February 9, 2012

Bounty Hunting

Jatkona aiemmalle Boba Fett-postaukselle oon edennyt viimeistelyn kanssa! Kokonaisuudesta puuttuvat oikeastaan ainoastaan hanskat, pari logotarraa panssarilevyihin sekä aseen nahkainen kantohihna. Nämä ovat kuitenkin jo postin huomassa joten tarvitsee vain odottaa. Setti alkaa olla jo kasassa ja fiilis on tosi hyvä. Pitkän aikavälin projektit ovat usein tosi haastavia, kun kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys ovat koetuksella. Itse diggaan eniten tehdä juttuja tässä ja nyt! Pian projekti kuitenkin palkitsee, tosin Fetthän ei koskaan tule 100% valmiiksi...

Sain briteistä Jetpackiin tarvittavat teräskoukut ja valjasjärjestelmän, jolla reppua kannetaan selässä. Poistin lentorepusta maalit Peten pajalla ja maalailin sen sitten samanlaisilla spray/airbrush-tekniikoilla kuin muunkin panssarin. Jetpackissa on pari logoa, joita varten monet Fett-rakentajat tilaavat tarrat; itse päätin kuitenkin tehdä nämä freehandina. Raketti on irroitettava ja suuttimet kääntyvät eri asentoihin. Päällä olevaan beaconiin syttyy myös ledivalo.
Asepaketti saapui viimein Yhdysvalloista, jesss! Laitoin kiväärin ja vara-aseen saman tien kasaan viikonlopun aikana. Aseeseen kuuluu oikea puutukki, joka yhdistyy aidon leffapropin pohjalta valettuun muovirunkoon. Piippu on alumiiniputkea ja kiikari oikeaa optiikkaa. Aseet tulivat perille kiiltävän mustina "rakennussarjoina", josta maalasin ja weatheroin puhdistustyön jälkeen lopulliset versiot.
Värit ja yksityiskohdat ovat screen-accurate tukin härpäkkeitä myöten, mutta halusin lisätä pienenä personal touchina vähän ruostepulveria sinne tänne efektiksi. Boban aseesta ei kuitenkaan ole niin tarkkaa referenssiä...
Asepaketin mukana tuli myös ammattimaisesti tehty puutukki. Se oli kuitenkin neitseellisen vaalea eikä sopinut leffan lookkiin, joten lakkasin sen petsilakalla, jota oli jäänyt yli taannoisesta Imperial Guard-armeijan dippimaalauksesta. Pari kerrosta riitti hyvin. Tein hiukan tutkimustyötä ennen maalausta ja kävi ilmi, että elokuvassa käytetyssä tukista oli lohjennut pieni pala, joten veistin omaanikin hiukan osumaa.
Imperiumin vastaiskussa Boba kantaa myös vara-asetta. Holsteri on kuitenkin niin vaikea löytää, että päätin tehdä itse väliaikaisen siksi aikaa, että bongaan jostakin replikakotelon. Ostin Etolasta metrin kumimattoa, jonka leikkailin, taivuttelin ja superliimasin holsterin muotoon. Koetin ensiksi kiinnittää nepparin magneetilla, mutta niissä ei riittäneet tehot, joten korvasin nappulat velcro-tarralla. Lopuksi maalaus ja vähän sääistämistä.
Johannes oli mun kanssa Pelikaupalla rakentelemassa ja lopuksi teimme pienen koesovituksen... Pian Fett stalkkaili Star Wars-osastolla.
Taskuihin pitää vielä keksiä täytettä (esim Bounty-patukoita) ja EE3-kivääriin asentaa nahkainen kantohihna. Oikeastaan kaikkea voisi vielä liata hiukan, sillä valokuvissa suurin osa weatheringista ja liasta katoaa jotenkin näkyvistä.

Valjaat toimivat todella hyvin ja jetpack pysyi selässä täysin ilman ongelmia. Remmit kiristyivät siististi kropan ympärille eivätkä esimerkiksi nousseet kaulalle kuristamaan. Loistoduunia briteistä!
Jetpackin maalaus onnistui loppujen lopuksi aika hyvin, vaikka alun spray-kerrokset vähän puolivillaisesti poistettujen maalien päälle näytti aika kamalalta. Airbrush-jälki on vähän kuin huijausta!
Hanskoja vielä odotellaan... Luulen myös, että ostan pian uuden kypärän, sillä tässä on jonkin verran epätarkkuuksia ja kypärän tulisi kuitenkin olla asun laadukkain osa. Lisäksi haluan kokeilla kypärän maalaamista itse. Mut hey, kohtahan tämä on valmis ja päästään (Lord Vaderin sanoin) levittämään Star Wars-gospelia ja ehkä ilahduttamaan jotakuta Nordic Garrisonin tapahtumissa. :)
 

4 comments:

 1. Kyl nää lelusotilaitten mittakaavat onkin jo niin nähty ei kai tässä auta kuin kaikkien muidenkin siirtyä 1:1:een...

  ReplyDelete
 2. Nostan kyllä hattua omistautumisesta tälle asialle. Vieläkin on mielestäsi paljon parantamisen varaa, vaikka valtaosa katsojista eivät ymmärtäisi mitä tuosta vielä puuttuu. :D

  ReplyDelete
 3. Kumarrukset! Yksityiskohdat on kiinnostavia mutta myös tarpeellisia, mikäli aikoo hakea 501st Legionin jäsenyyttä kuten mulla on tavoitteena. :) Liittymisprosessin hyväksymisvaiheessa komitea tutkii kaikki puvut erikseen, jotta asujen laatu säilyy ammattimaisena järjestön sisällä. Siten organisaatio ansaitsee maineensa ja eliittiaseman yleisön ja fanien silmissä.

  Youtubesta löytyy aika upeita videoita jenkkitapahtumista, jossa satakunta 501st legionin Stormtrooperia marssii sulkeisosastossa esimerkiksi itsenäisyyspäivän paraatissa... Wicked!

  ReplyDelete