May 11, 2017

Through the RealmgateKoko skene tuntuu parhaillaan odottelevan varpaillaan ja sormet ristissä Warhammer 40,000:en kesäksi luvattua kahdeksatta laitosta. Ilmapiiriin mahtuu paljon toiveikkuutta ja uutta intoa, kun sääntömuutoksia ja tasapainoa puidaan ja arvioidaan foorumiketjuissa, ryhmäkeskusteluissa ja somekanavissa. Liikkeellä on tietysti myös lukuisia naysayereita, joiden mielestä peli tai jokin tietty armeija on jo pilalla, vaikka sääntöjä ei ole vielä edes julkaistu armeijakirjoista puhumattakaan.

Mun mielestä edikoiden väliset siirtymävaiheet on olleet aina vähän raskaita ja oon tälläkin kertaa ottanut tietoisesti etäisyyttä huhumyllyyn ja foorumikeskusteluihin - uskon että myös miniatyyripeliä on parasta arvioida valmiina tuotteena. Tietysti on mielenkiintoista kuulla, kuinka säännöt tulevat muuttumaan ja Games Workshop ja sen Warhammer Community ovatkin tehneet tosi hyvää työtä markkinoinnin ja tiedotuksen kanssa tänä keväänä.

Ihan samaa ei voitu sanoa ajanjaksosta, jonka aikana klassinen Warhammerin Old World -maailma torpattiin uuden Age of Sigmar -pelin tieltä pari vuotta sitten. Jo fluffipuolen muutokset olivat faneille kova pala sulateltavaksi, eikä pelikään ollut sellaisenaan ihan valmis paketti olemassaolevalle harrastajakunnalle. Nyt kuitenkin tuntuu että GW on viestinnällisen täyskäännöksensä ansiosta pelastanut maineensa lisäksi myös Warhammerin perinnön, kun pistejärjestelmän ja turnaustoiminnan huomioimisen myötä myös Age of Sigmarista on tullut vakavasti otettava miniatyyripeli. 

Myös Fight Clubilla päästiin sunnuntaina ekaa kertaa Mortal Realmien sotakentille, kun järjestimme War Headin ensimmäisen Age of Sigmar -pelitapahtuman. Kasuaali pelipäivä kokosi kevyen kampanjateeman houkuttelemana kymmenen pelaajaa Pasilaan pelaamaan kolme kierrosta kompakteilla armeijoilla. Oli hauska nähdä uusia figuja ja olin aika yllättynyt siitä, miten monet armeijoista olivat ihan virallisia Age of Sigmar -kokonaisuuksia (siis Stormcast Eternaleja, Fyreslayereita, Ironjawzeja...) sen sijaan että ne oltaisiin kursittu kasaan vanhasta WHFB-kokoelmasta. Kaikki armeijoista olivat hienoja ja tykkäsin myös niiden "dynamiikasta"; kokonaisuudet näyttivät armeijoilta ja siltä, että niitä varten olisi hauskaa keräillä ja maalata figuja.

"Turnauksessa" ei tällä kertaa laskettu pelipisteitä tai tavoiteltu sijoitusta lopputuloksissa, vaan kerättiin taisteluiden tuoksinnassa eri tavoin toimivia aarremerkkejä, jotka toimivat lopuksi arpalippuina palkintojenjaossa. Halusimme ensimmäisen Age of Sigmar -tapahtumamme olevan mahdollisimman rento ja pelaajat suhtautuivatkin meininkiin hyvällä otteella. Kilpailullista särmää voi sitten lisätä jatkossa palautteen perustella ja seuraaviin tapahtumiin aiommekin jo nostaa pistemääriä. Treasure Quest -pelipäivä oli hauska kokemus ja lupaava näyttö Age of Sigmar -turnausskenen kasvun puolesta!

Saman päivän aikana pelattiin myös Blood Bowl -turnaus lämmittelynä kesäiseen BeerBeer Openiin! Turnauksen lopputulokset löytää täältä.

1 comment:

  1. Omasta mielestäni GW:n julkistamat sääntömuutokset on aika jees. Itse en ainakaan tykännyt aiemmasta cover systemistä ollenkaan. Ja Psychic phase oli täyttä kaaosta. (no pun intended)

    ReplyDelete