July 12, 2013

The Last Stand

Viikonloppuna käytiin Tapiolan Pelikaupassa eeppisiin mittasuhteisiin kasvanut taistelu, jossa neljäkymmentäviisi Keisarin avaruusjääkäriä seisoi rinta rinnan neljänsadanviidenkymmenen Tyranid-muukalaisen hyökyaaltoa vastaan. Taistelussa Mariinit käyttivät kuitenkin peliä varten kirjoitettuja, hiukan miehekkäämpiä sääntöjä ja keisarillisten joukkojen läsnäolo taistelukentällä vastasikin  paremmin kirjallisuudesta tuttuja sodankäynnin puolijumalia. Puolustusrintama onnistui hävittämään satoja Tyranideja ennen perääntymistään viimeisenä turvapaikkana toimineeseen kirkkoon, johon kuudenkymmenen Genestealerin massa ahdisti puolustajat. Urhoollinen kapteeni pidätteli Swarmlordia kaksintaistelussa yllättävän pitkään ennen väistämätöntä, mutta lopulta valtavien hirviöiden onnistui tuhota kirkko ja loppuun asti taistelleet puolustajat. Siisti fluffipeli, johon olisi ollut hauska ottaa osaa kummalla puolella vain.

War Headin Mega-Hesenäkin tunnettu Henrik on isojen teemamatsien spesialisti ja megabattlet ovatkin olleet suosittu ja säännöllinen ohjelmanumero tämän pelikaupassa Tapiolassa. Marineiden puolustustaistelussa oli kuitenkin myös jäähyväisten tuntua, sillä peli jäänee Hesen viimeiseksi myymäläpäällikkönä Pelikaupalla järjestämäksi, kun tämä siirtyy Mygamestoren palveluksesta muiden haasteiden pariin kesän loppupuolella. Pelikaupan lattialle jää isot kengät täytettäväksi, sillä Hese on rakentanut vaikuttavan hobbymiljöön asiakkaille ja lähialueiden pelaajille. Onnea jatkoon! Taistelukuvat ottivat Henrik Raunio ja Mika Selvinen.

Muita uutisia, Suuri Figukesä jatkuu. Force on Force -demopelin pystyttämisen lisäksi Ropecon-valmisteluihin kuuluu olennaisena osana myös Space Sharks -armeijan viimeistely. Homma ei ole mennyt ihan niin kuin elokuvissa, sillä en saanut projektia alkukesästä edistettyä ihan niin sutjakkaasti kuin olisin toivonut ja nyt alkaa päivät loppua kesken ennen Conviikonloppua! Laskeskelin, että saadakseni 1850 pisteen armeijalistan valmiiksi, tulee haita värittää noin figun päivävauhtia. Tavallaan se ei kuulosta pahalta, mut toisaalta osa napeista on isompia ajoneuvoja ja tavoitteen saavuttaakseen pitää todella maalata joka päivä; ei mikään puistokävely edes figuaddiktille. Saa nähdä miten käy!Viime viikonloppuna pidimme myös Suomen 40k European Team Championships -edustusjoukkueen kesken treeniviikonlopun, jonka aikana pelattiin parikymmentä tuntia harjoitusotteluita mahdollisia vastustajia ja match upeja vastaan. Pelasimme "simulaatiokierroksen" Walesin joukkuetta vastaan siten, että kukin tiimimme jäsenistä esitti kerran sekä itseään, että yhtä walesilaispelaajaa ja näiden listat kasattiin proxyttaen saatavilla olleista figuista. Näin saatiin harjoiteltua sekä ETC:n tärkeää parittamisprosessia (jossa molemmat kapteenit laittavat vuorotellen armeijoita "eteen" odottamaan toisen joukkueen valitsemaa vastustajaa) että pelirutiinia kovia listoja vastaan.

Matsit menivät Suomen näkökulmasta hyvin, sillä voitto oli varmistunut jo ennen viimeisen ottelun lopputulosta. Tämä antoi itseluottamusta, sillä kisoihin valmistautuessa on ensikertalaista alkanut jo vähän jännittää! Pelit menivät suunnilleen näin, armeijoihin en kirjannut liittolaisia.

Suomi vs Wales, lopputulos
Tau Empire vs Blood Angels 18-2
Imperial Guard vs Tau Empire 5-15
Space Marines vs Chaos Space Marines 9-11
Tyranids vs Necrons 8-12
Grey Knights vs Chaos Daemons 20-0
Necrons vs Grey Knights 20-0
Chaos Space Marines vs Tyranids 9-11
Dark Eldar vs Orks ---

Suomen joukkue ja listat löytyvät täältä. Heinäkuuhun tulee kuulumaan vielä paljon treeniä ennen elokuista kisamatkaa ETC:n isäntämaahan Serbiaan. Viikonloppuna ajattelimme pitää War Head -jätkien kesken pienen maalausmiitin projektien edistämiseksi ja ikuistamiseksi. Jos nyt pian saisi noi kalat vesille...

No comments:

Post a Comment