December 24, 2014

Agents of Talas

Joulutohinat saattaa olla täydessä käynnissä, mutta hobbyhiitti ja fiilistely ei laannu aatoksikaan! Pyhien armeijagallerioissa on tällä kertaa vuorossa ahkeran maalaajan ja väsymättömän koirankouluttajan Antti Halosen Deathwatch-teema-armeija, joka rakentui reilun vuoden mittaan Attican-kaartiarmeijan lojaalista liittolaisosastosta omaksi, täysimittaiseksi Primary Detachmentikseen.

Antin armeija on rakennettu Codex: Grey Knightsia käyttäen Ordo Xenos Deathwatch Kill Team -iskujoukoksi, johon kuuluu johtajia ja spesialisteja lukuisista Space Marine -jaostoista. Inkvisition alaisuudessa toimiva erikoisosasto on lukumäärältään harvalukuinen, mutta raskaasti varustettujen joukkojen laatu korvaa yleensä määrän... ainakin jos Librarianit osuvat Invisibilityyn!

Adeptus Custodes -sotamarsalkka toimittaa Lord Kaldor Draigon virkaa. Pohjana on käytetty Hi-Tech Miniaturesin avaruussankaria.

Salamanderien Brother-Captain ja White Scarien Librarian toimivat Deathwatch Kill Teamin vastuu-upseereina.

Ryhmänjohtajina toimivat samoin psyykikot Ultramarineiden ja Exorcistien jaostoista.

Kun vanhalla GK-kirjalla terminaattoriryhmät saivat vielä lippuja, esittivät moraalia kohentavat Chaplainit Death Spectres- ja Dark Angels -jaostoista lipunkantajien roolia.

Samoin "rivijoukoissa" on käytetty hienosti eri chapterien tunnusomaisia osia ja niissä on saatu raa'an sotilaallisuuden lisäksi hyvin heraldiikkaa ja kulttuuria mukaan. Taistelijoiden chapterit vasemmalta lukien Minotaurs, Blood Angels ja Carcharodons.

Antin mukaan tämän Deathwatch-joukot kenttätestaavat päivitettyä MkX-haarniskaa, joka on yhdistelmä power armouria ja raskasta terminaattoripanssaria. Uusittu laitteisto poistaa erillisen repun tarpeen ja sallii raskaidenkin aseiden kantamisen liikkeessä. Kaukopartiossa Mortifactor, Howling Griffon ja Raven Guard -tunnustelija.

Eri Chapterien fiilis on hyvin esillä konversioissa, joiden pohjana on käytetty virallisia GK Terminatoreita, mutta joihin on lisätty Tactical Marineiden green stuffin avulla levennetty torso. Black Templarin takana näkyy myös Imperial Fist -haulikkospesialisti.

Raskaat aseet toimivat pelissä Psycannonien säännöillä. Tykistöä kantamaan ovat valikoituneet herrat Iron Handeista, Mantis Warrioreista ja Crimson Fisteistä.

Neljäs tykkimies kantaa ylpeästi Sons of Medusa -jaoston kirkkaanvihreää olkasuojusta. Toisella olalla on kaikilla Deathwatch-jäsenillä tietysti Keisarillisen Inkvisition tunnus.

Armeijan sotakoneena toimii villi Dreadnought/Dreadknight-konversio liekinheittimellä ja miekalla.

Muinainen soturi kuuluu olkasuojuksen mukaan Dusk Raiders -jaostoon.

Dreadknight on tallonut maahan oven. Kohtaus on osa Antin armeijalleen väsäämää display-pöytää, jossa Kill Team rynnäköi osin raunioituneeseen temppeliin.

Armeija on tosi vaikuttava, sillä kaikki hahmot on raskaasti konvertoituja ja aidosti persoonallisia yksilöitä. Lisäksi Force Weaponein aseistettuina Terminatoreina niiltä voi odottaa myös silloin tällöin aikamoisia sankaritekoja, kuten Deathwatchin luonteeseen kuuluu.

Armeija koostuu johtajista, Dreadknightista sekä kahdesta täysikokoisesta Deathwatch Tactical Squadista, jotka toimivat Grey Knight Terminatorien säännöillä.

Antilla on viime aikojen peleissä ollut usein käytössä aggressiivinen ja aloitteen ottava Nemesis Strike Force.

Angels of Death. Armeija voitti parhaan kokonaisuuden palkinnon hiljattain järjestämässämme special forces -teemaisessa 40K-turnauksessamme.

Hieno yksityiskohta ovat myös Forge Worldilta tilatut, varustellut Boltgunit.

Uudempi taktinen ryhmä spesialisteineen...

...ja vanhempi, kaartin rinnalla taistellut ryhmä nyttemmin lisättyine jäsenineen.

Koko turnauskokoinen armeija yhteispotretissa ja valmiina muukalaisjahtiin!

Deathwatch-armeijan valmistuttua maalaaja ei kuitenkaan jäänyt lepäilemään laakereilleen, vaan luvassa oli heti uusi mariiniprojekti Space Wolf -kirjan uudistuttua.

Ensimmäinen Grey Hunter -tiimi ja scoutti toimikoon maistiaisina siitä, mitä tuleman pitää... Ulvonnan saattaa jo kuulla horisontissa Antin valmistautuessa maalausurakkaan deadlinenaan kevään turnaustapahtumat.

Tiedustelijankin on aika suunnata pelipöydiltä joulupöydän ääreen. Hauskaa joulunaikaa joka iikalle!1 comment:

  1. Awesome army! Deathwatch is such a cool concept and it is well executed here. It must be a blast to play against such a beautiful strike force.
    Good job!

    ReplyDelete