July 23, 2018

Ropecon bound!

War Head -tunnustukset tuleviin Ropecon-koitoksiin. Vielä ehtii fiksata ne viimeiset highlightit! 


Ropecon odottaa! Joka kesän peli- ja fiilistelyhuipentuma järkätään tänäkin vuonna Messukeskuksessa, eli ihan lähellä War Headin Opastinsillalla sijaitsevaa päämajaa. Conin ohjelmakattaukseen kuuluu jälleen ilahduttavan paljon figupelitarjontaa perinteisestä maalauskilpailusta lukuisiin demoihin, osallistumispeleihin ja turnauksiin. Esimerkiksi Nopat & Taktiikka Ry pystyttää jälleen figusaliin vaikuttavan kattauksen historiallisia ja indiepelejä, joita pääsee kokeilemaan asiantuntevassa ohjauksessa. Kannattaa käyttää tilaisuus hyödyksi!


Mitä tulee turnauksiin, ovat Conin pelipöydät tärkeä jokavuotinen näyteikkuna suomalaiselle figupeliskenelle. Perinteisen miniatyyrimaalauskilpailun menestyjien lisäksi myös pelikäytössä olevien armeijoiden parhaimmistoa on ollut tapana arvostaa palkinnoin ja myös tuoda esille esimerkiksi tapahtuman päättäjäistilaisuudessa. Viime vuosina Conin figupeleihin myöntämä palkintobudjetti on kuitenkin valitettavasti pienentynyt, mikä on saattanut johtua myös turnausjärjestäjien aktiivisuuden puutteesta. Mun nähdäkseni perinteen jatkuminen on erittäin olennaista, koska upeiden armeijoiden ja harrastajien niiden eteen näkemän vaivan ihastelu on yksi makeimpia juttuja isoimmissa turnauksissa. On sekä pelaajien maalausmotivaation että turnauksen brändin kannalta tärkeää, että harrastushengen ja ahkeruuden arvostus jatkuu konsistenttina vuodesta toiseen ja että niin turnauskävijät kuin yleisökin saavat nauttia silmäkarkista osana Ropecon-kokemustaan. Tämä taas on pitkälti kiinni järjestäjistä ja uskoakseni myös näiden Conitealle asettamista toiveista.

Jotta fiilistely ei olisi vain sanahelinää, on War Head ilmoittautunut tänä vuonna Ropeconin Warhammer 40,000-, Age of Sigmar- ja The 9th Age -turnausten maalausskabojen suojelijaksi ja toimittaa palkinnot eventien makeimmille armeijoille! Haluamme näin arvostaa makeiden figujen eteen nähtyä vaivaa ja hyvää harrastushenkeä sekä muistuttaa turnausjärjestäjiä kaikkialla maalauspisteiden ja -palkintojen tärkeydestä; figujen näyttävyys on ensisijaisen tärkeää pelikokemukselle ja uusien pelaajien rekrytoinnille. Kunniakirja tai pokaali on hieno muisto tapahtumasta ja mainio palkinto siistin armeijan rakentamisesta.

Ropecon-fiilistelyt ovat käynnissä myös War Headin Facebookissa, jossa jaamme viikon mittaan arkistojemme valokuvia 2000-luvun alun Coneista ja noiden muinaisten aikojen turnausten tunnelmista. Virittäydy siis seuraamaan täydentyvää nostalgiagalleriaa, ehkä bongaat tuttuja nappeja tai naamoja vuosien takaa!


Space Wolffien ja Dark Angelien välienselvittely voimalinjojen alla ikuistettiin vuonna 2002!

No comments:

Post a Comment