January 3, 2019

Shadow War: Coils of the Hydra

Debrief of Ollie's recent Armies on Parade Alpha Legion project is almost complete - it's now our joy to present the full gallery of the 20th Legion troops finished so far. The work in progress stages have been covered before in "Shadow War" and "Praetor's Orders" articles, that shed light into the making of the conversions as well as to modelling and painting techniques involved. Thanks for checking out Ollie's hard work, hopefully we'll see his models on the battlefield soon!

Shadow War -artikkeliemme enteilemä Alpha Legion -armeijashootti sai lopulta puuhakkaan loppuvuoden vuoksi odottaa vuodenvaihteen yli, mutta tänään saimme viimein itsemme, kameramme ja figut display boardeineen studiollemme kuvaussessiota varten! Joulun jäljiltä laukuissa oli paljon purettavaa ja pääsimme myös asentamaan maalauspisteisiimme uutta lahjakalustoa - hauska päästä testaamaan muiden muassa figukuvausta helpottavaa lightboxia sekä ledivalonauhalla varustettua, suurentavaa maalauslooppia! Tämänkertaiset Alpha Legion -kuvat otettiin kuitenkin fiilistelyhenkisesti maastoissa, kuten meillä on usein tapana.

Jo joukot ensi kertaa nähdessäni (ja nyt uudelleen nappeja linssin eteen järjestellessäni) kelasin, että Ollin armeija on paljon enemmän kuin ensivilkaisulla näyttää ja helposti tavanomaisiksi leimattavat power armour -figut tankkeineen ovat täynnä merkkejä visiosta, mielikuvituksesta ja vaivannäöstä. Armies on Parade -skaban ja muiden vastaavien kilpailuiden kannalta onkin kaksipiippuinen kuvio, että on helppo ajatella Marineiden olevan vain Marineita - jalkaväki jää helposti Lord of Warien ja suurten centerpiece-figujen varjoon. On kuitenkin ihan eri asia tarkastella boksista rakennettua Space Marine -joukkoa, kuin tutustua ajan kanssa luotuun teema-armeijaan, jossa jokainen figu on harkittu konversio ja kanvas ajankäytöstä tinkimättä toteutetulle maalaustyölle lukemattomine freehand-yksityiskohtineen.

Vaikka Alpha Legion -kokonaisuus jäi Games Workshopin lokakuisessa armeijaparaatissa palkinnoitta, arvostan sen henkilökohtaisesti monia kilpakumppaneitaan korkeammalle juuri viitseliäisyyden, tematiikan ja persoonallisuuden ansiosta - etenkin kun jengin valmistumista seuranneena tietää, että esimerkiksi Rhino ei ole vain Rhino, vaan tuntikausien projekti Citadel-muovin, plasticardin ja green stuff -muottien kanssa. Todellakin more than meets the eye!No comments:

Post a Comment