihe oli valmis, kuivaharjattiin koko setti luonnonvalkoisella talomaalilla, mikä sitoi kokonaisuutta vielä hiukan enemmän yhteen - sama sävy sopi myös alustalevyjen hiekan korostukseksi. Maalauksen jälkeen seurasi hauskin vaihe, eli palmupuiden, ruohotupsujen ja muun kasvuston kiinnitys - lehvästöihin sprayattiin vielä vähän hiekansävyä poistamaan puiden muovisuutta ja sitomaan niitä kokonaisuuden kuivaan yleisilmeeseen.

Valitsimme Ollin Imperial Fistit ensimmäiseksi displayarmeijaksi - B'rakkan vuoristolinnoitus oli nyt valmis ja palvelee tällä hetkellä Rogal Dornin joukkojen paraatikenttänä ennen marssia kohti Terraa.

Tuulikaapin suurten ikkunoiden ansiosta displayta ja joukkoja pääsee tarkastelemaan kahdesta suunnasta rakennettuamme maaston takanurkkaa vasten. Toisella seinustalla on ovi, josta pääsemme asettelemaan figuja tarvittaessa.

Ollin uusi Leviathan Dreadnought ja Phalanx Warder -erikoisjoukot ottivat yhden kielekkeistä haltuun.
Taistelukomppanian taktiset ryhmät järjestyvät paraatikentälle odottamaan Rhino-kuljetusta.

Ylpeä Primarch seuraa mobilisaatiota vuoren huipulta, joka on display-maastossamme suunnilleen keskimittaisen guardsmanin katseen korkeudella.

Kokonaisuus tunnelmavalaistuna uudella myymäläosastollamme. Tervetuloa tsekkaamaan setti livenä!

No comments:

Post a Comment