February 29, 2012

Hobbyplosion!

Hiihtolomaviikko oli vapaata koulusta ja reilussa viikossa ehtikin tapahtua vaikka ja mitä. Hyvä frendini Fu palasi Chilen Santiagosta Suomeen ja kehitimme heti yhteistä ohjelmaa pelien ja harrastuksien merkeissä. Ennen loppuviikon figurupeamaa mulla oli kuitenkin muita aiheeseen liittyviä velvollisuuksia, jotka piti myös täyttää. Pahoittelut lukijoille että blogailu jäi viime viikolla vähemmälle, mutta koetan tiivistää kaiken hulluuden tähän postaukseen!

Järjestän Ericin kanssa mygamestore-Pelikaupoille turnaussarjan, joka kantaa nimeä Hammerhead 400,00. Saimme viimein turnauspaketin esille nettiin. Ideana on järkätä kovatasoinen 40k-turnaus, joka herättelee erityisesti kilpailuhenkisiä pelaajia ja tuo ketjun liikkeitä yleisön tietoisuuteen. Tittelin 400,00-lisäys ei suinkaan ole kirjoitusvirhe, vaan viittaa finaaliturnauksen pääpalkintoon, joka on 400€ lahjakortti Pelikaupan tuotteisiin. Taisteluita käydään ensiksi kolmessa osakilpailussa, joissa on mahdollista ansaita paikka finaaliturnauksessa. Tapahtumasta on tehty varta vasten ETC-henkinen esimerkiksi pistemäärän ja sääntöpaketin osalta, mikä toivon mukaan herättelee turnausaktiiveita. Lisätietoa ja virallinen info löytyy Sotavasarasta.

Alkuviikosta käynnistyi vajaan viikon mittainen markkinointitempaus Reaktori-tapahtumassa, joka on Helsingissä jokavuotinen nuorten talviloman aktiviteettihässäkkä. Raahasimmekin aiemmin tekemämme Forgestar-pelipöydän paikalle ja kuorrutimme sen juuri valmistuneilla Forgefather ja Orx Marauders-figuilla. Näillä, sekä liittolaisiksi saapuneilla perinteisemmillä örkeillä ja Space Marineilla ohikulkijat saattoivat kokeilla miniatyyripelejä ja figuurien maalausta meidän messuhenkilökunnan opastuksella. Itse olin tällä kertaa vain roudaamassa ja pystyttämässä nurkkauksemme ja pöydän siten, että se toimisi mun ja Ericin vision mukaan osana intropelejä.

Forgestar sai tulikasteensa Reaktori-tapahtuman esittelypeleissä.
Väsäsin pienen kyltin ohjaamaan vieraita sotatoimien ääreen.

Örkit olivat ottaneet tähystysasemat haltuunsa.
Vahvistuksia virtasi avoimista porteista.
Forgefatherit olivat kutsuneet Dark Angel-Marineita avukseen puolustamaan massiivisia linnoituksiaan.
Tein ennen tapahtumaa Manticin Kings of War-kääpiöstä ja Warpath-squatista yhdistelemällä Komentaja Koltin esittämään HQ-valintaa ja kenraalia intropelitaisteluissa.
Myös pieni tykki on yhdistelmä Kings of War-kääpiökanuunaa ja paria GW 40K-bitsiä.

Samalla nappasimme muutamia kuvia, jotka yhdistimme WAR HEADin Forgestar-raportin pohjalta kääntämääni selontekoon pöydän synnystä. Stadin Pelikaupan myymäläpäällikkö Juhani lähettikin koko paketin Mantic Entertainmentin myyntiedustajille, jotka olivat kuulemma ihan liekeissä eeppisestä pöydästä, konvertoiduista figuista ja meidän Warpath-panostuksesta. Eipä aikaakaan kun teksti ja kuvat, sekä tietty linkki WAR HEADiin löytyivät myös Manticin omasta blogista. :) Aika makeeta, vaikka itse sanonkin! Suomenkieliseen blogiin tuli kuvien perässä muutama brittikin, toivottavasti jengi saa kielimuurista huolimatta jotakin irti...

Keskiviikkona pakkasimme tavaramme, pari armeijaa, laatikollisen maastoa sekä Nikolta lainaamani Realm of battle-pelipöydän autoon ja hurautimme Fun ja Ericin kanssa Turkuun Fun asunnolle, joka oli upea, moderni, mökkityylinen tukikohta meren rannalla. Perillä nautimme perinteisen kiinalaisen keittön herkuista ja pelailimme 40k:ta yömyöhään. Ehdimme myös katsoa pari leffaa, Jackie Chanin Accidental Spyn ja klassikon Enemy at the Gates jota en ollut vielä nähnyt. Pelit oli tosi tiukkoja ja mielenkiintoisia ja Fu olikin oppinut ihan tajuttomasti pelistä vuoden aikana Etelä-Amerikassa. Puimme terassilla pitkään jälkipelejä, armeijalistoja ja what if-tilanteita öiselle ulapalle tuijotellen. Hyviä fiiliksiä.

