February 12, 2012

Spaceport security

Forgestar-projektista lähti raportti ja kuvat Manticin suuntaan pian blogipostauksen jälkeen. Nämä kuitenkin palasivat heti asiaan ja toivoivat kuvia Warpath-figuista pöydällä. Porvoossa ei vielä ollut maalattuna yhtään settiä Forgefathereita tai Maraudereita, mutta mulla ja Ollilla oli jo projekti vireillä. Ehkä näistä voi lähettää pari lainaan Porvooseen niin kundit voivat ottaa pari fan service-otosta Manticin porukalle. ;)

Anyhow, Forgestar-teemalla jatkettiin. Nämä soturit ovat siis Sector 9:n turvallisuusjoukot ja osa Forgefatherien 88th Gate Wardens-sotilaspoliisikomppaniaa. Joukkojen tehtäviin kuuluu aluepartiointi avaruusaseman siltareiteillä ja lastauslaitureilla sekä piraattijoukkojen jatkuvien pommitusten torjunta ilmatorjunta-asein. Näiden vakiovarustukseen kuuluvat raskaat, hiekkamyrskyistä kuluneet haarniskat ja osa kantaa myös armottomilta sääolosuhteilta sekä kaasuiskuilta suojaavia naamareita.

Figut tulevat nyt ainakin ensiksi käyttöön Reaktori- ja Model Expo-tapahtumissa osana esittelypelejä ja tapahtumien jälkeen ne varmaankin kotiutuvat Stadin Pelikaupan vitriiniin. Armeijan runko on nyt aika hyvin kasassa, tähän lisäillään sitten sankareita ja sotakoneita.

A-Ten-HUT! Säänpieksemä avaruuskääpiöiden sotilaspoliisijoukkue aavikkoalustoineen.

Figuurit on tehty konvertoimalla Manticin Warpath-pelin Fate of the Forgestar-aloituslaatikosta. Devastator-ryhmä (jonka voi tietty pilkkoa ryhmien erikoisaseiksi) syntyi asentamalla Orxien aseet kääpiöiden harteille. Sopii tyyliin ja lisää hiukan väriä yksiköihin. Ryhmänjohtajan kypärä on myös Marauders-sprueista.

Päätimme erottaa veteraanit alokkaista käyttämällä eliittijoukoilla viittoja ja suljettuja kypäriä. Forgefatherit toimivat mygamestore.fi-demopeliympäristössä Marineiden säännöillä ja nämä voisivat olla vaikka Sternguardia.

Yksinkertaisia perusjoukkoja partanaamareineen. Tein ensin yhden suunnitelmafigun, johon kehittelin nopean reseptin maalata napit ja Olli huitaisi siltä pohjalta figut maaleihin ennätysajassa. Pohjaväri oli Army Painterin Skeleton bone, joka kuivaharjattiin puhtaalla valkoisella. Kasvoalueet, vaatteet ja nahkaosat washailtiin Devlan mudilla ja Gryphonne sepialla eri sävyihin. Ase ja selkäpuolen puukot maalattiin Chainmaililla ja washattiin Badab blackilla. Silmät maalattiin Scorpion greenilla, varjostettiin ja luotiin OSL-efektiä Thraka greenilla ja korostettiin lopuksi pienellä Scorpion green+Skull white-kimmeellä. Lopuksi haarniskojen reunoihin tuputeltiin chippingiä foaminpalalla ja washattiin hiukan oranssia kuvaamaan ruostetta ja likaa. Kun maalaus syntyy pääasiassa washaamalla, säästyy runsaasti aikaa ja vaalea pohjaväri valittiin siltä pohjalta.

Tässä vielä figut joka yksiköstä. Käpsien perussculptit ovat aika yksinkertaisia, mutta sekoittamalla eri kypäriä, viittaosia ja tekemällä pieniä konversioita sinne tänne saa yksiköihin vaihtelua ja meininkiä. Näiden figujen valmistuttua ainakin mun käsitys Forgefathereista muuttui aika paljon ja kelasin että näistä olisi hauska rakentaa suurempikin armeija. Teinkin heti illan aikana vielä pari sankaria ja yhden työnnettävän Heavy weaponin yhdistelemällä Kings of War ja Warpath-kääpiöitä. Näistä ei tosin ole vielä kuvia.

