March 7, 2013

Gladiator Crew

War Headin Marinemeiningeissä on ollut reilu ripaus Pre Heresy -heatia, kun Olli ja Hese ovat molemmat rakennelleet useampaa upeaa legioonaa kasaan samaan aikaan. Historialliseen nelkkariin kuuluvat tietenkin olennaisesti Forge Worldin figut ja erilaiset spesiaaliosat, joilla nappeihin saa lisättyä viitteitä muinaisen imperiumin kulttuurista ja heraldiikasta. Jotkut voivat tehdä projekteissaan kompromisseja, eli käyttää vähän uudemman mallista backpackia siellä täällä jos viralliset ovat päässeet loppumaan, mutta ainakin Henrikille autenttisuus on ollut kaikki kaikessa. Tällaista paneutumista on siisti seurata vierestä ja tietty raportoida blogiin!

Ollin World Eaterit ovat kuitenkin valmistuneet armeijana pidemmälle ja ovat myös vuodattaneet verta tämän frendin Noan Pre Heresy -teemaisia Iron Warrioreita vastaan. Kultistein vahvistetut Perturabon veteraanit ovat käyneet sotaa Angronin valittuja vastaan Fight Clubin taistelukentillä pariinkin otteeseen ja on tullut aika kova hinku järkätä jonkinlainen laajempi teemapeli esimerkiksi johonkin cooliin Black Library -romaaniin perustuen. Olisikohan avoimelle Heresy-megabattlelle kysyntää?

Great Crusade ja Heresy ovat tosi siistejä teemoja, joita tulee varmasti fiilisteltyä jatkossa yhä enemmän, kun Forge puskee kirjoja ja figuja ulos. On hienoa ja onnekasta, että vaikka GW tuntuu ajottain tekevän parhaansa saadakseen jengin hajalle kallotykeillä ja muulla siistillä, Forge Worldin tyylitajuun ja meininkiin on voinut luottaa. Pitää itsekin laittaa pian ensi kertaa tilausta menemään!

World Eater -esittelyt jatkuvat viimeistään, kun palaamme Nürnbergista maanantaina. Pre Heresy -Berzerkerien edistymistä voi seurata jatkossa myös projekti-ikonin takaa sivun oikeasta laidasta klikaten!

Taistelun karaisemia World Eater -joukkoja. Olli lähti projektiin armeijanmaalaustekniikoin ja onkin saanut ison jengin figuja valmiiksi kevään aikana muiden projektien ohessa. Bitsejä on hyödynnetty erikoisemmista Marinekiteista, Forge Worldilta sekä joistain kaaossprueista, kuten uusilta Raptoreilta ja Berzerkereiltä. Keltaisena hehkuvat plasma-aseet on mun mielestä siisti ja persoonallinen yksityiskohta.

Valkoinen haarniska on luonnollisesti pohjustettu ensiksi Skull White -spraylla ja varjostettu sitten litkutetulla 50/50 Codex Grey + Eshin Grey washilla. Kun pesu oli kuiva, Olli kuivaharjasi haarniskan kevyesti Citadelin Dry-sarjan Praxeti Whitella. Terävimmät korostukset tehtiin sitten Ceramite Whitella ja lopuksi taipeet varjostettiin Nuln Oil -washilla. Valkoinen pohjamaali tekee jo suuren osan työstä ja tuntuu, että nykyään valkoisen armeijan maalaaminenkaan ei enää ole mikään amerikantemppu.

Sinisien panssaripalojen pohjat on maalattu ensiksi Necron Abyssilla. Tämä korostettiin sitten vuoron perään Enchanted Bluella, Teclis Bluella ja Ice Bluella ja varjostettiin sitten Asurmen Blue Washilla. Korostusten tekeminen on helpointa vähän ohennetuilla maaleilla ja liukuhihnatyöskennellen, koska edelliset layerit ehtivät hyvin kuivua kun figuja tekee vähän useamman satseissa.

Nuori versio Kharnista. Betrayer ei muinoin ollut vielä raivohullu sooloilija, vaan toimi fluffin mukaan usein järjen äänenä aggressiivisen komentajansa oikeana kätenä.

Rynnäkköjoukkoja ikonisin saha-asein. Ollin pallonpopsijoiden metalliosat on maalattu reseptillä Boltgun Metal, Nuln Oil, Mithril Silver highlight, kun taas mustat osat on vedetty maalein Eshin Grey, 2x Nuln Oil-pesu ja uudelleen Eshin Grey.

Ryhmänjohtaja julistaa rynnäkön. Kypärien linssien reseptinä toimi Hawk Turqoise, joka korostettiin sitten kolmessa vaiheessa 70/30, 50/50, 30/70 Hawk Turqoise + Skull White -yhdistelmällä ja lopuksi puhtaalla valkoisella. Sitten silmät washattiin Coelia Greenshadella, niiden kulmiin lisättiin valkoiset kimmepisteet ja lopuksi ne lakattiin kiiltäviksi Gloss Varnishilla. Aika monivaiheinen tekniikka, mutta linsseissä tulee kyllä syvän ja läpikuultavan näköiset.

Punaiset yksityiskohdat, kuten olkapäiden Freehand-logot on maalattu ensiksi Mechrite Redilla ja korostettu sitten Evil Sunz Scarletilla. Ne on sitten washattu Ogryn Fleshilla ja korostettu uudelleen Evil Sunz Scarletilla. Veriefektit taas on luotu sekoittelemalla Evil Sunz Scarletia ja Burnt Umbra -pigmenttiä sekä pisara vettä. Veriläiskiä on sitten voinut paikoin korostaa Evil Sunz Scarletilla.
Weathering, eli kura ja taisteluvauriot ovat iso osa figujen sotaanähnyttä lookkia. Figuihin on ensiksi maalattu naarmuja Abaddon Blackilla ja washattu koloihin Vermin Brownista ja Burnt Umber -pigmenteistä tehtyä washia. Halutessaan koloista voi maalata valumaan ohuita lika/ruostenoroja. Lopuksi figujen jalat on pulveroitu kevyesti pigmenteillä pölyisen yleisilmeen saavuttamiseksi.

Geneeriset taistelukenttäalustat tehtiin viimeistelyvaiheen päätteeksi maalaamalla hiekka ensiksi Scorched Brownilla ja korostamalla se sitten Calthan Brown -kuivaharjauksella. Kivenmurikat maalattiin ensiksi Eshin Greylla ja korostettiin sitten kuivaharjaamalla ne Codex Greylla. Metalliromuun sovellettiin samanlaista reseptiä kuin figujenkin metalliosiin pienillä ruostelitkutuksilla. Viime silaus oli Gale Force 9:n vähän edullisempi vaihtoehto GW:n Dead grass -ruoholle. Tosta ja noin!1 comment:

  1. Varsin hieno armeija! Itseäni varsinkin kiinnosti tuo valkoinen, voisi kokeilla sitä koska toistaiseksi minulla on ollut hieman vaikeuksia saada siintä oman maun mukainen..
    Kiitän! :D

    ReplyDelete