May 7, 2017

Iron Within

Fight Club -turnausaktiivi ja Armies on Parade -pronssimitalisti Noa Kaistinen suoriutui Iron Warrioreineen Model Expossa järjestetyn War Head 30K-turnauksen voittajaksi. Rautasoturien sadanpäämies kirjoitteli iloksemme tiiviin raportin turnausvalmisteluista ja pelikokemuksistaan Helsingin Messukeskukseen pystytetyn kaupunkitaisteluvyöhykkeen ytimessä...

"From iron, cometh strenght. From strenght, cometh will. From will, cometh faith. From faith, cometh honour. From honour, cometh iron."

Armeijalistani suunnittelu tapahtui turnausviikolla muutamia päiviä ennen tapahtumaa. Halusin ottaa kyseisen cityfight-teemaisen 30K-turnauksen vähän kevyemmin ja tarkoituksena olikin mennä jälleen pitämään hauskaa kavereiden kanssa sekä tietysti fiilistelemään siistejä armeijoita. Halusin listaan muutamia yksiköitä, joita en ole pelannut aikasemmin - vaikka toki tietyt hyväksi havaitut vakkarit pysyivät edelleen kokoonpanossa.

Pohdin pitkään kahden Rite of Warin välillä; Fury of the Ancients vaiko Pride of the Legion. Halusin listan sisältävän parit Contemptor Dreadnoughtit, Quad Mortar patteristot, Terminaattorit sekä veteraaneja. Molemmat listatyypit soveltuivat tarpeisiini hyvin, koska Elite-sloteille oli käyttöä. Koska kyseessä oli kuitenkin turnaus ja kaksi victory pointia Dreadnoughtin tuhoamisesta kuulosti hieman heikohkolta, päädyin Pride of the Legion Rite of Wariin, johon myös pisteet tuntuivat loksahtavan paremmin.

Koska odotin kaupunkitaisteluun runsaita line of sight -blokkeja, jäivät Iron Havoc Support Squadit tällä kertaa pois. Ennustin myös turnaukseen tulevan aiempaa enemmän lentokoneita, mistä syystä myös anti air -ominaisuudet olisivat olleet poikaa, mutta tällä kertaa Vindicatorit Machine Spiriteillä veivät voiton. En ollut aiemmin pelannut spiritejä turnauksissa, mutta jatkossa ne tulevat luultavasti olemaan must have -valintoja armeijalistoissani. Mahdollisuus asettaa Vindicator rakennuksen taakse piiloon ja sitten liikkua ensimmäisellä vuorolla 12" jakamaan Demolisher Cannon -blasteja teki vaunuista huomattavasti suorituskykyisempiä.

Pohdin myös, että turnauksen aikana käytäisiin varmasti lukuisia lyhyen kantaman rähinöitä ja että olisi järkevää ottaa listaan yksiköitä, jotka pitäisivät puolensa myös lähitaistelussa. Päätinkin maalata mukaan ryhmän Terminatoreita ja aseistin toisen Contemptor Dreadnoughtin raskaalla liekinheittimellä. Itse peleissä dredi ja termikset suorittivat ehkä hiukan alakanttiin, mutta en ollut pettynyt valintoihin, sillä eliittijoukot ainakin panivat hanttiin kaikelle vihollisvastarinnalle.

