May 14, 2019

Rubric Ascendancy

War Head leadership is currently enjoying some well-earned R&R in Hong Kong and New York, and we are going to take advantage of the inspiring surroundings and debrief one of our latest projects into a blog post! The spring has been very busy with commissions in particular, but we'll soon shift part of the focus into personal projects with Ropecon and its painting competitions in the horizon.

Kurkkaus preppausvaiheisiin
Terkut Hong Kongista! Hengenveto ennen kesän hankkeita pitää sisällään muun muassa shoppailua ja patikointia, kuten kunnon kaupunkilomaan kuuluu. Kohta taas kotiin ja sotalaiffin pariin! Yhden lomapäivän voi hyvin aloittaa kevään maalausprojektia purkamalla.

Aikaisemmin fantasiafiguja meillä maalauttanut asiakas palasi tovi sitten asiaan 40K-projektin kanssa ja esitteli modernin Thousand Sons -armeijalistan. Hanke oli niin sanottu avaimet käteen -paketti, eli hankimme figut asiakkaan puolesta, kasasimme ja beissassimme ne ja toteutimme lopuksi maalipinnan vapaalla tyylillä. Yksiköiden aseistusohjeet tulivat tietysti listan laatijalta ja kokonaisuuteen kuuluikin väkivaltaisen Tzaangor-lauman lisäksi vankkaa Rubric-jalkaväkeä panssarivaunujen tukemana.

Kokosimme koko Thousand Sons -armeijan ennen beissausta ja pohjamaalausta, jotta saatoimme tehdä isot työvaiheet kaikkiin figuihin kerralla. Pyramidien valtiaille sopivaa aavikkomaisemaa kuvaamaan käytimme muun muassa korkkia ja kellertävä maisemointi kontrastoi hyvin haarniskojen sinisen kanssa. Maalaukseen käytimme pääasiassa Vallejon Model Air -tuotteita, jotka sopii koostumuksensa puolesta hienosti myös siveltimellä käytettäväksi. Citadel Colourin mallistosta ehdoton työkalu oli kuitenkin Retributor Armour, joka on mun kokemuksen mukaan markkinoiden paras kultamaali.


Tulkitsimme väriteemaa hiukan vähemmän sarjakuvamaiseeen suuntaan ja jätimme kulttimarineille tyypillisen keltaisen tehostevärin pelkästään ajoneuvoihin. Vaihdoimme myös monet kultaiset trimmit metallinvärisiksi, jotta haarniskat eivät olisi ihan niin kirjavia ja lämpimien sävyjen tarjoama kontrasti toimisi tehokkaimmin figujen yläosassa, eli kypärässä ja olkasuojuksissa. Sinistä haarniskaa myös tomutettiin jaloista, vaatekappaleista ja highlight-luontoisesti myös panssarien yläosista Tamiyan mainiolla Weathering Master -paletilla.

Siinä missä Rubric Marineiden muinainen haarniska toteutettiin kahdella sinisellä airbrush-sävyllä mustan pohjamaalin päälle, lähdettiin Tzaangoreja tekemään valkoiselta zenithal-pohjalta washein. Tällainen työskentelytapa tehostuu pian entisestään Games Workshopin uusien contrast-värien kautta, mikä tulee nopeuttamaan armeijamaalausta huomattavasti.

Games Workshop on maalannut studionsa Tzaangor-figut sinisellä hipiällä, joten haimme armeijan lookkiin hiukan persoonallisuutta tekemällä violetinsävyiset lintumiehet. Kylmäsävyinen nahka toimii hyvin lämpimien sävyjen ympäröimänä ja sopii myös klassisiin Tzeentch-visuaaleihin. Kun ainoastaan yläkulmista suihkutetulla, vaalealla preshade-pohjavärityksellä saavutetaan jo varjostuksia, on figut voinut maalata pääasiassa washein (ohennettua violettia ihoon, sepiaa sarviin, keltaista nokkavärkkeihin...) ennen kevyitä drybrush-highlighteja.

Tzaangor-lintumiehillä on vaatetuksessaan monenlaisia pikku yksityiskohtia, kuten sulkia, riipuksia ja amuletteja, joihin on näppärä maalata pieniä spottivärejä (meidän tapauksessa sinisiä) piristämään miniatyyrien kokonaisilmettä. Koska näiden joukkojen käyttötarkoitus on useimmiten deepin kautta iholle -osastoa, roiskimme myös niiden kirveisiin ja uhritikareihin vähän vihollisverta muistuttamaan petomiesten vaarallisuudesta.

Rubric-joukkoja johtaa tietysti Ahriman the Sorcerer, joka maalattiin muusta kokonaisuudesta erillään kuten meillä on usein johtajafigujen kohdalla tapana tehdä. Myös Ahrimanin kohdalla toteutettiin vähän virallista kypsempi ja vähemmän sarjismainen värimaailma - mun mielestä tummat kaavut sopivat kryptissa ja salakammioissa lymyilevälle arkkinoidalle karkinvärisiä kankaita paremmin.

Armeijan centerpiece-figu on konvertoitu Tzeentchin demoniprinssi, jonka mallasimme noitumaan kuolevaisia kallionkielekkeen päälle. Asiakkaan toiveena oli, että figusta kävisi ilmi sille valittu Warp Bolter -optio, joten konvertoin sen toiseen käteen hieman Obliterator-henkisen living metal -demonikonekiväärin.

Perinteistä demoniprinssikittiä piristääksemme vaihdoimme figun pään ja siivet ja saimme siihen ihan hyvin omaperäistä ilmettä. Uusi pää on Lizardmen Terradonilta - kalju lentolisko sopii siististi Tzeentchin seuraajaksi ja johtamaan lintumiehiä sotaan. Siivet ovat Dark Elf Black Dragonilta ja taivutimme niitä varovasti kuumailmapuhaltimella dramaattisemman ja "kehystävän" asennon saavuttamiseksi.

Muinaisen demoniprinssin panssarointi kertoo sen kuuluneen joskus legioonan riveihin.

Etulinjan iskujoukkoina toimivat Scarab Occult Terminatorit, joiden haarniska pohjautuu Heresy-aikaiseen Tartaros-malliin. Modernien Thousand Sonien osat ovatkin olleet hyödyksi prosperolaisia 30K-armeijoita kasaaville harrastajille, sillä niiden kulttuurivivahteet ja muotokieli eivät ole juuri muuttuneet kymmenen millennian aikana.

Armeijan raskaista aseista ja pitkän kantaman tulivoimasta vastaa Predator Annihilator -kaksikko, joihin lisättiin asiakkaan toiveista myös Havoc Launcher ja Combi-Plasma. Jätimme piikit ja muut erityisen kaoottiset osat pois ja käytimme vaunujen koristeluun vain Tzeentch-ikoneita - mun mielestä Rubric-ajoneuvoihin sopii tietynlainen koruttomuus. Vaununjohtajien kypärät jäivät yli jalkaväen kiteistä ja niillä saatiin tankkeihin yhteenkuuluvuuden tunnetta itse pääjoukkoon. Sinistä yleisilmettä rikkomaan poimimme osan paneeleista ja esimerkiksi sponsonien tähtäinlaitteet valkoisella, minkä lisäksi aavikolla sotivien vaunujen helmat pölytettiin pigmenttipuutereilla.

Thousand Sonit ovat nyt valmiita tehtäville ja toivommekin näkevämme ne pian tositoimissa kesän War Head -turnauksissa! All is dust.

No comments:

Post a Comment