July 8, 2018

Praetor's Orders: Aspect of the Hydra


Here we follow the build-up progress of two Horus Heresy Legions preparing for Armies on Parade 2018! How shall War Head troopers Ollie (Alpha Legion) and Noa (The Emperor's Children) manage their timetables during the summer, and how are their entries going to fare in the competition at Warhammer Helsinki? In this article our game boy Ollie goes through his thoughts behind the ongoing Alpha Legion project, shedding light on his colour choices and the techniques that have been used the create the weathered battle plate of the XX Legion.

Freehand-hahmottelua ja toteutus
komentajan olkapanssarissa.
Armeijasuunnitelmiani kaavaillessani pohdin pitkään Alpha Legionin väriteemaa, sillä en osannut päättää maalaisinko joukot perinteisillä mattasävyillä, vai tulisiko armeijaan Forge Worldin katalogista tutut, metallinhohtoiset värit. Molemmissa on omat haasteensa, mikä on aina mukavaa - metallic-värit kiinnostivatkin erityisesti siksi, etten ole ennen tehnyt siihen tyyliin koko armeijaa. Lopulta kuitenkin tulin tulokseen, että suurin osa näkemistäni Alpha Legion -armeijoista on maalattu nimenomaan metallisiksi, joten päädyin itse mattasävyisiin, ruiskumaalattuihin Marineihin.

Halusin kuitenkin opetella armeijan kanssa jälleen jotain "uutta" ja päädyin harjoittelemaan öljyvärien käyttöä figumaalaus- ja weathering-tekniikkana. Öljyväreissä on plussana tavan akryyliwasheihin verrattuna se, että työstöaika on pidempi ja siten lopputulos on (ainakin teoriassa) paremmin hallittavissa. Öljyväreissä toki omat haasteensa tuovat kuivumisajat ja armeijamaalarin näkövinkkelistä loputtomalta tuntuva odottelu. Figut tulee ennen öljypesua lakata kiiltävällä lakalla, jonka tulee antaa kuivua kunnolla, ettei washailussa käytettävä tärpätti pyyhi sitä pois. Washien jälkeen venaillaan taas ennen uutta lakkakerrosta, sillä muutoin washin tärpätti estäisi sen tarttumisen. Lopulta kuivunut figu suojataan mattalakalla, jotta värit pysyvät paikallaan. Itse vältin riskit jättämällä figut kuivumaan yön yli - seisovat napit kannattaa myös aina suojata pölyltä.

Öljyvärien palettina kannattaa käyttää jotain pahvia tai paperia, joka imee maalissa itsessään olevan öljyn pois. Tämä nopeuttaa maalien kuivumista ja tekee myös niistä mattapintaisia. Itse laitoin tarvitsemani värit pahvinpalalle ja odottelin hetken ennen kuin otin pieneen purkkiin vähän tärpättiä ja aloin annostella siihen varovasti mustaa öljymaalia, jonka avulla sain sopivan peittoisuuden washilleni. Sitten sudin sen figujen pintaan ja odotin hetken kuivahtamista. Tätä seurasi hieman paksumpi washi ruskealla öljyvärillä, jota laitoin ajatuksella paikkoihin joihin olin tehnyt battle damagea, sekä alueille joihin ruostetta voisi ajatella muodostuvan. Pikku venailun jälkeen otin vielä vaaleamman ruskean öljyväriwashin käyttöön ja maalailin sitä täplinä figujen jalkoihin.

Tämän jälkeen tartuin pieneen sienenpalaan ja aloin pyyhkiä ylimääräisiä washeja pois. Lopullinen jälki on aika vaikuttavaa, sillä sain erisävyisten washien ansiosta luotua miniatyyreihin blacklinet, ruskeita ruoste-elementtejä ja vaaleaa pölytystä ja kuitenkin kaivettua lopulta kirkkaansävyiset pohjavärit esiin layerien alta. Kävin vielä lopuksi figut läpi pumpulipuikolla poistellen lammikoita ja liian tummia washikeskittymiä - tästä saattaa jäädä nappeihin jotain karvoja tai pumpulijäämiä, mutta kun mattalakka on kuivunut, voi figut harjata läpi jollain kuivalla, karkealla pensselillä.

Kokeilin myös alustoissa öljyväri washailua ilman haarniskassa käytettyjä "välilakkauksia". Tein todella ohuen oranssinsävyisen washin, jota käytin lähinnä kivien ja ruosteisten kohtien varjostukseen. Tavara imeytyi hiekkaan hyvin ja tärpätti haihtui näppärästi; nyt tiedän että ainakaan beisseissä ei tarvitse lakkailla useampaan kertaan.

Alpha Legion -resepti

- Vallejo Game Colour Turquoise 72.024
- Vallejo Model Colour Blue Green 70.808 (vmc)
- Vallejo Model Air Greyish Blue 71.319 ja Model Colour Blue Green 70.808 (vmc) (n. 70/30)
- Vallejo Model Air Greyish Blue 71.319 battle damage
- Citadel Rhinox Hide battle damage
- Kiiltävä lakka
- Musta öljyväriwash ohuena kokonaan, Burnt Umber sinne tänne fiksusti, Raw Sienna jalkoihin
- Lopuksi mattalakka
- Metallikohdat
- Citadel Jokaero Orange -ruoste
- Rust Red pigmenttejä

Alpha Legion -operaattoreita pohjamaalissa odottelemassa yksityiskohtien perusvärejä.


XX Legion -veteraaniryhmä ennen kiiltävää pohjalakkaa ja öljyväriwasheja.


Ryhmänjohtaja ennen öljyvärejä...
...ja lopullisemmassa kuosissa öljyvärien jälkeen.
Näillä opeilla mennään ja armeija kasvaa! Seuraavaksi nähdään varmaankin johtajia tai kalustoa.

No comments:

Post a Comment