Otin mukaan Turun sotaretkelle Necronit sekä Liberator Space Marinet. Tilannekuvassa mietitään, kuinka selviydytään TWC:n ykkösvuoron wipestä Scatter laser-hordea vastaan.

Olemme vaihtaneet Fun kanssa maileja koko vuoden ajan puiden taktiikoita ja sääntöjä ja mulla olikin tällä kertaa aivan eritasoinen vastustaja kuin vuosi sitten kaverin ottaessa ensiaskeleitaan harrastuksen parissa. Voitin pari peliä niukasti mutta Fu peittosi mut 1000 pisteen matsissa viimeisenä iltana ammattimaisilla Eldar-jipoilla.

Nappasimme yksinkertaisen maastokattauksen mukaan, jotta saatoimme pelailla omine ehtoinemme milloin lystää. Tähän tarkoitukseen Realm of battle on kyllä oivallinen.

Safkasimme hyvillä mielin päivisin kaikennäköistä kiinalaista settiä välillä edes oikein tietämättä mitä suuhun meni. Maistui, eikä tarvinnut nähdä nälkää, vaikka osa ruokalajeista (kuten siankorvista väsäilty salaatti) olikin melko eksoottisia!

Leffat pyörivät valkokankaalla ja surround-äänilaitteista. Puitteet olivat siis kunnossa! Suurelle terassille mahtuisi kesällä pöytä poikineen, kelailimmekin että pitäisi järjestää pian jokin sisäpiirin turnaus näissä makeissa olosuhteissa!

Eric pääsi ohjastamaan Necroneita eeppisessä matsissa, jossa Scarabit, Wraithit ja Spyderit ahdisivat Eldarit pahanpäiväisesti nurkkaan. Koko matsissa kuoli vain kaksi Necron-figua, Eldareita taas jäi vain rippeet. Avatar tosin tappoi lähes sata Scarab-woundia ja vielä muutaman Tomb Spyderin vapauduttuaan panssari syötynä swarmien yliajosta.

Sunnuntaina ennen lähtöä vierailimme vielä Ordo Aboensiksen järjestämässä 26 pelaajan, neljän kierroksen ja 1000 pisteen 40k-turnauksessa. Testailimme listojamme etukäteen, itse otin mukaan Liberator Marinet (SW) johon kuului Rune Priest, pari Lone Wolfia, 2x10 Grey hunteria, 5 Thunderwolf cavalrya sekä Long fang-tiimi neljällä raketilla. Pääsin pelaamaan haastavat ja monipuoliset pelit Black Templareita, Demoneita, Tyranideja ja toisia Space Wolfeja vastaan, jotka kaikki olivat makeita kokoonpanoja joista saisi juttua irti vaikka kuinka. Liberatorit rymistelivät lopulta ykkössijalle ja Fun lainafiguista kokoon kursitut Eldaritkin nousivat 12. sijalle eli parempaan puoliskoon! Turnaus pyöri Turussa jouhevasti ja meiningistä jäi hyvä kuva. Ehkä palaamme asiaan Turku Fanaticissa myöhemmin keväällä.

Yleistä meininkiä, pöydät olivat 48x48 kokoisia mikä sopi tosi hyvin 1k peleille. Aikataulu piti kutinsa ja järjestelyt olivat muutenkin hyvät. Iso käsi turnausjärjestäjälle!

Kolmospeli oli ikimuistoinen, kun sain viimein kammettua Liberatoreiden arkkivihollisen, eli Genestealer-spammin nurin. Jaws torpedoi Tervigonit kakkosvuorolla kanveesiin ja gaunttien juostessa käpälämäkeen saatoin keskittää resurssit Genariryhmien nujertamiseen. Tyranid-pelaaja Joakim oli vanhempi tuttu Noppakerhon turnauksesta ja ehdimme tutustua vähän paremmin kun liftasimme näiltä kyydin himaan Helsinkiin. Pitää törmäillä piakkoin pelien tai maalauksen merkeissä!

