August 29, 2017

Ollie's Progress Log!Tossa keväällä tuli pyörähdettyä pienellä "Euroopan kiertueella" - alkuun kävin viettämässä viikonlopun Sveitsissä, jonka jälkeen menin britteihin ihmettelemään mikä meno sielpäin on. Vietin Lontoossa suunnilleen viikon, ja olihan se pakko käydä esimerkiksi Warner Bros. -studioilla fiilistelemässä Harry Potterin lavasteita. Reissun kohokohta oli kuitenkin matkan loppupään Warhammer Fest; oli siistii päästä kunnolla tsiikaileen tulevia figu-uutuuksia ja mageita maalauksia. Reissu jätti matkalaiseen hyvän maalausinspiksen ja kotiin palattuani olikin pakko päästä vähän sutimaan hyllyssä odotelleita projekteja...

Jokunen vuosi sitten tuli napattua joltain reissulta tuliaisiksi pari Disney Infinity -hahmoa; Anna ja Elsa Frozenista, ihan vaan koska halusin kokeilla maalata jotain isomman luokan nappii, mikä ei kummiskaan olis ihan tavallinen pelifigu. Näistä jäi fiiis maalata lisää "sarjisnappeja" ja sen jälkeen onkin tullut metsästettyä tarjouksesta vastaavia figuureita. Kyseinen peli on kuitenkin jo tietääkseni lopetettu. 


Venom on ollu mun yks lemppari Marvel-hahmo ihan naperosta asti, joten ei kauheen kauaa tarvinnu harkita, kun Gigantissa oli kyseinen nappi rikkinäisessä pakkauksessa ja -50% hintalapulla varustettuna. Kyseisen figun maalaamisessa oli erityisen kiva päästä toteuttaan ruiskulla mustaa ihonväriä. 


Melkeinpä kaikissa kuvissa, mitä Venomista tulee vastaan, sillä valuu kuola suusta, joten efekti oli pakko saada figuun mukaan. Valumat on tehty siimalla, joka on liimattu suuhun ja laitettu vähän water effectiä päälle. Kielessä ja suun sisällä oleva "seitti" on toteutettu UHU-liimalla, minkä annoin hetken kovettua paletilla ja sen jälkeen asettelin suuhun sculpting toolilla. Baseen halusin jotain muutakin, kuin hiekkaa ja sävyjä, joten kaivoin Googlen syövereista Daily Buglen kannen ja tulostin siitä sanomalehden alustaan asetettavaksi. 


Iron Man "Veronica" Hulkbusterin taisin napata jostain GameStopin käytettyjen Infinity-nappien seasta ja sillon kelailin, et täähän ois kiva maalaa NMM-tyyliin. Selkeitä pintoja ois ollu ihan miellyttävä blendailla ja miettii miten valo toimii. 

Tuli kuitenkin törmättyä internetissä vinkkeihin kuinka maalata metallinhohtoisia figuja, ja aattelin että Hulkbusterihan ois loistava figu testikappaleeksi. Aika paljon tuli tutkiskeltua Avengers 2:en Veronica-referenssejä; mitkä kohdat on kultaisia, mitkä mustia ja mitkä punaisia, vaikka ihan kaikkia detskuja ei Infinity-nappiin oltu tietenkään sculptattu.

Kyseinen tekniikka on aika simppeli - metalli/kultainen pohjamaali ja joko Tamiyan tai Forge Worldin clear-värejä ruiskulla pintaan pari ohutta layeria. Sit maalataan loput detskut ja naarmuja, jonka jälkeen kiiltävä lakka päälle. Lopuksi lisätään vielä öljyväreillä musta washi, että saadaan ääriviivat osiin, ja kun öljyt on kuivunu suunnilleen päivän, heitetään taas lakka päälle. Figussa oli jotain valonlähteitä, kuten silmät ja arc reactor, jotka maalasin vielä lopuks. Basen toteutin samaan teemaan kuin Venomillaki, ja laitoin saman sanomalehtisivun siihen. 


Vielä vähän brittikuulumisia. Golden Demon -skabassa oli tänä vuonna yhtenä kategoriana 'Eavy Metal Masters -challenge, jonka ideana oli maalata täysin konvertoimaton Eldar Farseer. Olin jokunen vuosi sitten maalannut vanhemman Farseer-figun GW:n maalauskisaan ja olin niin tykästynyt sen väriteemaan, että päätin mennä samalla fiiliksellä GD-entryn kanssa. 


Kyseinen figu oli todella mukava maalata ja onnistuin siinä omasta mielestä ihan kivasti. Farkusta tykättiin ilahduttavasti myös tuomaristossa, sillä figu pääsi ihan Golden Demonin finaalikierrokselle asti, mikä oli itselleni ihan tarpeeksi hyvä suoritus, kun silmäili skaban muita upeita töitä. 


Saa nähdä laajeneeko Farmestari joskus ihan armeijaksi asti...


Konrad Curzen figu oli heräteostos Warhammer Festeiltä. Tapahtumassa tuli höpöteltyä figun sculptaajan Simon Eganin kanssa ja keskustelun seurauksena päätin hommata jonkin Primarkin. Oon pitkään fiilistellyt Night Lordeja, mutta samalla harmitellu tätä figutulkintaa, jotenkin se ei vaan oo napannu. Nyt päätin kuitenkin antaa Konradille mahdollisuuden.


Eniten figussa oli harmittanut Forgen maalaustyyli; en koskaan kuvitellut Night Haunterin operoivan taivaansinisessä panssarissa, joten päätin maalata sille tummemman haarniskan. Oon kyllä sitä mieltä, että kyseinen figu on huomattavasti nätimpi synkemmissä sävyissä ja aloin muutenkin fiilisteleen kyseistä figuu enemmän ja enemmän maalauksen viimeistelyvaiheissa.


Tarkoituksenani oli, että basessa olisi ollut lätäköitä ja "sateinen" fiilis, mut jotenkin se ei kuitenkaan välittynyt kovin hyvin lopputulokseen.
Kevään reissulta tarttui taas mukaan myös uusi Infinity-nappula, Ant-man, ja täytyy kattoo missähän vaiheessa rupeen työstää tätä. Disney Infinity -figuista myös hämis ja Ultron voisivat osoittautua kiintoisiksi projekteiksi!

No comments:

Post a Comment