January 14, 2018

The Green Zone

War Headin WhatsApp-ryhmä on käynyt kuumana monenlaisten projektien tiimoilta viime aikoina - 2018 aikana tulee valmistumaan monia siistejä armeijakokonaisuuksia ja peliprojekteja! Pari mielenkiintoisinta hanketta on startattu jo viime vuoden puolella pitkän aikavälin Armies on Parade -suunnitelmina sekä osana loppuvuoden Civil War IV -valmisteluita.

Ollin Primaris Space Marine -projekti (työnimenään Celtic Circle) oli sisällissodan uusin armeijakokonaisuus ja pitääkin sisällään hienoa tematiikkaa, inspiroivan väripaletin ja tyylikkäitä konversioita. Hiukan Raptors-henkinen, kevyesti varustettu varjoisien metsien tiedustelijajoukko on täynnä SpecOps- ja Recon-fiilistelyä ja siinä on mukana osia kautta modernin Primaris-tuotelinjaston. Armeijan ensimmäinen detachment valmistui ajoissa Civil Wariin, mutta synkmetsän suojelijat saavat Ollivanderin mukaan vahvistuksia pian kevään aikana.

Armeijan johtajissa on primitiivistä druidifiilistä - Librarianin haarniskaa koristavat sarvet ja aseena on puinen Force Staff, kun taas Chaplain on vaihtanut perinteisen kallonaamarinsa eläimelliseen malliin.
Primaris Marinet ovat vaikuttavia jo sellaisenaan, mutta pienillä konversioilla ja bitswapeilla saa ryhmiin paljon lisää persoonallisuutta ja dynamiikkaa. Scout-sprueista ryövätyt NVG-yksiköt operaattorien kypärissä on todella cool yksityiskohta ja menee hienosti yksiin modernin aselookin kanssa.

Reivereihin saatiin lisää meininkiä konvertoimalla osa figuista polvistuneeseen asentoon - outoa ettei GW:n kiteissä ole enemmänkin realistisia ampuma-asentoja. 

Kasausvaiheessa on hyvä visioida myös beissausta ja sitä miten soturit olisivat yhteydessä ympäristöönsä - jalkojen alle voisi tulla maisemointivaiheessa vaikkapa kiviä, kantoja tai kaatuneita puunrunkoja.

Scoutteihin haettiin omaleimaista fiilistä Cadianien kypärillä, jotka viilattiin virtaviivaisemmiksi ja joihin sculptattiin green stuffista myös hengityssuojaimet. Samoin huput ja camoviitat on parin pienen mutta tehokkaan konversion ohella tehty itse muovailumassasta.

Olli on vannoutunut Heavy Bolterien puolestapuhuja, eivätkä Celtic Circlen Scoutitkaan voineet jäädä ilman ikonisia tulitukiaseita.

Kolmas tiedustelijaryhmä on lähetetty tehtävälle kevyin konepistoolein - Primaris-pistooleista sai siistit rynkyt Direct Action -tiimille.

Sankariosastolle kuuluu myös tulenjohtaja rannetietokoneineen, radioreppuineen ja kantohihnallisine boltereineen.
Figujen rajattu väripaletti on todella siisti ja toimii upeasti realistisen maisemoinnin kanssa - aina selkeitä kontrastivärejä ei tarvita vaan harkitut värivalinnat ja armeijan yhtenäinen lookki kannattelevat sen koko tunnelmaa. Lisäkuvia maalatuista joukoista ja sen kiituripainotteisesta kalustosta piakkoin!

No comments:

Post a Comment