September 25, 2016

Seize the Witch!Fight Clubilla käytiin keskiviikkona hauska fluffitaistelu, kun Sisters of Battle -iskujoukko Ecclesiarchy-liittolaisineen moottorimarssi Immolator-kulkueessa Barrak Gorgen solaan metsästämään muuan vihernahkojen noitaa. Astropath-Palatine Giselan päänsärky oli kasvanut koko matkan ajan ja tämän Dominion-vartiosto piti kaiken aikaa silmällä suojattinsa tilaa. Valppaiden Astartes-osastojen suorittaman tiedustelun mukaan läheistä Snakebite- ja Blood Axes -örkeistä koostuvaa sotajoukkoa johti voimakastahtoinen Weirdboy, jonka kanavoima, kontrolloimaton energia oli aiheuttanut vakavia ongelmia keisarillisille operaatioille lähialueilla. Giselan tuntemien, poikkeuksellisen vahvojen warp-häiriöiden lähde selvisi kuitenkin oitis Task Forcen saapuessa kohteeseensa; muukalaisnoitia olikin kaksi.

Pelasimme siis Fight Club -aktiivi Darrynin kanssa teemapelin 1500:n pisteen armeijoilla ja custom-skenaariolla! Heitimme deploymentin (Dawn of War), Eternal War -tehtävän (Relic) ja Maelstrom of War -tehtävän (Tactical Escalation) sääntökirjasta, mutta koska kyseessä oli noidanmetsästysretki sovimme myös, että Darrynin armeijalistan Weirdboy muuttuisi kuollessaan ylimääräiseksi Reliciksi, jonka örkit koettaisivat kantaa turvaan ja Sisterit tietysti kaapata hirvittäviä kokeita varten. Myös Eternal Warin objektiivimerkiksi laitettiin Weirdboy, joka oli toikkaroinut sienipäissään kauemmas örkkileiristä. Tällaiset pikku lisäykset peleihin on aina hauskoja ja saa aikaan muistettavia pelitilanteita!

Ajatuksena oli tietysti rennon pelailun ja jutustelun lisäksi testata uutta kenttää, jonka rakensimme viime viikolla Warhammer 9th Age -megapeliämme varten. Maastonkappaleet suunniteltiin kuitenkin erityisesti 40K-näkökulmasta blokkaamaan line of sightia ja tarjoamaan coveria kentällä taisteleville yksiköille. Sovimme ennen peliä miten kalliomuodostelmat ja kukkulat toimisivat peliteknisesti ja heittelimme sitten pelinaloitusheitot turnauksista totuttuun malliin. Pian peli saatiin käyntiin, tässä kuvia ja kuvauksia taistelun vaiheista!

Darrynin Weirdboyt on alunperin Warhammer Fantasy Battle- ja Age of Sigmar -figuja, jotka sopii hyvin Snakebites-teemaan.


Darrynin armeijaan kuului Warboss, Warphead Weirdboy, pari parinkymmenen Boyzin jengiä, kymmenkunta Burnaa, kymmenisen Tankbustaa, kuusi Lootaa, iso Warbiker -lauma, Deff Dread, Trukk ja hurja Squiggoth Zzap Gunilla. Sisterien armeijalista oli sama, mitä pelasin Ropeconissa, sillä en ollut vielä maalannut mitään uusia yksiköitä kokonaisuuteen.

En ollut aiemmin pelannut Darrynia vastaan, mutta olin seurannut tämän pelejä Fight Clubilla ja pääsimme oitis samalle sivulle "fluffipelietiketissä". Arch-Penitent (Nemesis Dreadknight) oli yksi mun avainyksiköitä matsissa, sillä se on aina paha pala örkeille.

Blood Axes Deff Dread asettui kivisillan toiselle puolelle ja laittoi sahat käyntiin. Maanläheinen oliivinvihreä on yksi päävärejä Darrynin ajoneuvojen maalipinnoissa.

Lootat olivat ottaneet haltuun keisarillisen bunkkerin ja nelosobjektiivin. Erityisesti pelin alkumetreillä örkkien tulivoima hallitsi suvereenisti kenttää, kun mun Exorcistit eivät oikein tuntuneet lähtevän käyntiin ja Immolatorien Multi-Meltat olivat vielä kaukana kohteistaan.

Darrynin ovela warlord oli laittanut pähäänsä Finkin' Capin ja sai -1 Reservien lisäksi hyödyllisen Infiltraitin. Osa Boyzeista nousikin korkealle rinteelle ahdistamaan Sistereitä myös sivustasta näiden refused flank -deployment zonelle.

Deployasin itse jalkaväen vaunuihin Strike Squadia lukuunottamatta, jonka laitoin keihäänkärjeksi ja liitin siihen kaikki characterit. Yhdet Dominionit menivät outflankiin, joka vähän kadutti myöhemmin; vaikka pelasimme Tactical Escalationia, olisi kaikista pyssyistä ollut hyötyä lähipuolustuksessa.
Lähistöllä rymisteli Squiggoth, jonka kantokoriin Darrynin Weirdboy (ja toinen pelin objektiiveista) oli noussut Tankbusta-vartiostoineen. Pienemmät pommisquigit seurasivat pedon jalanjäljissä Squiggothin räiskiessä sinne tänne Zzap Gunillaan.