Fu pelasi multa ja Thomakselta lainaamillaan Eldareilla. Armeijaan kuului Farseer, Dire Avenger-squad Wave Serpentissä, Fire Dragon-squad Wave Serpentissa, Ranger-tiimi ja kuusi War walkeria sekalaisella aseistuksella. Pelit sujuivat vaihtelevalla menestyksellä, mutta hauskaa oli, mikä on tietenkin pääasia! Turnauksesta on Fun kamerassa lisää kuvia, ehkä postailen tarkemmat raportit myöhemmin viikolla.


Lopuksi pitää vielä hehkuttaa makeinta juttua hetkeen! Sain alkuviikosta viimein viimeiset vaadittavat Boba Fett-osat haltuuni ja viimeistelin puvun photoshootia varten alta aikayksikön. Sitten olikin aika nauttia työn hedelmistä, heittää "valmistunut" Fett niskaan ja napsia kuvat 501st legionin hyväksymisprosessia varten. Valmistunut on toistaiseksi heittomerkeissä, sillä oikeastaanhan Fett ei ole koskaan valmis ja olen jo tilannut uuden, yksityiskohdiltaan elokuville uskollisemman kypärän, jonka maalaan itse screen-accurate teemaan.

Lopulliset ilouutiset tulivatkin lauantaiaamuna, kun sain sähköpostin 501st Legion Membership Officerilta ja kuulin, että mun puku on hyväksytty! Pääsy organisaatioon oli siis ansaittu ja sain kaikille jäsenille jaettavan, yksilöllisen TK-Identificationin, joka mun kohdalla on BH-8938. Samalla musta tuli Suomen virallinen Boba Fett, joten watch out. ;) Puku rakentuu vielä päivitysten myötä pikku hiljaa, mutta nyt se on riittävän laadukas, jotta se päällä voi esiintyä legioonan virallisissa tapahtumissa. Seuraava trooppaus taitaakin olla Model Expossa, jossa Nordic Garrison kerää perinteisesti varoja Unicefin hyväksi. Sinne vain moikkaamaan!Väsyneenä, mutta onnelisena. :) Fiilis on kyllä helpottunut, mutta myös kärsimätön, tekisi mieli päästä välittömästi uuden kypärän ja trooppaamisen kimppuun! Mun profiili päivittyi myös juuri 501st nettisivuille. "As you wish."

Nappasin muuten vastikään myös pari palkkamaalausprojektia rahoittamaan kesän suunnitelmia. Näistä lisää myöhemmin!

3 comments:

 1. Name (Army) / Points / Painting / Total
  1. Teemu Valve (SW) / 68 / 10 / 78
  2. Henri Simelius (SW) / 65 / 6 / 71
  3. Jiska Laaksovirta (BT) / 63 / 5 / 68
  4. Miika Kalliokari (BA) / 61 / 5 / 66
  5. Aleksandr Murashev (Eldar) / 55 / 7 / 62
  6. Ronny Huhtaniemi (GK) / 50 / 8 / 58
  7. Lasse Toivonen (Daemons) / 48 / 10 / 58
  8. Jussi Lindeberg (IG) / 43 / 10 / 53
  9. Joakim Isaksson (Tyranids) / 49 / 3 / 52
  10. Tapio Reko (Dark Eldar) / 42 / 7 / 49
  11. Tor-Erik Nygård (Orks) / 42 / 7 / 49
  12. Qiang "Kim" Fu (Eldar) / 40 / 3 / 43
  13. Juho Pusa (IG) / 34 / 7 / 41
  14. Jorma Mäkilä (GK) / 41 / 0 / 41
  15. Matti Pitkäranta (Orks) / 35 / 5 / 40
  16. Juho Koivisto (GK) / 35 / 5 / 40
  17. Teemu Mendolin (Dark Eldar) / 40 / 0 / 40
  18. Marko Lenkkeri (BA) / 29 / 10 / 39
  19. Jonne Laine (BA) / 27 / 7 / 34
  20. Janne Grönmark (Orks) / 30 / 3 / 33
  21. Jyrki Härkönen (GK) / 26 / 5 / 31
  22. Lauri Koukila (DA) [varapelaaja] / 31 / 0 / 31
  23. Jeppe Snell (Tyranids) / 22 / 3 / 25
  24. Aki Koskela (DA) / 15 / 5 / 20
  25. Eino Tuominen (SM) / 7 / 7 / 14
  26. Santeri Pulkkinen (Tau) / 2 / 3 / 5

  ReplyDelete
 2. Hyvää settiä jälleen kerran. Onneks olkoon turnausvoitosta!

  ReplyDelete
 3. Upea kuva 501st sivulla, kun taustat on laitettu kuntoon.
  Onnea Suomen ensimmäiselle Boba Fett:lle! tth

  ReplyDelete