August 29, 2014

Whipcracker Giants

ETC:n jälkeen on ollut mässyä ottaa vähän hengähdystaukoa treenipeleistä ja kompetitiivisesta metailusta. Vaikka kisareissut ja turnaukset on aina hauskoja, on se peruslaatuinen treenigrindaus vähän uuvuttavaa. Joukkuehakijat ja valitut jäsenet on kuitenkin vastuussa muulle tiimille pelitaitojensa ylläpitämisestä ja kehittämisestä (henkilökohtaisista tavoitteista puhumattakaan) joten harkkamatseille ei vaan voi viitata kinttaalla. Nyt kisojen jälkeen on kuitenkin mahdollisuus vähän rauhoittua, ennen kuin maailmalla opitut metkut ja idikset laitetaan testikäyttöön uutta kautta varten.

Breikkiä pitäessä oon rakennellut hiukan mariinikonversioita ja vähän venähtäneitä palkkamaalausprojekteja. Yksi niistä oli aika erikoinen scratchbuildauskomissio, joka tuli meille Tampereen pelipiireistä ja muun muassa Turku Fanaticeista tutulta Matti Perliseltä. Tehtävänä oli rakentaa teemaan sopivia Space Marine -liittolaisia Necron-armeijaa varten, tarkemmin sanottuna Tigurius, viiden Scoutin minimitrooppi ja Centurion-ryhmä. Kesällä ilmestynyt uusi edikka kuumotti vähän meitä molempia kun oli vaakalaudalla voisiko aloitettua ryhmää käyttää ollenkaan Necronien riveissä seiskaedikassa. Pelko oli kuitenkin turha ja liittoutumissäännöt ovat tätä nykyä jopa aiempaakin liberaalimmat.

Deadlineksi sovittiin ensi viikonlopun Reilukerho Grand Tournament, jossa Matti myös puolustaa viime kerralla hankittua mestaruuttaan. Centurion-ryhmää ei kuitenkaan kuulemma kentällä vielä nähdä, vaan kenraali turvautuu olemassaolevan kokoelman yksiköihin; huhu kertoo että luvassa on varsin mobiili ja sähköinen kokoonpano. GT onkin aika aktivoiva ilmiö Tampereen skenessä ja jengin valmistautumista on ollut hauska seurata näiden FaBo-groupissa. Oikealla näkyy Matin Necron-armeija, jonka kuvia kaveri toimitti meille maalausreferenssiksi jotta uudet joukot saataisiin matchaamaan teemaan.

Matin armeijan uudet tiedustelijat on rakenneltu Deathmarkeista, sillä ne on aika sopivan kokoisia Scouteiksi. Pääkallonaamarien sijaan laitoimme niille futuristiset kypärät, mikä erottaa ne tavallisista Necroneista ja tekee niistä vähän inhimillisempiä viittauksena niiden kuvaamiin Space Marine -joukkoihin.

Leikkelimme figujen jalkoja hiukan dynaamisempiin asentoihin ja ryhmässä on pari aika vauhdikastakin rynnäkkötunnustelijaa. Aseistus on geneeriseksi karbiiniksi lyhennetty Synaptic Disintegrator. Tällä haimme sitä, että Matti voisi halutessaan käyttää figuja Bolterein, Shotgunein tai Sniper Riflein, kun aseen lookki olisi riittävän ympäripyöreä.

Iskujoukon Necron-Tigurius rakennettiin hienosta Overlord-figusta. Vaihdoimme hiukan sen aseistusta ja lisäsimme mukaan rannepistoolin esittämään Tiguriuksen ampuma-asetta. Lippu on myös viittaus oikeaan figuun, samoin siihen piilotettu pikku Ultramarine-symboli. Mietimme ensin olisiko sininen tehosteväritys vähän liian räikeä, mutta referenssikuvia tutkiessamme huomasimme Matin armeijasta löytyvän jo yhden sinisiin hovivaatteisiin sonnustautuneen Cryptekin.

Necturionit olivat tietenkin koko projektin pääosa. Mietin ennen rakentelun aloittamista niille vähän fluffia ja sain mielestäni ihan makeita visioita siitä, minkälaisia joukkoja figut esittäisivät. Kelasin niiden olleen dynastioiden ammoisina kukoistusaikoina brutaaleja orjuuttajia, jotka rakennuttivat raipaniskuilla valtavia pyramideja ja alistivat sotavankeja kampanjoiden aikana. Centurionien harteikas habitus sopi mielikuvaan hyvin ja figuista voi aistia, minkälaisia kolosseja piiskanheiluttajat olisivat olleet lihallisina aikoinaan. Näin myös sadanpäämiehen titteli kuulostaa jotenkin sopivammalta kuin Marineiden Heavy Support -tulituen käytössä.

Figujen panssariosista piti ennen kokoamista poistaa kaikki Imperiumiin ja Space Marine Chaptereihin liittyvä heraldiikka ja kohokuviot, mikä nykyfigujen ollessa kyseessä olikin monen tunnin homma. Yhdistelimme niihin erilaisia Necron-osia jotta figut istuisivat paremmin Matin armeijan yleisilmeeseen, esimerkiksi aseet rakenneltiin yhdistelemällä Centurionien tuliaseita ja eri Necron-bitsejä.

Väriteemaksi tuli luunvaalea Matin muiden iskujoukkojen, kuten Wraithien tapaan. Punertavan mustat aseet on pikku viittaus Night Scytheihin ja armeijan Warscytheihin. Lascannonien tunnusväriksi valitsimme vihreän, Grav-aseet sen sijaan ovat hohtavan punaiset. Uhkaavat, kasvottomat kupolikypärät tehtiin Centurionien omista päistä vuolemalla niistä naamat pois ja kiinnittämällä päät figuihin rakaraivo eteenpäin.

Aseistuksena toimii Matin toivomat kaksi Lascannonia ja kolme Grav-Cannonia, mikä vaikuttaa hyvältä setupilta.

Figuille tehtiin flavor-syistä ruoskat, ne myös muistuttavat vähän Wraithien Whip Coileja ja sitovat siten taas figuja Necron-joukkojen teemaan. Grav-Ampeja kuvaavat rinnan sensorit, joiden huhutaan ammentavan suoraan Necturioneiden elinvoimasta...

Centurionit olivat ETC:ssäkin näkyvä ja pelätty yksikkö. Ne tuntuvat myös hyvältä vaihtoehdolta Necron-liittolaisiksi, sillä niiltä löytyy reilusti AP2-aseita, mitkä peltiheikeillä tuntuu olevan yleensä omasta takaa aika vähissä. Tällä osastolla armeijaan saisi myös hippusen psychic-voimaa.

Negurius sparraa sumokokoisten henkivartijoidensa kanssa ennen liittymistä Matin dynastian muonavahvuuteen. Matin muissa figuissa ei muuten oikein ole battle damagea edes chippingin vertaa, mutta paljaat kermanvaaleat haarniskat nähdessäni en vaan voinut vastustaa kiusausta.

Projekti oli hauska työstää pikku hiljaa ilman konkreettisia deadline-paineita. Toivottavasti asiakas on tyytyväinen ja jengi antaa pelikentillä tukkapöllyä olan takaa.

No comments:

Post a Comment