Örkit ottivat aggressiivisesti aloitteen ja infiltroivat lauman boyzeja suoraan Reliikille ja jo ekalla vuorolla karannutta Weirdboyta lähdettiin retuuttamaan kohti kotileiriä. Taustalla Lootat antoivat suojatulta ja Warbossin Burna Boy Trukk päivysti heti kukkulan takana valmiina waaaghaamaan.

Warbiket kaasuttivat sivustasta pitkälle flankkausreissulle, mutta olivat toistaiseksi vielä kaukana.

Peli sai räjähtävän startin kun tartuin Darrynin syöttiin ja chargasin iskujoukkoni suoraan etumaastoon soluttautuneeseen örkkimassaan. Tapoin ison lauman boyzeja ja Weirdboy putosi louhikkoon, mutta örkkiyksikkö piti Mob rulella jättäen Sisterit alttiiksi vastahyökkäykselle. Kaksi Exorcistia ja pari snap Multi-Meltaa sai vain yhden Hull Pointin vahinkoa Deff Dreadiin, o-ou.

Kaukaisemmat örkit katselivat kateellisina laaksoon muodostuvaa rähinää.
Heti ekalla vuorolla alkaneesta combatista tulikin koko pelin kiintopiste ja ratkaisutaistelu.


Örkit rynnäköivät mukaan waaaaghin säestämänä Deff Dreadin, Warpheadin, Tankbustat, Warbossin ja Burna Boyt. Etenkin walker pääsi kaukaa mukaan taisteluun ja vielä katastrofaalisesti selustasta. Luotin Dreadknightin kykenevän pitelemään Burna Boy -laumaa bosseineen, mutta Strike Squadista en ollut niinkään varma...

Onneksi mun joukkojen keisarinusko oli kova ja siskot kävivät töihin. Sankariksi nousi Perils of the Warpista Warp Surge -tuloksen heittänyt Strike Squad -jäsen, joka löi voimiensa tunnossa Deff Dreadin jalat poikki, jotta Ministorum Priest ehti asentaa krak-kranaatin örkkitalsijan takapeltiin ennen sen initiative steppia. Deff Dread olisi neljän lähitaisteluaseensa turvin murhannut luultavasti koko squadin, mutta se kaatuikin yllättäen kenttään ja momentum kääntyi onnekkaasti Ordo Hereticus -iskujoukoille!

Keskustaistelu jatkui vielä pitkään mun Hit'n'Runatessa ensin pois ja rynnäköidessä sitten uudelleen sisään mestaamaan Weirdboyn Tankbustat niiden kiukkuisesta overwatchista huolimatta. Darrynin Ork Warboss Killgore sen sijaan oli maineensa veroinen ja hakkasi Big Choppalla Dreadknightin kuoliaaksi muutaman taistelukierroksen tuoksinnassa.
Oli örkkien vuoro vastahyökätä! Warbiket ryhmittyivät rynnäkkömuodostelmaan ja kiisivät taisteluun sivustasta...


...kun taas Squiggoth rysähti mukaan etumaastosta ja jyräsi Saint Celestinen matalaksi sen siliän tien. Pyhimys nousi onneksi henkiin, mutta Squiggothin kaataminen jäi Librarianin Force Weaponin varaan ja tämä epäonnistui. Sain kuitenkin enimmät Warbikeista niitettyä niiden tapettua koko Strike Squadin yhtä jäsentä lukuunottamatta.

Kaasutin Immolatoreita keskikenttään noutamaan hiekassa makaavia weirdboy-reliikkejä, mutta samalla Dreadknight kaatui taistelussa Warbossia vastaan ja pari liekinheitintä pääsi irti. Parin vuoron kuluessa mun sankarit pitivät kuitenkin pintansa ja Dominionien saavuttua viimein avuksi sain murrettua örkkien rynnäkön ja ajettua myös ohjastajansa menettäneen Squiggothin pakosalle. 

Örkit olivat dominoineet Maelstromia suvereenisti keräten roppakaupalla pisteitä Tactical Escalationista huolimatta, mutta Adepta Sororitaksen onnistui kääntää taistelu voitoksi Reliikeistä nettoamiensa pisteiden ansiosta! Iron Saint Aurelia kuljettaisi nyt viimeisimmät näytekappaleet inkvisition tutkittavaksi...

Örkkejä jäi kuitenkin vielä kertomaan tarinaa laakson tapahtumista ja Immolator-kulkueella olisi taivallettavanaan pitkä matka takaisin keisarillisiin linjoihin... Ehkä tarina jatkuu!


1 comment:

  1. Ai että! Hienot ja näemmä käytännölliset maastot ja fluffirikas skenaario. Kyllä tässä veteraanin silmäkulma ihan kostuu. Taattua laatua jälleen kerran.

    Kunhan tästä saan omat figuni järjestykseen, niin pitää kyllä itsekin osallistua karkeloihin vaikkapa jossakin fluffikkaassa turnauksessa.

    - Tatu

    ReplyDelete