Viimeinen elementti listaan olivat Quad Mortarit, joita kokeilin nyt ensi kertaa - niitä vastaan on tullut pelattua monia kertoja ja päätin nyt itsekin ottaa tykistön käyttöön. Tulella tulta vastaan, eikö se niin mennyt? Epäsuoran tulen jälki oli rumaa useissa peleissä kun Quad Mortarit pääsivät loistamaan ja välillä teki miltei pahaa katsoa kun Space Marine -ryhmät ottivat kymmeniä haavoja tykistökeskityksissä. Iron Warrior -pelaajana olin tietysti elementissäni kun isot pyssyt paukkuivat säälittä!Kaikki turnauspelit olivat hyviä, War Headin cityfight-kentät hienoja ja los-blokkeja oli paljon. Mukaan oli myös sekoitettu tavallisen turnauskokemuksen maustamiseksi pari erikoistehtävää ja pelaajakohtaisia tavoitteita, sekä kertakäyttöisiä cityfight stratagemeja. Ensimmäisen pelin pelasin Sons of Horus -armeijaa vastaan, mutta vastapelaajan reservitaktiikka epäonnistui huonon nopan ansiosta pahanpäiväisesti ja nappasin 20-0 voiton. Toinen peli taas oli Alpha Legionia vastaan ja tulialueet deployment zoneilta olivat todella tiukassa, mistä kärsivät niin Quad Mortarit kuin Vindicatoritkin. Alpha Legion -pelaaja sai valita Warlord Traitinsa ja sai yksiköilleen 3+ cover saven raunioissa, mikä söi tulitehoani entisestään. Onnistuin kuitenkin pelaamaan tehtävää ja lujat Iron Warriorini lunastivat pienen 11-9 voiton.

Kolmannen pelin pelasin taas Sons of Horuksia vastaan. Tässä pelissä nopat olivat todella puolellani ja kun vihollinen ei saanut varastettua aloitusta, pääsin heti ampumaan Infiltroineita Tactical Marineita kunnon keskityksellä. Vindicatorit, Quad-Mortarit ja Master of Signalin ilmakehästä kutsuma tykkituli tekivät Sons of Horus -rintamasta savuavan kraaterin. Noppa otti viholliselta aika tavalla enemmän kuin antoi - esimerkiksi kahdenkymmenen Assault Marinen ja Praetorin rynnäkkö Contemptorini kimppuun päätyi Dreadnoughtin voittoon ja koko Sons of Horus -iskujoukko pakeni taistelusta avoimelle kaikkien tykkieni eteen. Terminatorieni avustuksella Sons of Horus -komentoryhmästä tehtiin silppua.

Turnauksessa oltiin jaettu kaikille pelaajille oma salainen, taktinen kyky, jonka pystyi käyttämään kerran päivän aikana. Oma stratagemini oli "Rogue One", joka antoi yhden reserviin jätetyn non-transport vehiclen saapua kentälle vihollisen pöydänreunalta. Olin säästänyt kykyä viimeiseen peliin asti ja otin siitä nyt kaiken hyödyn irti Vindicatorin saapuessa toisella vuorolla vihollisen selustaan. Yllätysisku onnistui ja Demolisher Cannon räjäytti Volkite Culverinein varustautuneen Heavy Support -ryhmän taivaan tuuliin ja outflankaavien Veteraanien panoksen avulla vastapuolen takalinja oli murskattu. Loput vuorot olivatkin sitten pienien yksiköiden metsästelyä ja peli loppui vitosvuorolla lujaan kättelyyn Iron Warriorien 20-0 -voiton merkiksi.

Tällä kertaa tuli kuin tulikin napattua ihka ensimmäinen henkilökohtainen 30K-turnauksen ykkössija! En osannut yhtään odottaa menestystä, mutta tuntui tosi makealta maistaa voittoa monien tapahtumien jälkeen. Näin jälkikäteen olisin ehkä yrittänyt änkeä listaan mukaan Iron Havocit Flak-missileillä ja ehkä vaihtanut Terminatorit johonkin halvempaan lähitaisteluryhmään. Yhdeltä Contemptorilta olisin vaihtanut Twin-linked Heavy Bolterin pois toiseen lähitaistelukouraan.

Mielestäni turnaus oli hienosti järjestetty, vaikken toki odottanutkaan War Headilta mitään vähempää. Kiitokset turnaustoimikunnalle, vastustajille sekä muille osallistujille! Iron within, Iron without!

- Noa

Turnauksessa nähtiin myös Jussi Nurron Iron Warrior -armeija, joka metsästi tälläkin kertaa mittavat maalauspisteet. Jussin listassa oli Vindicatorien sijaan artillery-vaunuja ja muun muassa Dreadnought Drop Podilla matkustava Contemptor.


No comments:

Post a Comment