October 31, 2018

Mourn Mountain RaidersWhile working with our Armies on Parade entries we also had to maintain the scheduled progress of our commission projects. As the World Eaters were taking shape, we were simultaneously painting two winter-themed armies for Warhammer 40,000 and Age of Sigmar for the closing deadlines. The cavalry-based Ogor Beastclaw Raiders were the first force to be completed.

Salaisien Armies on Parade -valmistelujen lisäksi olemme kuluneen kesän ja syksyn aikana saaneet tuotettua aika tavalla asiakastöitä, joista viimeisimpinä isompina kokonaisuuksina ovat ottaneet muotoaan AoS Beastclaw Raiderit ja 40K:n Alaitoc-henkinen Eldar-armeija. Ogre Kingdom -ratsuväkiklaanin deadline oli sovittu lokakuun loppuun ja Mournfangit, Thundertuskit, Stonehorn ja näiden ajokissat valmistuivatkin tänään aikataulussa.

Tällä kertaa maalauksen rytmittäminen onnistui erityisen hyvin ja työvaiheet tuli käytyä läpi loogisessa järjestyksessä, mikä vauhditti hyvin työskentelyä. Keikka oli luonteeltaan "boksista pelipöydälle" -tyyppinen, eli asiakas ilmoitti laskemansa armeijalistan ja komissiotyö käsitti kaiken miniatyyrien hankkimisesta viimeisimpiin korostuksiin ja beissinreunojen viimeistelyyn. Tällaisissa tapauksissa olemme myös tehneet asiakkaan eduksi hyvän pakettidiilin figujen hyllyhinnasta. Armeijan väriteeman kanssa ei tällä kertaa tavoiteltu mitään ihmeellisyyksiä, vaan luotettiin GW:n studiofigujen meininkiin ja keskityttiin vain tuottamaan tyylikäs ja pelivalmis kokonaisuus.

Armeija koostuu kolmesta Start Collecting: Beastclaw Raiders -boksista, mihin on lisätty pari blisteriä Frost Sabre-sapelihammastiikereitä. Sotajoukon selkärangan muodostavat kaksi kuuden Mournfang Cavalryn ryhmää, joille kaikille asiakas valitsi rakennettavaksi kahden käden aseet. Joukkion kokonaispistemäärä ei ole mun tiedossa, mutta luultavasti päästään aika lähelle turnauskokoa.

Ratsastajissa ja eläimissä on käytetty paljon lämpimiä sävyjä, joita sinertävät ja hyiset alustat vuorostaan kontrastoivat. Ruosteiset, rujot panssarit ja yksinkertaiset nahkakuteet sopivat hyvin erämaissa vaelteleville hirviönkesyttäjille.

Thundertuskit ovat jo itsessään varsin näyttäviä figuja, mutta kun niille lisää hiukan korotetun scenic-alustan ja satulaan pari Ogrea, niistä tulee äkkiä todella kookkaita. Yksityiskohtien määrä lisää samaten nappien vakuuttavuutta - myös isommissa eläimissä on leikitty kylmä/lämmin-kontrasteilla. 

Yksityiskohtaisuudestaan huolimatta varsin selkeälinjaiset Stonehornit olivat todella miellyttäviä maalata ja mun omat suosikkifigut armeijassa.

Pedoille muistutetaan ennen metsäretkelle lähtöä, että kuka on komennossa. Arpeutuvat klaanikuviot kertovat myös vihamiehille, minkä järjestön alaisuuteen laiduntavat hirviöt kuuluvat.

Armeijan kenraali puolestaan ratsastaa Stonehornilla. Ericin tavoitteena on jo pitkään ollut maalata sama otus johonkin Mortal Chaos -kokonaisuuteen, mutta ehdin komissioprojektin ansiosta ensin - hähhää. 
Stonehorn on musta pöhköydessäänkin aika siisti fantasiahirviökonsepti.

Armeijan yleisilmeessä on erikokoisten ratsujen ansiosta siisti dynamiikka ja on helppo kuvitella, miten se toimisi niin fluffikuvauksissa kuin pelikentälläkin.

Koko Beastclaw Raiders -armeija valmiina partioimaan laidunmaidensa rajoilla jossain talvisessa Mortal Realmissa. Kiitokset hauskasta keikasta!

No comments:

Post a Comment