May 2, 2015

Warhammer Helsinki


Pari fiilistelykuvaa vanhalta liikkeeltä
Kävimme tänään Ollin kanssa tutustumassa Games Workshopin uuteen Warhammer-kauppaan Helsingin Kampissa. Aiemman, jo vuosikaudet Narinkkatorin laidalla vaikuttaneen alkuperäismyymälän korvannut kauppa vietti parhaillaan avajaisiaan ilmapallokoristeluissa. Uusi myymälä oli loppujen lopuksi aika helppo löytää ja se on edelleen keskeisellä paikalla Anttilan liepeillä Kampin Graniittitalossa. Ulkoapäin aika askeettisesti valkoisin tekstein brändätty liike oli jo paikalle päästyämme kerännyt sisäänsä joukon uusiin toimitiloihin tutustuvia pelaajia. Isoja näyteikkunoita vasten oli pari vitriiniä ja scratch-built Titaani.

Jostain kummasta syystä uusi Warhammer-myymälä oli korvannut koko aiemmasta liikkeestä tutun henkilökuntansa ja paikalla oli GW-paidoissa täysin uusia naamoja. Kaikesta päätellen ainakin osa henkilökunnasta oli brittejä ja pohdimme, että Englannista oli varmaan lähetetty uudisraivaajia kouluttamaan Games Workshopin nykymeiningin mukaista henkilöstöä. Aiemman henkilökunnan makeilla figukokoelmilla täytettyjä vitriinejä sekä hyllyvalikoimaa tsiikaillessamme saimme olla rauhassa, eikä kukaan oikeastaan sanonut meille mitään koko vierailun aikana.


Uusi liike vaikutti aiempaa tilavalta, vaikka järjestys oli hyvin samankaltainen kuin vanhassa. Pitkä päätyseinä oli täytetty 40K-figuilla, Fantasy Battlelle oli luultavasti tulevia muutoksia ennakoiden säästetty vain alle puolikas scifiveljensä hyllymetreistä. Myymälän keskiosassa oli muutama pieni pöytä, joista yksi oli pyhitetty maalaukseen ja toinen demopeleille. Harmiksemme kauppaan ei ainakaan vielä oltu rakenneltu mitään uutta display-maastoa tai muuta katseenkääntäjää, jotka on perinteisesti olleet Games Workshopin valttikortteja moniin tavanomaisiin harrasteliikkeisiin verrattuna. Mulle ainakin jäi vähän sellainen fiilis, että vaikka tilaa oli, sitä ei oikein oltu käytetty mihinkään; pelitilan lisäämisen sijaan oltiin menty Apple-tyylisellä minimalistisuudella, kirkkailla pinnoilla ja leveillä shoppailukaistoilla. Luultavasti pieniä pelejä tukevien peli-iltojen trendi siis jatkuu ja pöytiä yhdistellään tarvittaessa Mega Battle -tapahtumia varten.

GW:llä on merkittävä rooli Suomen figuskenen rekrytointitoiminnassa, mistä syystä kivijalkamyymälä on tärkeä ja sen haluaisi nähdä menestyvän. Nähtäväksi jää, minkälaista tapahtumatoimintaa uusi Warhammer-liike tulee tarjoamaan, vai onko ajatuksena ollakin vain kauppa ja noutopiste Mail Order -tilauksille. Nykyinen liike on vasta aloittanut, joten voi olla että meininki vielä kasvaa ja kaupasta saataisiin kliinisen kirjaston sijaan tuttu inspiraation aarreaitta. 

Liike toimii ensi viikon pidennetyillä aukioloajoilla, joten vierailulle ehtii illemmallakin!

Monday: 11 - 19
Tuesday: CLOSED (jengi tietää, että kaikki on Fight Clubilla!)
Wednesday: 11 - 19
Thursday: 11 - 19
Friday: 11 - 19
Saturday: 11 - 18


1 comment: