December 18, 2018

Scourge of Eternia

To celebrate the international Skeletor Day we decided to dig up some pictures of Ollie's Summer painting project, that participated in a couple of domestic painting competitions. The fig is a Skeletor conversion based on a Khornate Age of Sigmar character.

Joskus alkuvuodesta jubailtiin Ericin kanssa He-Manista ja samalla hehkutettiin Netflixin Toys that made us -dokkarisarjaa. Alettiin siinä samalla fiilistellä, että tekisimme osan hahmoista figuina, ja kerkesin vääntää Skeletorin ekana! Supi järjesti sopivasti Myyrmäen OMG-liikkeessään maalausskaban näihin aikoihin ja tästä sai sopivan deadlinen figun valmistamiseen.

GW:n Slaughterpriest-figut on jo itsessään mageita ja miellyttäviä maalattavia, ja miniatyyri toimi itsessään varsin hyvin Skeletor-konversion pohjana. Halusin pitää lopullisen figun sellaisessa kunnossa, että siitä tunnistaa vielä mikä nappi pohjana on ollut. Etenkin maalausta aloitellessa tuli kaiveltua esiin paljon referenssikuvia "Lord Pretty Facesta" ja pohdittua, millaisella paletilla alan työstämään figua. Kaverin värimaailma on hyvin kylmä, ainoana poikkeuksena oikeastaan kasvot.

En muista olenkohan koskaan kunnolla kokeillut maalata värillistä NMM-panssaria, mutta tässähän oli hyvä treenifigu. Skeletorin pään toteutus oli hieman haastavaa, koska joissain animaatiostilleissä hahmolla on jokin vihreä "hohde" kallon takana. Alunperin olin maalannut tämän hohteen paljon vahvemmin, mutta se rikkoi figun värimaailmaa, joten säädin sitä hienovaraisemmaksi säilyttäen pienen vihreän sävyn taustalla. 

Figun basen kanssa tuli jälleen käännyttyä animaation esimerkin puoleen. Pohdin, että seisoskelisiko Skeletor klassisen Castle Grayskullin juurella, vai kotinsa Snake Mountainin pihamaalla. Puhtaasti värimaailman perusteella valitsin lopulta käärmevuoren, sillä violetti kivimaasto sopi figun lookkiin hyvin. Pienenä sivuhuomautuksena, He-Man sarjassa taustat ovat kyllä hyvin hämmentävän värisiä...

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen lopputulokseen ja Skeletor oli varsin hauska väliprojekti keväälle. Täytyy varmaan joskus toistekin ottaa konversioaiheeksi klassinen popkulttuurin hahmo ja toteuttaa se GW-figun pohjalta. 

1 comment: