February 11, 2016

Veterans of the Blood Moon

Pysäyttämättömien terässusien rynnäkkö tulee niin, että vain ulvonta kuuluu; Antti Halosen Space Wolves -armeija rakentuu viikinkimytologioiden ja muinaisnorjan sanaston maustamana muun muassa tällaisen mielikuvan ympärille. Codex: Space Wolves on tämän edikan aikana ollut etenkin turnauspiireissä varsin Thunderwolf-painotteinen faktio, mutta varsinaiset TWC-armeijat ovat Iron Priestien esiinmarssia lukuunottamatta olleet skenekentillä harvinaisuus. Viime vuonna Antti päätti korjata asian tyylillä ja tänä vuonna korjataankin satoa!

Ensimmäinen versio armeijasta valmistui jo vuoden 2015 alkumetreillä Nopat & Taktiikka -klubin 40K Jatkosota -turnaukseen. Silloin Warriors of Chaos Skullcrusher Juggernaut-ratsastajista konvertoidut susiratsukot käänsivät katseita, mutta valmis, eheä kokonaisuus viimeisteltyine beisseineen ja display-alustoineen nähtiin vasta saman vuoden Ropeconissa. Sudet olivat myös osana Turun Tiimi-Fanaticin joukkuettamme, jossa pelasimme yhdessä Antin ja Miika Kalliokarin kanssa. Kruunu pitkäjänteiselle projektille oli pari viikkoa sitten N&T Talvisodan 40K-turnauksessa ansaittu Paras Armeija -palkinto. Antin armeijassa yhdistyvät vaikuttava, yhtenäinen tematiikka joka saa kokonaisuuden näyttämään hengenmukaiselta teema-armeijalta, sekä tyylikkäillä counts as -liittolaisratkaisuilla haettu kompetitiivinen terä.

Wolf Lord Jarl Asagrim Blodtungl, "Bloodmoon" johtaa miehensä taisteluun. Grey Hunter -ryhmä Bardagfodt, "Battleborn" saapuu kentälle yleensä Drop Pod -pudotusiskulla. 

Armeijan päällystöön kuuluvat myös ripeästi liikkuvat Rune Priest Grar Seidhr, "Grey Shaman" ja Wolf Lord Jarngrímr Hjaldrgod, "Iron Mask". Oikeanpuoleista vasaranheiluttajaa on usein pelattu Space Marine Chapter Masterin säännöillä.

Väkivaltaisen näköisellä sotanuijalla varustautunut Wolf Priest Ofridr Valdyr, "War Wolf" tuo tulta ja tappuraa susirynnäköihin siellä missä tarvitaan.

Viimeisin lisäys armeijaan oli silloin tällöin Sanguinary Priestinkin säännöillä toimiva Wolf Priest -konversio Baen Valkyrja, "Chooser of the Slain". Hyppyreppusankari tuo Thunderwolf-ryhmiin esteitä ylittävää ulottuvuutta ja tietenkin Feel no Painin.

Mun henkilökohtainen suosikkiryhmä Antin armeijassa ovat rajut Scoutit, jotka tunnetaan callsignilla Kyrrgala, "Silent Scream". Perinteisesti vähän tönköistä muoviskoudeista on makeilla asekonversioilla ja pääswapeilla saatu häijyn oloisia veteraaneja, jotka osuvat hyvin kokeneiden Wolf Scoutien kuvaukseen.

Riimumainen armeijatunnus löytyy myös tiedustelijoiden olkapanssareista.

Scoutit kuljettaa usein taisteluun vikkelä Land Speeder Storm.

Kaksi viiden vahvuista Thunderwolf Cavalry -ryhmää ovat kuitenkin armeijan sielu ja sydän. Pelikentällä osastot muodostavat niihin liittyvien johtajien kanssa kaksi kivenkovaa rynnäkköryhmää, joiden kanssa vastustajan on kyettävä diilaamaan pikimmiten välttääkseen yliajon. Ensimmäinen tiimi on nimeltään Jotunnban, "Giant's Bane", kun taas toinen vastaa nimelle Ulfbitr, "Wolf's Bite".

Antti on muokannut Khornen Juggernaut -ratsastajista Space Wolf -versiot konvertoimalla ratsastajat uusiksi. Härkämäisistä demoniratsuista green stuffattiin koko päälaki susimaisempaan kuosiin ja lisättiin plasticardista sorkkiin tassumaisemmat kynnet.

Aggressiiviset, viikinkihenkiset ratsastajat ovat luova yhdistelmä eri Space Wolf- ja Warriors of Chaos -osia. Esimerkiksi kaaossoturien jalat menevät tyylitellystä Power Armourista hyvin sellaisenaan.

Hyvä pieni yksityiskohta on metalliketjusta tehdyt suitset, jotka Antti on vetänyt joka ratsastajan aseettomaan kouraan. Storm Shieldeille on tarvetta, sillä päällekäyvät ukkossudet kiinnittävät usein vihollisen raskaimpien aseiden huomion.

Pitkäpartainen Iron Priest Hildolfr Rjodsnaer, "Red Snow", tuo lisää kestoa ja iskuvoimaa toiseen Thunderwolf-laumoista.
Iron Priest Tyr Jarnsmdir, "Iron Smith", paimentaa kollegansa tavoin uskollisia kybersusia.
Viimeisetkin soturit saatiin portista paraatikentälle. Pyöreät ja koristeellisemmat kilvet tuo hyvää vaihtelua yksiköihin, joiden luulisikin varustautuvan kunkin soturin omien, yksilöllisten mieltymysten mukaan.

Mikäli Thunderwolfit ovat armeijakunnan vasara, on Venerable Dreadnought Forni Einherj "Ancient One" sen alasin. Rynnäkkökilvellä ja suurella fenrisilaisella riimutapparalla varustettu sotakone on legendan mukaan pysäyttämätön vihollislinjoihin päästessään.

Space Wolf -kulttuuri on hyvin esillä myös muinaisen soturin koristelussa.

Antin armeija ei kovin paljoa ammu, mut sen kerran kun liipasimesta vedetään, on kipua tiedossa. Forge Worldin Mechanicum-mallistosta adoptoidut Thallaxit kuvaavat 40K-taistelukentillä Space Marineiden Grav-asein varustettuja Centurioneja. Näille ominainen kuljetusmuoto on tietysti Drop Pod.

Vaikka yksikkö onkin counts as -liittolainen, on sen väriteema yhdistetty vahvasti muuhun kokonaisuuteen. Näin juuri otetaan tyylikkäästi vapauksia armeijanrakentamisessa ja saadaan armeijalistaan sekä tehoa, että persoonallista särmää. Myös Centurion-roboteille on annettu oma koodinimi, Vekja Daudr  ("The Waken Dead").

Kevyemmissä konflikteissa taivaita palkataan partioimaan Storm Wolf -hyökkäyskone, jolla matkustavat useimmiten armeijan Grey Hunterit. Tunnettuna näpertelijänä Antti on vaihtanut koneessa aseistuksen paikkaa rungon alle ja siivekkeisiin.

Space Wolfien uskollisina ja pettämättöminä "sotaratsuina" toimivat tietysti Drop Podit. Näidenkään maalauksessa ei ole säästelty, vaan Antti on sutinut kärsivällisesti myös sisätilojen laitteet.

Koko vaikuttava susiarmeija kokonaisuudessaan. Blood Moon seuraajineen odottaa haastajia!

1 comment: