February 12, 2019

Snope's World: Enter the Karney's Valley

+++
Imperial Citizen, welcome to Snope's World. This planet is an Astartes recruitment zone, and both its surface and the lunar arm are monitored by the Sons of Snope. You have safely landed to Karney's Valley, an adamantium mining sector. Please respect the ongoing operations and the surrounding terrain. We wish you a pleasant stay.
+++
Tervetuloa Snope's Worldiin ja Karneyn laaksoon, johon on rakentunut alueen ahkeran ihmispopulaation ansiosta ajan myötä teollistunut maatila adamantium-kaivoksineen! Alueen rakennustöissä on hyödynnetty myös luonnonmateriaaleja ja esimerkiksi sen puolisotilaalliset vartiotornit on rakennettu osittain kallion sisään. Taustalla näkyvät myös ilma-aluksien laskeutumista ja raskaampia kuljetuksia varten rakennetut betonikorotukset. Pöydän pohjahiekka on sprayattu saumauslaastiteksturoinnin päälle hiekankeltaiseksi, kuivaharjattu luonnonvalkoisella ja sävytetty sitten parilla eri weathering powderilla. Pöytäprojektin alkuvaiheisiin voi tutustua work in progress -artikkelissa.

Luonnonkallioihin upotetut bunkkerit ovat selvä merkki Imperiumin vaikutusvallasta Snope's Worldissa - tässä on taloudellisesti rakenneltu kaksi Fortificationia yhdestä Bastion-boksista. Tynnyreistä, irtokivistä ja aidanpätkistä saa siistiä scatter terrainia värittämään kivetysten reunoja ja tarjoamaan yksityiskohtia taisteluvalokuviin.

Laakson rakennukset ovat jäämiä vanhanaikaisista puutaloista, joihin on rakennettu nykyaikaisempia lisäsiipiä ajan mittaan. Ennen asumuksina käytetyissä taloissa käsitellään nyt raakamateriaaleja ja ohjataan alueen kaivostoimintaa.

Pienille kaivostraktoreille on omat tallinsa.

Korkeamman ajoneuvovarikon päälle on tehty myös portaita ja tikkaita pitkin saavutettava laskeutumisalusta.

Snopelainen riimu kertoo, että alustaa saavat käyttää vain planeetan Astartes-joukkojen kuljetuskiiturit.

Rakennuksissa on yhdistelty erilaisia osia Citadelin rauniopaloista korkkiin, jätskitikkuihin ja aaltopahviin.

Alueen päärakennuksessa on myös osittain maanalainen sulattamo.

Sons of Snope -joukot nauttivat tervettä (ja osin pelonsekaista) kunnioitusta kaivostyöläisten keskuudessa. Siellä täällä on myös rekrytointijulisteita planeetan PDF-asevoimiin.

Maanalaisen sulattamon poistoputket johtavat maan pinnalle ja suodatusyksikköön.

Kerättyä raakaa adamantium-malmia säilytetään tornisäiliöissä kaivannon reunalla ennen kuormausta kontteihin ja lopulta pudotusalusten lastiruumiin.

Valmiita lähetyskontteja alueen päälaskeutumisalustalla. Myös itse alustat ovat siirreltäviä ja ajattelimme käyttää niitä metsien säännöillä - ne sopivat irrallisia metsäpohjia paremmin maastojemme saumattomaan meininkiin. Kontit ovat Citadelin virallisia muovimaastoja, joista on viilattu kotkanpäät ja pääkallokuviot pois; ovet on myös koottu väärinpäin simppelimmän lookin saavuttamiseksi.

Matalampi bunkkeri toimii alueen sotilaallisena komentohubina. Oven avauskoodit löytyvät vain Astartes-mandaatin omaavilta toimihenkilöiltä.

Pöydän centerpiece-elementti on yli metrin korkuinen nostokurki, joka on konvertoitu moottoroidusta lelusarjasta lisäämällä maisemoitu alusta, MDF-tasoja, irtobitsejä ja roppakaupalla ruostetta. Tornin avulla taistelut nousevat myös pöydän yläpuolelle ja olemme pohtineet myös erillisten siltojen tekemistä alueen maastonkappaleiden välille Kill Team -henkisiä pelejä varten.
Säänpieksemää työkonetta on käytetty laakson infrastruktuurin rakentamiseen, mutta se on alueen valmistuttua ollut jo tovin käyttämättä.

Nostokurki peittoaa korkeudessa jopa pöytään rakennetun backdropin.

Eri tasoille pääsee siirtymään nostokurjen sisällä verkkaisesti kulkevaa hissiä hyödyntämällä. 

Laaksoon on ylemmiltä tasoilta hyvät näkymät, mistä syystä ne ovat suosittuja tähypaikkoja kaivoksen turvajoukkojen aluepartiolle.

Adamantium-kontit odottelevat siirtoa ase- ja haarniskatehtaisiin Snope's Worldin lähimmässä kuussa.

Komentobunkkeri valmistautuu vastaanottamaan Space Marine -edustajistoa.

Kaivostoiminta tapahtuu laaksoa reunustavien kalliomuodostelmien varjossa. Kielekkeillä on lukuisia piilopaikkoja ja luolastoja, joihin voi laittaa pelien lomassa vaikka vuoronopan tai suoritetut Tactical Objective -kortit.

Maantasossa on suuaukko mittaviin luolastoihin ja vastikään perustettuihin kaivantoihin.

Ilmakuvaa Karneyn laakson rakennetulle alueelle.

Ilman alustalevyjä maastot saa sulautumaan paremmin osaksi kokonaisuutta.

Pienetkin korkeuserot tekevät peleistä (ja kuvista!) näyttävämpiä ja tunnelmallisempia.

Snope's Worldin kuvernööri esittelee laakson kaivostoimintaa Carcharodon-suurlähettiläälle.

Aamun hiljaiset hetket ennen uuden työpäivän alkua.

Modulaarinen kokonaisuus valmiina peleihin.

Kalliobackdropin takana on vielä erillinen pelikentän levyinen whiteboard, johon voi tehdä pelien aikana vaikka Kill Point -taulukon tai kiinnittää magneeteilla armeijalistat pelaajien tarkasteltavaksi.

Tulkoon taistelut - Snope's World on valmis!

2 comments:

  1. Hei minulla on tuo ihan sama lelunosturi kaapissa odottamassa ihan samaa ideaa silmällä pitäen.. Vielä kun itse tarttuisi tuumasta toimeen. Mahtava nähdä silti että toimii käytännössä. =)

    ReplyDelete