Raskastekoiset kääpiöspollet valmina puolustamaan kaivantoasemia. Baset on muuten tehty reseptillä Tausept Ochre, Bleached bone kuivaharjaus, Gale Force Nine static grass.

Katse eteenpäin! Perussquatit ovat aika jäyhää katseltavaa yksiköinä ja kaikki pienet modaukset ja vaihtelu ovat kyllä poikaa.

Devastator-ryhmän kersantti toimii joukkueenjohtajana kunnes pari scratchbuilt-sankaria saa maalit päälleen!

Vastapalveluksena Forgefatherit rakensivat kuljetuskoneen mun ja Ollin IG-projektiin. Tarkoitus on maalata Manticin tulevista Corporation-figuista vähän vahvistuksia meidän Airborne-teema-armeijaan ja testasimme väriteemaa Stormraven-konversioon. Tämä menee siis maastonkappaleeksi yhdelle Forgestar-pöydän laskeutumisalustoista, mutta irrallisena kappaleena sitä voi käyttää hyvin omissakin peleissä.

Vetelin pohjavärit Army Painter Desert yellow-spraylla, maskasin naamioraidat sinitarralla ja suihkuttelin camo-kuvioksi sitä saman firman ruskeaa, jonka callsignia en koskaan muista. Olli jatkoi tästä ja maalasi metalliosat, chippingit, visiirit ja skraidut tehden loistavaa duunia. Lopputulos on just kuten aluksi suunniteltiin.

Tämän on siis tarkoitus olla vain miehistön/kalustonkuljetuskopteri, mistä syystä jätimme aseet pois. Forgestar kuitenkin on vain puolisotilaallinen alue. Olli kuitenkin ehdotti, että voisimme magnetisoida koneeseen pienet siivekkeet, johon saisi esimerkiksi ohjuksia tai jonkinlaiset gatlingit. Jos haluaa ajatella Forgefathereita osana 40K-universumia, mulle tuli jänniä ideoita siitä, miten Stormraven-prototyypit olisivatkin olleet avaruuskääpiöiden kehittelemiä ja muutamia niistä olisi jäänyt näiden haltuun ja myytäviksi.

Roottorilavat ovat plasticardia korkin päällä. Koko höskä on kiinni magneetilla ja irtoaa kätevästi kuljetusta varten. Base on vielä tekemättä mutta hoppua ei ole, kun tän pääasiallinen tarkoitus kuitenkin on olla laskeutunut maastonkappale ja yksityiskohta pelipöydällä.

Hiukan viittauksia IG-projektiin, jotta kone istuu paremmin 40k-armeijamme teemaan. Idean sain Noppakerhon Juhan Valkyrieista.

Myös IG-miehiin on suunniteltu vähän MP-henkeä.

Olli teki vielä viimeistelyksi taikojaan koneen nokkaan, nyt aseeton helikopterikin kääntää päät taistelukentällä. Hard to get!

6 comments:

 1. Todella hyvä kopterikonversio!

  ReplyDelete
 2. On nuo otukset kyllä veikeä näky :D

  Kopterin propelliin jään kyllä kaipaamaan hieman lisää yksityiskohtaa. Jotain mutteria ja muuta nypykkää, ettei se näyttäisi noin paljoa pelkältä levyn palaselta.

  ReplyDelete
 3. Joo oon tosta samaa mieltä. Ehkä myös rungon hiekansävyjä voisi ulottaa roottoriosiin, jotta mekanismi ei näyttäisi niin irralliselta. Pitää palata tän kanssa vielä asiaan.

  Kiitti kommenteista!

  ReplyDelete
 4. Mä haluun tuollaiset vihreet mainiot kärpäslasit laskettelulaseiksi!

  ReplyDelete
 5. Pikku detsku, mut kysyn silti. Onko perän korkeusvakaaja tarkoituksella väärin päin?

  On muuten todella komean näköinen joukko. Selvästi kaipaisi jotain muutakin kalustoa. Ehkä Maraudereiden kolmipyöräisestä raptorista konvertoitu Squat Trike?

  ReplyDelete
 6. Sanalla sanoen sympaattisia kavereita! :D

  ReplyDelete