December 9, 2018

Shadow War: Legion OriginsIn the following "Shadow War" posts we'll shed light on Ollie's stealthy Alpha Legion project, completed for Armies on Parade in October. The first detachment of the soon-growing Horus Heresy army is a mechanized recon force, depicted to monitor a remote valley serving as the base of their covert operations. More work in progress footage and full army gallery incoming!

Alpha Legion on jo pidemmän aikaa ollut oma lempparilegioonani Night Lordien ja Emperor's Childrenin rinnalla, mutta jostain kumman syystä olen päätynyt aina tekemään muita armeijoita niiden sijaan. Alunperin kiinnostus kyseiseen legioonaan heräsi puhtaasti nelosedikan Codex: Chaos Space Marines -kirjan tunnelmallisesta väriteemasta. Jokin siinä melkein liilasta sinisen kautta vihreään liukuvassa panssarissa inspiroi. Vähän myöhemmin aloin perehtymään Alpha Legionin salamyhkäiseen fluffiin, joka vaan vahvisti armeijan fiilistelyä. Myöhemmissä taide- ja sääntöjulkaisuissaan Games Workshop on mennyt muuttamaan 20. legioonan persoonallista väriteemaa, mikä on kovasti harmitellut itseäni.

Mitä tulee virallisiin Forge World Horus Heresy -figuihin, en ole Alpha Legion -tuotannon osalta kovinkaan vannoutunut fani. Vaikka legioonan heraldiikkaan kuuluukin suomukuviointi ja tietyt ornamentit, en ole erityisemmin lämmennyt niille. Alpharius toki on ihan kiva, ja nyt tulevat Praetorit olen hankkinut ostavani. Koska virallinen tuotanto ei vastannut omaa Alpha Legion -mielikuvaani, pääsinkin toteuttamaan omia näkemyksiä ja rakentamaan teema-armeijaa konversio kerrallaan.


Alkuperäinen idea oli rakentaa 2000:n pisteen lista, mutta tällä hetkellä tuntuu. että joukkoja saattaa hyvin tulla enemmänkin. Ensimmäisen osaston rungoksi päädyin ottamaan yhdeksi Troopiksi Recon-tiimin ja sen rinnalle pari veteraaniryhmää. Vaikka tiedustelijajoukot sopivatkin jo hyvin Alpha Legion -meininkiin, halusin mukaan myös jonkin ihan legioonaspesifin yksikön ja jäin pohtimaan Headhunterien ja Lernaean Terminatorien välillä. Lopuksi totesin, että pitäähän kunnon Space Marine -armeijassa aina muutama terminaattori olla, joten valinta ei ollut kovin vaikea.

Speksasin jo lähtökuopissa pientä moporyhmää osaksi listaa, mutta laskeskeltuani mitä kolme prätkää meltoilla pisteissä maksaisi, aloin etsiä muita vaihtoehtoja. Teemu sai kuitenkin mut lopulta ylipuhuttua siihen miten hyvin tiedustelijamopot sopisivat armeijan teemaan, ja onhan Forgen Outriderit hienoja nappeja. Samalla pistehinnalla saisi kuitenkin pari Javelinia, jotka on pelillisesti hiukan eri kaliberia, mutta nyt on ainakin fluffipelattu!

Mitä armeijan johtoportaaseen tulee, Exodus oli automaattisesti yksi minkä halusin mukaan, samaten Autilon Skorr. Exodus on erityisen magee pelillisesti ja saisin siinä konffata tyylikkään johtajafigun. Skorrille oli ennestään virallinen figu olemassa, mutta koska kyseessä on vanha ja vaikeasti saatava Event Only -figu, päädyin konvertoimaan myös erikoishahmon. Pisteitä jäi vielä myös Saboteuriin, jonka laskin listaan aikalailla puhtaasti fiilistelysyistä.

Kun jalkaväki, valiojoukot ja komentajat olivat mukana, armeija kaipasi enää hiukan raskaampaa tukea. Pohdin pitkään jonkin Sicaran-mallin ja Scorpiuksen väliltä - päädyin Whirlwindiin osin sen hinnan vuoksi. Vaikka Sicaranit ovatkin lookkinsa puolesta suosikkivaunujani, on Scorpius toistaiseksi hiukan eksoottisempi ja varsin söpö tankki sekin.Koska loppukesä ja alkusyksy olivat varsin hektistä, päätin dropata Armies on Parade -kokonaisuudesta toisen veteraaniryhmän ja Rhinon maalaustaakan keventämiseksi. Päätös oli hyvä, koska display base alkoi jo käydä täydeksi ja aika oli ennen kilpailua tosi tiukalla. Loppuvuoden aikana täytyy kuitenkin koettaa saada ne maalatuksi muutaman muun pikku vahvistuksen ohella; haluaisin ainakin toiseksi warlord-vaihtikseksi Armilus Dynatin, joka tultaisiin jälleen kerran scratchbuildaamaan. Haluaisin myös tehdä kymmenen miehen vahvuisen haulikkotiedustelijaryhmän, mutten ole vielä saanut haalittua tarpeeksi bitsejä aseistusta varten. Listateknisesti haluan pitää Alpha Legionin mahdollisimman erilaisena verrattuna Imperial Fisteihini, enkä tästä syystä tee näille ollenkaan tavan taktisia boltgunnereita. Näiden sijaan mukaan tullee esimerkiksi Destroyereitä ja Seekereitä.

Aloin tätä kirjoitellessa pohtia, milloin olisin viimeksi maalannut jotain muuta kuin Space Marineita. Toki syksyn aikana oli työpöydällä myös yksittäisiä maalausskabafiguja ja viime vuoden Armies on Parade -demonit, mutta niissäkin oli muutama power armour -soturi mukana. Jokin Astartes-joukkojen sutimisessa tuntuu kuitenkin omalta ja mukavalta; figut on makeita ja niiden konvertoiminenkin on aika yksinkertaista. Ehkä juuri tästä syystä fiilistelen 30K-meininkiä niin paljon. Lisäksi War Headin Horus Heresy -turnauksia seuratessani olen pannut merkille loistavan tunnelman ja pelaajien hyvän hobbyasenteen, kiitos kaikille Heresy-skenen harrastajille näiden tuottamasta maalausmotivaatiosta!

Ollin armeijassa tiedustelijat kantavat mustia haarniskoja legioonan tavallisen, turkoosin sotisovan sijaan.
Armeijan figut maalattiin usein osissa, jotta eri pintojen tekstuureihin ja erityisesti freehandeihin oli helpompi paneutua. Praetor's Orders -artikkeleissamme on paljon wip-kuvia ja fiilistelyä armeijan taipaleen varrelta.

Freehandeja tuli ajoneuvojen lisäksi myös ympäri operaattorien panssaripintoja.
Joukko-osaston yhdeksi tunnusmerkiksi muodostuivat myös camo-viitat, jotka Olli toteutti digitaalikuvioisiksi. Lookkia saattoi ensin testata komentajaan ja säätää sitä mukaa kuviot riittävän pieniksi.
Sitten meininki piti vain kopioida jalkaväkijoukkojen naamioviittoihin. Seuraavassa osassa vaunujen kimppuun!

2 comments: