February 27, 2019

Winter Flame"From Chicago's Adepticon to Talvisota in Helsinki, wargaming keeps on inspiring, uniting and entertaining. What a magnificent hobby we have. Big ups to all players and organizers and thanks for Nopat ja Taktiikka Talvisota 2019!" (via War Head Facebook)

War Head osallistui viime viikonloppuna Nopat & Taktiikka Ry:n ja yhteistyökumppaneiden vuosittaiseen Talvisota-turnaustapahtumaan, joka muutti tänä vuonna Espoon Niittykummusta Helsingin keskustan liepeille Kellohallille. Avara ja tunnelmallinen venue sai kattonsa alle monta kiehtovaa turnausta Bolt Actionista Lord of the Ringsiin ja se toteutti myös pääsylipun hintaan kuuluneen lounastarjoilun todella mallikkaasti. Roudasimme Johanneksen ja Ericin kanssa sisäänkäynnin lavalle kompaktin War Head -figukioskin, minkä lisäksi tuimme perinteen mukaan 40K-turnausta lainamaastoin ja palkinnoin. Turnausviikonloppu oli jälleen eheä kokonaisuus ja teki juuri sen mitä lupasikin; sijainti ja puitteet olivat todella tarkoituksenmukaiset.

Warhammer 40K vaikuttaa kilpailullisen skenen laitamilta tarkasteltuna olevan tällä hetkellä aika hyvässä jamassa ja reilun vuoden sisään implementoidut uudistukset on tuntuneet musta tosi mielekkäiltä. Olen fanittanut paljon sääntöjä ja pelisuunnittelua, joka on ohjannut armeijanrakennusta pois yksiköiden monistamisesta ja mahdollistanut myös tyylikkäillä single codex -buildeilla pärjäämisen. Ei ole mikään salaisuus, että fiilistelen "armeijan näköisiä armeijoita" ja mahdollisuus kasata kompetitiivinen teema-armeija ampumatta itseään molempiin jalkoihin inspiroi. Oli hienoa seurata Adeptus Mechanicus -kenraali Marko Haation voittokulkua (called it) Talvisota-viikonlopun mittaan, sillä sekä pelaajassa että persoonallisessa listassa oli vanhan ajan asennetta sekä sopivasti röyhkeää itseluottamusta - Maken paluu pelin pariin on ollut kerta kaikkiaan vakuuttava.

Vaikka kasiedikassa on muutama vanhan ajan nelkkariin mieltynyttä pelaajaa ikävästi kaihertava ominaisuus, on pieni turnaushiitti kieltämättä alkanut muodostua allekirjoittaneen pääkopassa. Nykytanssin askeleiden opetteluun kaikkine stratagem-temppuineen ja progressiivisine skenaarioineen tuntuu tarvitsevan loputtoman määrän trial and erroria, mutta olisi hauska osallistua taas hyvähenkisiin pelireissuihin ja hienoon jamaan kehitetyn skenen laatutapahtumiin. Ehkä jossain lähikuukausien yksipäiväisessä turnauksessa nähdäänkin pieni comeback, kunhan lista nyt ensin maalautuu sotakuosiin... Modernit armeijalistat on figumääriltään kyllä ihan suunnattomia!

Sunnuntaina War Headin kasuaali Chainsword Fever. Nähdään Fight Clubilla!

No comments:

Post a Comment